Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: december 2021

Het Smulweb inspiratie kerstmenu

Het einde van het jaar komt steeds dichterbij, de kerstboom staat en de kerstliedjes vliegen je om de oren. Dat kan maar één ding betekenen. De kerstdagen komen eraan!

Of je nu met velen samen bent, of lekker alleen met het gezin of vrienden… heerlijk eten hoort er bij! Heerlijke amuses, niet te missen bijgerechtjes en heerlijke hoofdgerechten. Met Smulweb maak je er een gouden kerst van.

Tegenwoordig kun je de meest luxe kant-en-klaar kerstproducten kopen in de supermarkten, maar hoe leuk is het om zelf de keuken in te duiken. Smulweb helpt je met het samenstellen van jouw gouden kerstmenu. Krijgt een van de gerechten hieronder een plek op jouw kerstmenu? 

Lees meer

Kidsproof kerstmenu: voor en door de kids

Met kerstmis wil je gezelligheid en dat iedereen geniet. En kinderen genieten over het algemeen niet van de wildste culinaire uitspattingen. Daarom helpen we jou een leuk kidsproof kerstmenu samen te stellen, met kleine gerechtjes die leuk zijn om zelf te maken en op te eten! 

Met de heerlijke kindvriendelijke kerstreceptjes voorkom je sippe gezichtjes tijdens het kerstdiner. En het is extra leuk als je ze mee laat helpen bij het bereiden van die feestelijke gerechtjes. Wat zullen ze dan genieten van hun kidsproof kerstmenu.

Lees meer

Oohs en aaahs met deze tips voor het perfecte (kerst)bord

Tafel opmaken

Soms krijg je zo’n bord voor je en dan kun je niet kiezen: maak ik een foto of ga ik er meteen van genieten? Een plaatje om van te smullen! Wil jij bij je volgende (kerst)etentje ook een Instagramwaardig bord serveren? Met deze tips maak je borden op als een topchef!

Tip 1: Geschikt servies

Het juiste bord doet al wonderen. Kies een passende grootte en denk aan de kleur. Wit oogt lekker fris, maar op een chique, donker bord kun je het gerecht er juist uit laten springen.

geschikt servies
Lees meer

Kerst knutseltips!

Knutselen met kerst is leuk om te doen met het hele gezin. We hebben wat kerst knutselideeën voor je op een rijtje gezet die geschikt zijn van peuters tot volwassenen. Een leuke, creatieve activiteit rondom de kerstdagen. Ideaal voor de (vervroegde) kerstvakantie. Veel plezier met knutselen!

kerst prikkers

Kerstprikkers
Een lekker snackje voor de kerst: een kerstprikker! Leuk om te maken met je kinderen. En een mooi bijgerechtje voor een kerstmenu met kids. Hoe maak je deze feestelijke kerstprikker? 

Benodigdheden:

Lees meer
Home Recepten