Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: september 2019

verse vijgen carpaccio

verse vijgen carpaccio verse vijgen carpaccio

 

 

https://gerechtenweb.blog/2019/09/27/verse-vijgen-carpaccio/

Deze verse vijgen carpaccio is opnieuw een gerecht uit de Franse keuken. Een voorgerecht ditmaal, perfect om de overgang van zomer naar herfst te maken. In deze periode van het jaar kan je heerlijke verse vijgen kopen. En walnoten zijn natuurlijk herfstvruchten bij uitstek.

De inspiratie voor dit gerecht komt uit twee verschillende hoeken. Een paar weken geleden was ik bij mijn zuster in de tuin, en die liet me haar vijgenboom met twee rijpe vijgen zien. Daardoor kwam het ingredient “verse vijgen” bij mij op de radar. Toen ik dan op “Onze Franse keuken” een vijgen carpaccio zag, was dit een tweede impuls die me tot de actie aanzette.

Lees meer

krokante kruidige aardappelblokjes

krokante kruidige aardappelblokjes krokante kruidige aardappelblokjes

 

 

https://gerechtenweb.blog/2019/09/23/krokante-kruidige-aardappelblokjes/

Krokante kruidige aardappelblokjes zijn het ideale bijgerecht voor een feestelijke dis. Een aangename afwisseling voor de klassieke frietjes of kroketten.

https://gerechtenweb.blog/2019/09/23/krokante-kruidige-aardappelblokjes/

krokante kruidige aardappelblokjes krokante kruidige aardappelblokjes

Lees meer

super smaakvolle coq au vin

super smaakvolle coq au vin super smaakvolle coq au vin

https://gerechtenweb.blog/2019/09/21/smaakvolle-coq-au-vin/

Deze smaakvolle coq au vin is een ideaal gerecht om de overgang van zomer naar herfst te maken. De roodbruine kleurenpracht herinneren aan de kleurenpracht van een bos in de herfst. De rode wijn brengt samen met de zilveruitjes nog een zomerse component. En vooral de overheerlijke zoete geur en smaak is een sensatie voor de zintuigen.

https://gerechtenweb.blog/2019/09/21/smaakvolle-coq-au-vin/

super smaakvolle coq au vin super smaakvolle coq au vin

Lees meer

in Belgisch bier gestoomde mosselen

in Belgisch bier gestoomde mosselen in Belgisch bier gestoomde mosselen

https://gerechtenweb.blog/2019/09/15/in-belgisch-bier-gestoomde-mosselen/

Mosselen en bier zijn twee exponenten van de Belgische keuken. En vermits mosselen moeten zwemmen, drink je er normaal ook bier bij. Maar dit is nog beter, dit zijn in Belgisch bier gestoomde mosselen.

Stomen is heel belangrijk voor deze bereidingswijze. De mosselen en de groenten mogen niet in contact komen met de stoomvloeistof, in dit geval dus bier. Door het stomen behouden ze veel meer hun smaak, en wordt die niet aan de vloeistof afgegeven. Anderszijds zou de biersmaak ook te dominant worden als je de mosselen direct in het bier “kookt”.

Lees meer

vlugge vegetarische Griekse pasta salade

vlugge vegetarische Griekse pasta salade vlugge vegetarische Griekse pasta salade

https://gerechtenweb.blog/2019/09/12/vlugge-vegetarische-griekse-pasta-salade/

Deze Deze vlugge vegetarische Griekse pasta salade kan je perfect voorbereiden en meenemen op het werk. Dat is wat ik deze week gedaan heb toen we een lunch voor de collega’s moesten voorbereiden. Af en toe doen we dat, en eerder dit jaar had ik zo al eens een gezonde ontbijtcake met fruit, noten en havermout gemaakt. Deze keer heb ik een vegetarische gerecht met Griekse pasta gemaakt.

Lees meer

Eenvoudig mascarpone nagerecht met speculaas en koffie

eenvoudig mascarpone nagerecht met speculaas en koffie eenvoudig mascarpone nagerecht met speculaas en koffie

https://gerechtenweb.blog/2019/09/06/eenvoudig-mascarpone-nagerecht-met-speculaas-en-koffie/

Heb je geen zin om te bakken en ben je nog op zoek naar een supereenvoudig nagerecht? Dan is dit de gouden tip: een eenvoudig mascarpone nagerecht met speculaas en koffie. In de titel zitten al drie van de vier ingrediënten. Het vierde is nog wat bruine suiker om aan te zoeten.

En waar ik die gouden tip gevonden heb? Op de website van solo, hoewel de bekende boter helemaal niet in dit gerecht voorkomt. je kan je daar inloggen en zelf gerechten publiceren als je daar zin in hebt. En blijkbaar moet het niet altijd met boter zijn.

Lees meer
Home Recepten