Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: april 2020

Brood op de plank!

Zuurdesem brood

Brood is niet weg te denken uit de Nederlandse eetcultuur. Nederlanders eten tussen de 40 en 50 kilo brood per jaar. Brood is een bron van vezels, mits je het juiste brood kiest natuurlijk. Onze broodcultuur heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een breed assortiment. De lekkere bruine boterham zal altijd nog bij de lunch gegeten worden, maar de focaccia’s en ciabatta’s zijn niet meer weg te denken uit het schap van de supermarkt. Je kunt er heerlijke maaltijden mee maken. Broodrecepten voor de lunch of diner, je kunt eindeloos variëren. Begin maar eens met deze recepten. Laat ons in de comments weten wat je hebt gemaakt, we zijn benieuwd!

Lees meer

gepassioneerde asperges

gepassioneerde asperges gepassioneerde asperges

https://gerechtenweb.blog/2020/04/25/gepassioneerde-asperges/

Gepassioneerde asperges is een supereenvoudige verrassende combinatie met het witte goud van de lente en passievruchten. En papillotte gestoomd in de oven.

https://gerechtenweb.blog/2020/04/25/gepassioneerde-asperges/

Lees meer

kardemom cupcakes

kardemom cupcakes kardemom cupcakes

https://gerechtenweb.blog/2020/04/24/kardemom-cupcakes/

Ik had nog een potje kardemom pitjes over, die ik ooit eens bij een fles gin heb gekregen. Die gin is natuurlijk al lang op. Die verdampt bij mij altijd heel snel. De restjes weggooien doe ik natuurlijk niet graag. Daarom heb ik de pitjes in deze kardemom cupcakes verwerkt.

https://gerechtenweb.blog/2020/04/24/kardemom-cupcakes/

Lees meer

Lekker buiten eten

Barbecue en buiten eten

Het is lente! We ruiken steeds meer de geur van smeulende kolen en de winkels hebben al barbecueproducten op voorraad. Het barbecueseizoen is vroeg begonnen dit jaar. Dus stof je barbecue af en richt een gezellige plek in op je balkon of in je tuin. Geen barbecue? Geen stress. Want het gaat tegenwoordig niet alleen meer om het grillen of roken van vlees, maar om buiten eten. In deze blog delen we een aantal klassieke, maar ook verrassende barbecuerecepten en recepten die uitermate geschikt zijn om thuis te bereiden en mee te nemen naar het park.

Lees meer

6 Lekkere & eenvoudige Pasta recepten

pasta-blogMangiare!

Lekker eten is voor de Italianen heel erg belangrijk en pasta is daar een essentieel onderdeel van. Pasta wordt dan ook het meest gegeten in Italië. Italianen eten maar liefst 28 kilo pasta per jaar!

Pasta is de Italiaanse benaming voor deegwaren van harde tarwe, is verkrijgbaar in zowel droge vorm als verse vorm. De verse vorm pasta heeft een kortere kooktijd dan de droge vorm pasta. Pasta heeft vele vormen en bereidingswijzen en kan zowel koud als warm gegeten worden. Er zijn meer dan 600 pastasoorten over de hele wereld. Van spaghetti tot ravioli, van vermicelli tot pappardelle. Wij hebben 7 pasta gerechten geselecteerd die je echt gegeten moet hebben.

Lees meer

Vegan barbecueën, hoe doe je dat?

Het zonnetje begint te schijnen, de vogeltjes fluiten, jij krijgt al helemaal zin in de zomer! Nu we allemaal zo veel mogelijk thuis moeten blijven maar het weer steeds aangenamer wordt is het tijd om de barbecue uit de schuur te halen of een nieuwe te kopen. Dit zijn namelijk perfecte dagen om hem aan te slingeren en lekker te genieten in het zonnetje. Als vegan kan je je op dit soort momenten echter behoorlijk verloren voelen, nu je niet meer eet wat je hier voorheen at. Je moet dus creatief zijn en hier zal ik je vandaag een handje mee helpen!

Lees meer

Erwtensoep met munt

erwtensoep met munt erwtensoep met munt

https://gerechtenweb.blog/2020/04/18/erwtensoep-met-munt/

Mijn muntplant heeft de winter met brio overleefd. Muntthee heb ik al meer dan genoeg gedronken. Daarom heb ik eens een flinke portie munt aan mijn erwtensoep toegevoegd. Een zeer lekkere combinatie :-)

https://gerechtenweb.blog/2020/04/18/erwtensoep-met-munt/

Lees meer

Je buitenkeuken gezellig inrichten

Als vervend barbecue liefhebber heb ik natuurlijk ook een eigen buitenkeuken. Ik heb er eentje in mijn overkapping ingebouwd. Het leuke is dat je hiermee de keuken van binnen, min of meer naar buiten kunt halen. Zo combineer je de kwaliteit van de keuken van binnen, met het openlijke luchtige karakter van een buitenkeuken. Ik kan het iedereen aanraden.

Mijn buitenkeuken heeft een eigen koelkast, ingebouwde barbecue op gas en er is zelfs water aangelegd om eventueel eenvoudige gerechten te bereiden. De afwerking is met heel erg veel groen, zoals een klimop aan de muur, en zelfs groene tapijttegels (tip voor goedkope leuke tegels) om het binnengevoel nog wat meer mee naar buiten te nemen.

Lees meer

Paska - Slovaaks Paasbrood

Paska - Slovaaks Paasbrood Paska - Slovaaks Paasbrood

https://gerechtenweb.blog/2020/04/11/paska-slovaaks-paasbrood/

Met Pasen mag er opnieuw lekker gegeten worden, ook in de Oost-Europese landen. Paska – Slovaaks Paasbrood is een typische lekkernij voor kinderen.

https://gerechtenweb.blog/2020/04/11/paska-slovaaks-paasbrood/

Paska - Slovaaks Paasbrood Paska - Slovaaks Paasbrood

Lees meer

Barbecue met wijn

Nu het mooie weer er weer aan komt, is het natuurlijk ook weer tijd om de barbecue erbij te pakken. Op deze website kwam ik al veel recepten en interessante tips over de barbecue tegen in relatie met het eten. Maar wat veel mensen vergeten is dat er natuurlijk ook iets bij gedronken moet worden.

Een watertje, een biertje of een frisdrank stilt al vaak lekker de dorst van het toch vaak wat zoute vlees wat op de barbecue wordt gelegd. Maar wil je genieten van heerlijk vlees in combinatie met een heerlijke wijn? Dan heb ik een hele waardevolle tip voor je.

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten