Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: juli 2019

lekker eenvoudige maanzaadcake

lekker eenvoudige maanzaadcake lekker eenvoudige maanzaadcake

 

 

 

 

https://gerechtenweb.blog/2019/07/31/lekker-eenvoudige-maanzaadcake/

Vorige zaterdag was het 50 jaar geleden dat de eerste mensen op de maan zijn geland. je moet al op Mars geleefd hebben om die via de (sociale) media niet te hebben vernomen. Op de radio heb ik de hele dag liedjes rond het thema maan gehoord, en alle nieuwswebsites hebben natuurlijk ook uitvoerig over dit evenement geschreven. zo ontstond ook het idee om een lekker eenvoudige maanzaadcake te bakken als persoonlijke herdenking. Maanzaad is zeer populair in Duitsland, en de inspiratie komt dan ook van een Duitse website: einfachrezepte. Om eerlijk te zijn ben ik niet echt een fan van deze website: er staat meer reclame op dan inhoud, maar goed.

Lees meer

Côte de Boeuf op de barbecue

1 runderbiefstuk van 5 ribben is voldoende voor circa 8 a 10 personen

Je kan Côte de Boeuf in een oven bereiden maar het is lekkerder op bijvoorbeeld een barbecue:

  • 1 runderbiefstuk van 5 ribben
  • 1 bos verse tijm
  • 1 bos rozemarijn
  • 1 bol knoflook
  • Zout en peper

Haal de blaadjes en naalden van tijm en rozemarijn af van de takjes, ontvel knoflook en hak alles fijn. doe de gehakte knoflook en kruiden bij elkaar en dit is de mengsel om vlees te marineren, wrijf hele runderbiefstuk in met kruiden en knoflook mengsel en laat paar uur lekker staan. Liefst een dag te voren.

Lees meer

Barbecue Tips

Hoe kan ik barbecuevlees het beste bewaren?

  • In koelboxen kunt u op een koele donkere plaats vlees drie tot vier uur laten staan. Wilt u de volgende dag er nog van eten dan moet het de koelkast in. Voor nog langere houdbaarheid gebruik de diepvries.
  • Haal ingevroren vlees een avond van te voren uit het diepvries en laat het in de koelkast ontdooien.
  • Laat het vlees zo lang mogelijk in de koelkast. Zo voorkomt u dat vlees, dat uiteindelijk niet opgaat, te lang in de (warme) buitenlucht ligt.
  • Leg het vlees nooit in de zon.
  • Leg bereid vlees nooit bij rauw vlees, maar gebruik hiervoor altijd schone schalen.
Lees meer

geelgroene tortellini lasagne

geelgroene tortellini lasagne geelgroene tortellini lasagne

https://gerechtenweb.blog/2019/07/16/geelgroene-tortellini-lasagne/

Tja, wat is het nu, tortellini of lasagne? Wel beide, tortellini op lasagnaanse wijze, mooi gerangschikt in laagjes met een vegetarische broccoli-spinazie vulling. Deze laatste vormt de groene component van dit gerecht, aangevuld met nog wat erwten. Het geel ontstaat door een bechamelsaus die onder andere met kurkuma gekruid werd.

https://gerechtenweb.blog/2019/07/16/geelgroene-tortellini-lasagne/

geelgroene tortellini lasagne geelgroene tortellini lasagne

Lees meer

Oesters open maken? Zo doe je dat!

Oesters ze zijn heerlijk feestelijk en zomers! Verse oesters hebben eigenlijk heel erg weinig nodig om er een smakelijk feest van te maken. Een beetje rode wijnazijn met wat gesnipperde sjalot en je hebt een te gekke bite of aperitief voor je gasten (of voor jezelf). Glaasje bubbels erbij en het feest is compleet.

Oesters openen doe je zo

Dus haal een dozijn oesters in huis en maak er je eigen oesterfeest van! Maar hoe maak je deze oesters open? Het is eigenlijk heel erg makkelijk als je maar het juiste gereedschap hebt en weet hoe het moet. Een vereiste is een oestermes. Ik weet dat sommige mensen ook oesters kunnen openen met een schroevendraaier, maar dit laten we maar over aan de ervaren oester openers. Want het gevaar loert dat je teveel schelp kapot maakt wat resulteert in schelpgruis bij je oester. Niet iets wat je in je mond wilt. Dus mijn advies: koop een goed oestermes. Die dingen zijn niet duur en te koop bij een goed uitgeruste kookwinkel.

Lees meer

Gefeliciteerd!

peter taal

Proficiat aan iedereen die geboren is in de jaren ' 1930, ' 1940, ' 50, ' 60, ' 70 en begin jaren ' 80!!!

Ten eerste, je hebt het overleefd met moeders die rookten en /of dronken terwijl ze zwanger van ons waren. Zij namen aspirines, aten blauwe kaas, dressing, tonijn uit blik en werden niet getest op suikerziekte. De babybedjes waren bedekt met fel gekleurde loodhoudende verf. Je had geen kindvriendelijke deksels op medicijnen of flessen, geen haakjes op deuren en kasten en je reed nog op je fiets zonder helm.

Lees meer

mini spiegeleitjes

mini spiegeleitjes mini spiegeleitjes

 

 

 

 

https://gerechtenweb.blog/2019/07/13/mini-spiegeleitjes/

Vraag van de dag: hoe maak je uit een normaal kippenei drie kleine mini spiegeleitjes. Eiwit en eigeel kan je nog vrij gemakkelijk van mekaar scheiden, maar hoe kan je een eigeel zonder al te veel miserie in drie delen opsplitsen?

https://gerechtenweb.blog/2019/07/13/mini-spiegeleitjes/

mini spiegeleitjes mini spiegeleitjes

Lees meer

Welkom

Welkom op mijn Smulweb pagina,

ik ben Amber en ik ben een Insta Foodie. Hier plaats ik recepten die ik zelf gekookt heb. Dit zijn recepten die ik zelf bedacht heb of aangepast van het origneel. maar ook mijn favorieten uit kookboeken. Volg mijn ook op Instagram amber.koolen.

Veel kook plezier en laat een reactie achter als je een recept gemaakt heb.

instagram

Lees meer

Extra vierge olijfolie: goed voor gezondheid en sport

Kansenvoorextra 99155361441717554

In Kansen voor extra vierge olijfolie in gezondheidszorg en sport geeft olijfoliespecialist Cecile van Berkum een beknopt overzicht van wetenschappelijk bewezen gezondheidsas pecten van extra vierge olijfolie.

Het boek leert tevens hoe je een goede olijfolie herkent om zo van de gezondheidsvoordelen te kunnen genieten. Goede olijfolie is een puur vruchtensap:  je leert het verschil tussen de ene en de andere olie, net als het verschil tussen verse jus d’orange en sinas.

Cecile van Berkum ziet dat we in Nederland veel te weinig weten over olijfolie. Nederlanders zijn nu eenmaal opgegroeid met boter en margarine. Daardoor zijn er veel misvattingen over wat olijfolie en extra vierge olijfolie is en wat je waarvoor gebruikt.

Lees meer

Baohuis Amsterdam nieuwe Asian fusion streetfood bar restaurant

Als je van bao buns, malse spareribs en krokante kip houdt zit je bij het net geopende Baohuis in Amsterdam West goed. Vorige week ging deze nieuwe bar restaurant open in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam (dat is vlakbij het Westerpark). De eigenaren Robin Schoonbeek en Bob Kikkert hebben al een urban cocktail- en foodbar op De Clercqstraat in Amsterdam Oud-West, namelijk Bar Karakter en met Baohuis is een jonger zusje voor Karakter geboren.

Baohuis Amsterdam Asian streetfood restaurant bar

Baohuis heeft een groot terras (met strandstoelen) en binnen valt de grote en kleurrijke bar direct op. Stoere golfplaten en ruig hout geven de bar body en de kleurrijke bloesemboom is er eentje waar je onder wilt verdwijnen.

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten