Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: mei 2020

Ontbijt Bananensplit met Kersenyoghurtijs

Ontbijt Bananensplit met kersenyoghurtijs

Dit recept is afkomstig van mijn blog Gezondontbijtje:

Katinka's Gezondontbijtje

Bananensplit is natuurlijk eigenlijk een dessert. Maar wie zegt dat je geen dessert als ontbijt kan of mag eten? Maar dat is niet gezond Katinka, zeg je nu misschien. Maar net als taart, cakes, pannenkoeken, wafels en ijs kan je ook heel goed desserts als ontbijt eten. Trifles bijvoorbeeld. En een bananensplit kan ook perfect. Je kan ongezonde calorierijke desserts heel makkelijk ombouwen naar gezonde versies. Als je het nuchter bekijkt, heeft de bananensplit die ik hier gemaakt heb gewoon dezelfde inhoud als een kommetje yoghurt met fruit en muesli. Want daar komt het eigenlijk op neer. Deze ontbijtbananensplit bestaat namelijk uit een banaan, wat frambozen en bramen, muesli en bevroren kersenyoghurt. Je doet een pot met kwark of yoghurt een paar uur in de vriezer en dan heb je opeens heerlijk ijs! Zulk ijs als ontbijt is echt heerlijk! Ik heb de banaan gegrild, dat is ook zo lekker! En zo maak je er een feestje van voor jezelf in plaats van elke keer weer een saai bakje kwark of yoghurt met wat fruit en muesli of granola er in. Muesli en granola kan je aan deze bananensplit ook prima toevoegen. Of je maakt er ook nog een overnight oats van door er geweekte havermout aan toe te voegen.

Lees meer

aspergo tonnato

aspergo tonnato aspergo tonnato

https://gerechtenweb.blog/2020/05/22/aspergo-tonnato/

"Aspergo tonnato" is een voorgerecht met asperges en tonijnsaus, geïnspireerd op de welbekende vitello tonnato. Zo heb je asperges nog nooit gegeten!

https://gerechtenweb.blog/2020/05/22/aspergo-tonnato/

Lees meer

Gebruik alles

Gooi zo min mogelijk weg. Waarom de top van bleekselderij ruim afsnijden, de buitenste bladeren van witlof weggooien, radijs loof niet gebruiken, aardappels en winterwortels schillen, de broccolistam, aspergeschillen en gerimpelde appels weggooien? Het is allemaal te eten en nog lekker ook. Door kritisch te kijken voorkom je onnodige verliezen van lekkere onderdelen van je groenten en fruit. Sinaasappels persen en dan de schillen en de velletjes weggooien, zonde, je maakt er een heerlijke marmelade mee.Ik ga mijn gebruikservaringen verzamelen en verwerken in recepten en of opnemen in deze blog. verklaar me niet bij voorbaat voor gek maar probeer het eens uit, het maakt je bewuster, vindingrijker en rijk want je verbruik wordt lager.

Lees meer

Snel­le pad thai

220 g Koh Thai rice noodles (pakje)

2 liter kokend water

1 limoen

4 el vissaus

2 el donkere basterdsuiker

300 g kipfilethaasjes

50 g gezouten pinda's

3 el tamarindepasta

3 middelgrote eieren

Lees meer

aubergine con chili

aubergine con chili aubergine con chili

https://gerechtenweb.blog/2020/05/18/aubergine-con-chili/

Aubergine con chili is een vegetarische variante van chili con carne. De aubergine wordt gevuld met een saus op basis van bonen, paprika en tomaten. Geraspte kaas en tortilla chips maken het geheel compleet.

https://gerechtenweb.blog/2020/05/18/aubergine-con-chili/

Lees meer

Köttbullar met peterselie aardappelen

Köttbullar met peterselie aardappelen Köttbullar met peterselie aardappelen

https://gerechtenweb.blog/2020/05/08/kottbullar-met-peterselie-aardappelen/

Bij Ikea kan je ze (nog) niet gaan eten. Maar je kan ze natuurlijk wel thuis zelf maken. Dan smaken deze Köttbullar met peterselie aardappelen nog veel beter en je hebt er bovendien meer voldoening van. Dankzij Ikea zijn deze Zweedse gehaktballetjes wereldberoemd. Daarom mijn tip: druk dit recept uit en leg het bij de ingrediënten. Waan je bij de Zweedse meubelgigant terwijl je deze Köttbullar bereidt. Hopelijk blijft er op het einde niets over, of hebt je plots een vijs tekort.

Lees meer

Een heerlijke salade met witlof

Wanneer je zelf een heerlijke salade wil gaan maken begin je altijd met de basis. Zo gaat dat ook bij witlofsalade recepten.

Je pakt als basis de wiltof en bouwt hieromheen hetgeen wat jij lekker vind. Een paar stukken groente, fruit, iets hards en wat zachts. Daarnaast voeg je nog wat olie, mayonaise of andere substantie toe om het geheel af te maken. Dat is hoe een basis salade in elkaar zit. En zo kun je zelf ook een goede salade met witlof in elkaar zetten. Maar is dat alles of komt er nog meer bij kijken? In dit artikel geven we de basis van een witlofsalade die zowel geschikt is als hoofdgerecht als bijgerecht.

Lees meer

speciale puttanesca

speciale puttanesca speciale puttanesca

https://gerechtenweb.blog/2020/05/01/speciale-puttanesca/

"alla puttanesca" is een pastasaus met de restjes uit de keuken. De restjes voor deze speciale puttanesca waren tomaten, spekreepjes en olijven.

https://gerechtenweb.blog/2020/05/01/speciale-puttanesca/

Lees meer
Home Recepten