Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: september 2020

gevulde kaki

gevulde kaki gevulde kaki

https://gerechtenweb.blog/2017/12/03/gevulde-kaki/

Ben je op zoek naar een verrassend en feestelijk dessert voor de eindejaarsfeesten met Kerstmis en nieuwjaar? Bovendien gemakkelijk en goed voor te bereiden? Dan komt deze gevulde kaki zeker en vast in aanmerking! De kakivrucht is misschien een nobele onbekende, maar smaakt heerlijk zoet en fruitig. Met dit dessert ga je ongetwijfeld scoren!

https://gerechtenweb.blog/2017/12/03/gevulde-kaki/

Lees meer

Indonesische Maiskoekjes

Tot nu toe heb ik bijna alleen maar zoete recepten gepost. Recepten met bladerdeeg, croissant deeg, mascarpone en liters slagroom. En zal ik eens een geheimpje vertellen? (Nee, ik ga niet vertellen hoeveel kilootjes ik sinds het starten van deze website ben aangekomen.) Ik ben persoonlijk meer fan van hartig dan van zoet. Zo! You didn’t see that one coming, right!?

Ik vond het dan ook hoog, hoog tijd om eens een hartig receptje op de website te zetten. Gelukkig kwam er gisteren een vriendinnetje langs die net zo’n innige relatie met haar keukenschort heeft als ik. Ze is een kei in kokkerellen en heeft mij deze hele fijne Indonesische Maiskoekjes leren maken. En ik ben niet de beroerdste en deel ze nu weer met jullie. Zo ben ik!

Lees meer

Vlaamse peperkoek muffins

Vlaamse peperkoek muffins Vlaamse peperkoek muffins

https://gerechtenweb.blog/2020/09/22/eenvoudige-vlaamse-peperkoek-muffins/

Het recept voor deze eenvoudige Vlaamse peperkoek muffins is nagenoeg identiek aan het peperkoek recept dat ik onlangs gepresenteerd heb. Als variatie heb ik deze keer volkorenbloem gebruikt. En zoals je op de foto ziet heb ik de muffins met suikerparels afgewerkt. Maar vooral heb ik deze keer muffin vormen gebruikt. Daardoor vermindert ook de baktijd.

https://gerechtenweb.blog/2020/09/22/eenvoudige-vlaamse-peperkoek-muffins/

Lees meer

krokante courgette chips met Parmezaan

krokante courgette chips met Parmezaan krokante courgette chips met Parmezaan

https://gerechtenweb.blog/2020/09/17/krokante-courgette-chips/

Ben je op zoek naar een zelfgemaakte gezonde snack? Een krokant en gezond aperitiefhapje? Of naar iets verrassends voor bij de borrel? Dan zijn deze lekker krokante courgette chips wat je zoekt! Je kan ze zelf als bijgerecht serveren!

https://gerechtenweb.blog/2020/09/17/krokante-courgette-chips/

krokante courgette chips met Parmezaan krokante courgette chips met Parmezaan

Lees meer

kruidige geroosterde pompoen

kruidige geroosterde pompoen kruidige geroosterde pompoen

https://gerechtenweb.blog/2012/05/06/kruidige-geroosterde-pompoen-08122007/

Eenvoudig en overlekker! Deze kruidige geroosterde pompoen kan ja als bijgerecht, aperitiefhapje of zelfs al lunch nuttigen.

Deze kruidige geroosterde pompoen uit de oven heb ik voor de eerste keer gepubliceerd op 8 december 2007. Het was een van de eerste recepten die ik op mijn toenmalige blog op iWeb op de wereld losgelaten heb. Vermits zowel de foto (toen had ik maar één foto per artikel) als het artikel volledig verouderd zijn heb ik alles in een nieuw kleedje gestoken.

Lees meer

Alles over zomertruffel

Zwarte zomertruffel , productkennis en het gebruik.

Zwarte zomertruffel is zeer zacht van smaak (een beetje nootachtig).Je houdt van truffels of je kunt niet tegen de geur en smaak, een tussenweg is er niet.

Omdat de smaak van zomertruffel zo subtiel is in vergelijk met de wintertruffel mogen er niet teveel overheersende andere ingrediënten bij gebruikt worden(bijv. peper).

De zomertruffel is in Piemonte over het algemeen verkrijgbaar van mei tot en met de eerste week van september.

De truffels groeien zo’n 10 tot 20 cm onder het bladertapijt en kunnen wel tot meer dan een kilo doorgroeien onder optimale omstandigheden. De truffels groeien alleen onder een specifiek groepje loofbomen (kastanjes, esdoorns, beuken, walnoten. Optimale groei wordt bereikt bij regelmatige regenval. Voordeel van een tijdje droogte is een stevige lichte truffel met veel smaak en lange houdbaarheid.

Lees meer

spekpannenkoek met stroop

spekpannenkoek met stroop spekpannenkoek met stroop

https://gerechtenweb.blog/2012/05/05/spekpannenkoek-met-stroop/

Deze hartige spekpannenkoek met stroop is zeer eenvoudig om te maken. Ideaal als ontbijt of als brunch voor een stevige start in de dag.

https://gerechtenweb.blog/2012/05/05/spekpannenkoek-met-stroop/

spekpannenkoek met stroop spekpannenkoek met stroop

Lees meer
Home Recepten