Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: maart 2019

Stoofpotje met spitskool en Schupfnudeln

stoofpotje met spitskool en Schupfnudeln stoofpotje met spitskool en Schupfnudeln

https://gerechtenweb.blog/2019/03/31/stoofpotje-met-spitskool-en-schupfnudeln/

Dit stoofpotje met spitskool en schufpnudel is zeer eenvoudig en snel klaar. Voor die “Schupfnudeln” heb ik nog altijd geen geen treffende Nederlandstalige vertaling gevonden. Ik heb er vroeger al eens een vegetarische versie van “Schupfnudeln” gemaakt. Het is een Zuidduitse pastasoort uit de regio van Bayern. Een andere bekende Duitse pastasoort zijn Spätzle. Die hebben eerder hun oorsprong in Baden-Würtenberg. Als je geen Schupfnudel vindt, kan je ook gnocchi gebruiken.

Lees meer

Wat te doen met... bladerdeeg

Empanadas

Bladerdeeg, de meeste mensen hebben wel zo’n pakje ergens in de diepvries liggen. Wil je ook een keer wat anders maken dan een appelflap of saucijzenbroodje? Dan is deze blog perfect voor jou, wij hebben een rijtje met de lekkerste zoete en hartige recepten met bladerdeeg!

Zoete bladerdeeg recepten

Bananenflappen met chocolade

Deze perfecte variatie op de welbekende appelflap is heel makkelijk en waarschijnlijk heb je het meeste ook al in huis staan! Heerlijk als toetje of voor tussendoor.

Lees meer

heerlijke citroenpudding mousse met rode vruchten

heerlijke citroenpudding mousse met rode vruchten heerlijke citroenpudding mousse met rode vruchten

https://gerechtenweb.blog/2019/03/23/heerlijke-citroenpudding-mousse-met-rode-vruchten/

Deze heerlijke mousse van citroenpudding met rode vruchten is verrassend lekker, eenvoudig en snel klaar. Je hebt maar enkele ingrediënten nodig, en binnen de 5 a 10 minuten is het klaar. Je kan het direct serveren, of ook voorbereiden en in de koelkast bewaren.

Vorig weekeinde heb ik dit als nagerecht gemaakt op onze familiebijeenkomst. Het gevaar is dat iedereen dan al zo volgegeten is, dat we helemaal niet meer aan een nagerecht toekomen. Daarom heb ik het met de dadels bij het aperitiefhapjeal licht gehouden. Dit superlicht en romig dessert gaat er ook altijd nog wel bij.

Lees meer

8 Pannenkoeken zoals je nooit eerder hebt gehad

pompoen-pannenkoekenOp vrijdag 22 maart is het nationale pannenkoeken dag! Ga jij pannenkoeken bakken voor de avondmaaltijd of neem je het liever als ontbijt? Varieer met onze geselecteerde combinaties en verras jezelf met de onderstaande recepten. Van de echte Hollandse platte pannenkoek tot de fluffie American pancakes, zoet of hartig, met pannenkoeken kun je alle kanten op.

Zoete pannenkoeken

Chocolade havermout pancakes

Voor de chocolade fans onder ons zijn deze ontbijt pannenkoeken een goede tip. De pannenkoeken zijn onder andere gemaakt van: havermout, kaneel, banaan en cacao. Maak het helemaal af door toppings als aardbeien en honing!

Lees meer

Aardappelras Irene

De Irejongens-van-de-klei-irene2ne is een echte kleiaardappel die met name in Noord-Nederland geteeld en gegeten wordt. De Irene is een zeer kruimige aardappel die tijdens het koken uit elkaar valt. Ze wordt daardoor veel gebruikt voor winterse kost als stamppot, puree en in de soep. De Irene is een vrij late aardappel en is vanaf oktober tot en met circa april verkrijgbaar.

Bekijk hier een heerlijk recept voor puree van Irene aardappelen met sukadelappen en kropsla: https://www.jongensvandeklei.nl/omas-sukadelappen-en-kropsla/

Lees meer

dadels gevuld met geitenkaas en walnoten

dadels gevuld met geitenkaas en walnoten dadels gevuld met geitenkaas en walnoten

https://gerechtenweb.blog/2019/03/17/dadels-gevuld-met-geitenkaas-en-walnoten/

Deze dadels gevuld met geitenkaas en walnoten zijn een zeer eenvoudig maar heel lekker aperitiefhapje. Drie ingrediënten, niet meer, niet minder. Meer moet dat niet zijn.

Het was deze week weer familiefeestje. Zoals gewoonlijk was er weer veel verwarring over wie wat maakt en hoe. Het risico bestond dat we ofwel geen eten hebben, ofwel alles dubbel. Gelukkig is er whatsapp en na wat berichtjes heen en weer was toch alles duidelijk.

Lees meer

9 Verrassende appeltaart recepten

appeltaart-met-amandelen

Wat is er nu lekkerder dan thuis komen en verwelkomt worden door de geur van versgebakken appeltaart!? Deze blog staat helemaal in het teken van appeltaart en appel baksels. We gaan de hele wereld langs om een aantal verschillende manieren van appeltaarten in kaart te brengen

Hollandse appeltaart

We starten met een echte klassieker namelijk een Hollandse appeltaart. Iedereen kent hem wel dit is de appeltaart met het ruitjes patroon.

klassieke-Hollandes-appeltaart

Lees meer

Zelfgemaakt gebak (ver)kopen via Gebakplaats

Een taart wordt overhandigd tussen twee personen Op Gebakplaats komen hobbybakkers en liefhebbers van gebak samen

Recent is een nieuw platform gelanceerd waarop hobbybakkers hun producten te koop aan kunnen bieden aan gebakliefhebbers uit de buurt. Mensen die op zoek zijn naar gebak kunnen het hier vinden. Er kunnen ook speciale bestellingen gedaan worden bij hobbybakkers die zich hebben aangemeld.

Alle hobbybakkers zijn welkom

Gebakplaats is bedoeld voor mensen die voor hun hobby bakken en daarom is iedereen welkom om zijn of haar gebak aan te bieden op het platform. Beginnende bakkers maar ook ervaren hobbybakkers kunnen hun baksels aanbieden. Lekkere ouderwetse appeltaarten of worteltaarten zijn welkom, maar ook exclusievere verjaardagstaarten of bruidstaarten mogen aangeboden worden.

Lees meer

Diner aan huis

Steeds vaker komt het voor dat er wordt gekozen voor een thuiskok in plaats van uit eten te gaan naar een restaurant. Thuiskoks en cateraars hebben hier de laatste jaren handig op ingespeeld en hun concept vanuit het restaurant overgebracht naar de catering wereld. En dat heeft veel goeds gebracht maar ook tot een wildgroei aan zzp-ers die zijn gestart als prive-kok. Want er kan nu thuis ook genoten worden van een heerlijk diner aan huis. Het koken aan huis of op locatie werd in het zuiden van het land 100 jaar geleden al aangeboden.  In de noordelijke provincies begint het concept ook steeds meer bekendheid te krijgen.

Lees meer

nieuw ! maar niet in het schap ..

not-for-sale-sign

oh oh oh wat was er een hoop  leuk voedsel nieuws deze week .

althans het lijkt zo , maar ja soms is wat het lijkt niet wat het is of zo iets .

en zoals iemand al terecht op merkte , we komen natuurlijk wel weer dicht in de buurt van 1 april.

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten