Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: januari 2020

dikke vegetarische orzo soep

dikke vegetarische orzo soep dikke vegetarische orzo soep

https://gerechtenweb.blog/2020/01/19/dikke-vegetarische-orzo-soep/

Ik werk graag met orzo, een Griekse pasta die eruit ziet als rijst. Op gerechtenweb heb ik al vele recepten waar ik deze rijstpasta in gebruikt heb. Het water komt al in mijn mond alleen als ik de foto´s van deze dikke vegetarische orzo soep zie. Een typische wintersoep, die je warmte en een zomers gevoel geeft.

Zo´n soep waar je je lepel in kan rechtzetten, dat is voor mij de perfecte definitie van een maaltijdsoep. Naast de orzo zorgen selder, wortelen, champignons, tomaten en spinazie voor dit resultaat. Vitaminen en energie voor de rest van de dag! De inspiratie voor dit recept heb ik van de Duitstalige blog madamecuisine.

Lees meer

Champignons à la Grecque

Champignons à la Grecque Champignons à la Grecque

https://gerechtenweb.blog/2020/01/16/champignons-a-la-grecque/

Deze Champignons à la Grecque heb ik voor het eerst met oudejaar gemaakt. Ik vond het zo goed en verrassend dat ik het ondertussen nog eens heb gemaakt, en het werd alleen maar beter.

Je kan ze bij de slager of de supermarkt kopen, maar zelfgemaakt zijn ze natuurlijk veel lekkerder. Het meest bekend zijn ze als beleg op de boterham of op toast. Als een koude bereiding dus. Maar ik vind dat deze zuurzoete combinatie ook perfect warm kan geserveerd worden als bijgerecht voor een hoofdmenu.

Lees meer

puree van peterseliewortel

puree van peterseliewortel puree van peterseliewortel

https://gerechtenweb.blog/2020/01/13/puree-van-peterseliewortel/

De vergeten groente peterseliewortel. Het kleinere broertje/zusje van pastinaak. Wel pittiger van smaak, eerder in de richting van knolselder. ik heb er een lekkere puree van gemaakt.

https://gerechtenweb.blog/2020/01/13/puree-van-peterseliewortel/

peterseliewortel peterseliewortel

Lees meer

Banana split ontbijt

Banana split ontbijt Banana split ontbijt

https://gerechtenweb.blog/2020/01/07/banana-split-ontbijt/

Een banana split ontbijt is de minder beroemde versie van het alom bekende dessert met ijs. De hoofdrolspeler is dezelfde, een banaan die over de lengte doormidden gesneden is. Maar de ontbijtversie bevat geen ijs en is vooral een gezonde start in de dag.

https://gerechtenweb.blog/2020/01/07/banana-split-ontbijt/

Lees meer

Witloof rucola salade met bloedworst

Witloof rucola salade met bloedworst Witloof rucola salade met bloedworst

https://gerechtenweb.blog/2020/01/05/witloof-rucola-salade-met-bloedworst/

Deze eenvoudige witloof rucola salade met bloedworst is ideaal als bijgerecht, slaatje of voorgerecht. Fris, gezond, eenvoudig en lekker. Wat wil je meer?

https://gerechtenweb.blog/2020/01/05/witloof-rucola-salade-met-bloedworst/

Witloof rucola salade met bloedworst Witloof rucola salade met bloedworst

Lees meer

Meldingen Smulweb

Beste Smulweb gebruiker,

Tot onze spijt zijn er afgelopen dagen phishing mails naar een deel van onze Smulweb gebruikers verstuurd.

Het betreft een geautomatiseerde e-mail welke wordt verstuurd vanuit Smulweb (redactie@smulweb.nl) n.a.v. het plaatsen van een persoonlijk bericht op onze website. De inhoud van het bericht varieert, maar de insteek is winactie, kortingsactie etc. Het bericht bevat tevens een link welke begint met bit.ly/...

We verzoeken je niet op de link te klikken en/of deze te kopiëren en te plakken in je browser.

Lees meer

De voordelen van losse thee

Over smaak valt niet te twisten. Drink je ook graag thee of ijsthee, dan weet je vast dat de kwaliteit of smaakbeleving ervan aardig kan verschillen. Dit heeft er vooral mee te maken of je voor vers kiest of voor gemak. Niet anders als bij koken. Losse theeis puur natuur, thee in een zakje is bewerkt. Wat de échte theesmaak niet altijd ten goede komt.

Zuiver en vers maakt gezond

Losse thee is zuiver en vers en dat betekent dat ook de gezondheidsvoordelen groter zijn dan bij bewerkte thee. Thee bevat antioxidanten en die beschermen je tegen schadelijke stoffen die bijvoorbeeld in je eten, in zonlicht en in de lucht zitten. Bovendien verlagen ze de kans op hart- en vaatziekten en hebben ze een gunstige invloed op ziektes als bijvoorbeeld Diabetes. Zwarte thee, zoals earl grey, heeft door oxidatie iets minder antioxidanten dan groene thee. Daarentegen bevat het wel weer cafeïne, wat je concentratie verbetert en vermoeidheid tegengaat.

Lees meer
Home Recepten