Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: november 2021

Een heerlijk avondje.... Gourmetten!

De feestdagen komen er weer aan! Dat betekent maar één ding: Nederland gaat gourmetten. Komt het gourmetstel tijdens het heerlijke avondje Sint op tafel of pas rond de kerstdagen?
Dit typische Nederlandse fenomeen, waar iedereen met z’n allen rond een bakplaat zit, is erg populair rond de feestdagen. Maar na een paar jaar dezelfde salades, vlees en sauzen is het tijd voor verandering!

Gourmetten is overgewaaid vanuit Azië, maar we hebben er inmiddels helemaal onze eigen draai aan gegeven. Kies je ervoor om alleen de bakplaat te gebruiken of ga je ook aan de slag met de pannetjes? De mogelijkheden zijn enorm. Zo bakken we zelfs eieren en pannenkoeken in de pannetjes! Nederlandser kun je het niet krijgen.

Lees meer

Hij komt, hij komt...

De Sint en zijn pieten zijn weer naar ons land. Vol verwachting klopt ons hart… wat zou er in ons schoentje zitten?

Misschien wel een chocoladeletter? Lekker speculaasjes of kruidnootjes? Die kan de Sint kopen in de winkel, maar hij kan de pieten het ook heel eenvoudig zelf laten maken! 

Oven aan en gaan… hier wat inspiratie voor overheerlijke Sint lekkernijen om de komende weken tot aan pakjesavond lekker van te smullen. 

Speculaas

speculaas
Lees meer
Home Recepten