Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: augustus 2020

hartige aardappelwafels met vijgen en pruimenmoes

hartige aardappelwafels met vijgen en pruimenmoes hartige aardappelwafels met vijgen en pruimenmoes

https://gerechtenweb.blog/2020/08/31/hartige-aardappelwafels-met-vijgen-en-pruimenmoes/

Ik heb de laatste tijd al een paar keer aardappelwafels gemaakt. Dat is zo een beetje mijn nieuw experiment. Maar ik zat nog te zoeken naar de juiste enscenering ervoor. Tot ik dit weekeinde in Stralsund in café 66 een koffie ging drinken. Naast koffie hadden ze ook een heel gamma aan zoete en hartige Belgische wafels. Geen aardappelwafels, maar ik had wel meteen de nodige inspiratie voor deze hartige aardappelwafels met vijgen en pruimenmoes.

Lees meer

bananen omelet als ontbijt

bananen omelet als ontbijt bananen omelet als ontbijt

https://gerechtenweb.blog/2020/08/21/bananen-omelet-als-ontbijt/

Door de grote hitte sta ik tegenwoordig ´s morgens vroeger op. Dan is het nog een beetje doenbaar buiten. Indien mogelijk doe ik dan een siësta over de middag. Het kost me wat moeite want ik ben niet meteen een ochtendmens, maar hitte breekt wet. Een voordeel is wel dat ik ´s morgens meer tijd heb voor mijn ontbijt. En zo maak ik tegenwoordig met deze bananen omelet als ontbijt een stevige start in de dag.

Lees meer

eenvoudige Vlaamse peperkoek

eenvoudige Vlaamse peperkoek eenvoudige Vlaamse peperkoek

https://gerechtenweb.blog/2020/08/12/eenvoudige-vlaamse-peperkoek/

Dingen die je mist in het buitenland. Je hebt natuurlijk de klassiekers zoals frieten (nergens zo goed gebakken als in België), frikadellenkoek met kriekjes, mosselen en de vele lekkere biersoorten. Voor dat laatste heb ik wel een oplossing die Herman heet. Maar zo ongeveer halfweg de Corona lockdown kreeg ik geweldig veel goesting in een eenvoudige Vlaamse peperkoek.

Drie supermarkten heb ik ondersteboven gehaald. Maar tot mijn verbazing en ontsteltenis was er nergens peperkoek te verkrijgen. “Lebkuchen” in de Kerstperiode ja, maar een lekkere peperkoek? Fehlanzeige. Dan maken we het maar zelf. Dit is een basisrecept en je kan natuurlijk met de kruiden variëren naar smaak.

Lees meer
Home Recepten