Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: februari 2019

Carnaval in Veneto (Italië) met traditionele lekkernij

 

wallpapers-carnival-mask-851x315

Waarschijnlijk worden de beroemdste Italiaanse carnavalsvieringen gehouden in Venetië. Carnaval wordt echter in heel Italië gevierd! Bijna elke stad en elk dorp heeft carnavalsvieringen met vaak kleurrijke parades en kostuums. En, natuurlijk, kraampjes met traditionele carnavalsproducten zoals dit typische carnavalsgerecht uit de regio Veneto (Noord Italië).

De meeste typische Italiaanse carnavalsrecepten zijn zoet! Zelfs normaal hartig voedsel wordt gezoet zoals deze kaneelboter-gnocchi.

Dit recept voor kaneelboter-gnocchi dateert uit de Renaissance en is een traditioneel carnavalsgerecht in Veneto . In het Italiaans is het ook bekend als gnocchi alla Veneta. Er zijn een aantal versies van dit recept in verschillende delen van de regio.

Lees meer

Gnocchi gebakken in kaneelboter

Gnocchi gebakken in kaneelboter Gnocchi gebakken in kaneelboter

https://gerechtenweb.blog/2019/02/25/gnocchi-met-kaneel-en-boter/

Gnocchi met kaneel en boter is een Italiaans carnavalgerecht. Een zeer verrassende combinatie die ik op de Italiaans blog “the pasta project” ben tegengekomen. Heel eenvoudig en verrassend, dus zeker een kandidaat voor gerechtenweb. Bovendien zijn we bijna zover, dus het past ook goed in de tijd van het jaar.

https://gerechtenweb.blog/2019/02/25/gnocchi-met-kaneel-en-boter/

Lees meer

Je eigen wijntaal maken

canvas

Heb je ook zo’n hekel aan die wollige wijnwoorden, waar de zogenaamde wijnkenner zich mee onderscheidt? Je hoort dan ‘complex’, ‘elegant’, ‘mineraal’, ‘aardse tonen’, ‘notig bouquet’, ‘afdronk van viooltjes’… Hoezo?

En dan zit je in een restaurant, lees je de wijnbeschrijving en weet je nog niets.

Bij Wild Pig vinden ze dat je vooral je eigen gevoel moet volgen als je de smaak van je favoriete wijndruif wilt onthouden. Wild Pig heeft 7 wijnen die elk van één druivensoort gemaakt zijn en daarmee stuk voor stuk gemakkelijk herkenbaar zijn.

Lees meer

Boekweitpoffertjes met banaan en blauwe bessen

Boekweitpoffertjes met banaan en blauwe bessen Boekweitpoffertjes met banaan en blauwe bessen

https://gerechtenweb.blog/2019/02/23/boekweitpoffertjes-met-banaan-en-blauwe-bessen/

Een heerlijk, lekker en gezond ontbijt met boekweitpoffertjes, banaan en blauwe bessen voor een goede start in het weekeinde. Poffertjes stonden al lang op mijn to-do lijstje en het was een ideale gelegenheid om het boekweitmeel dat ik nog overhad van de kerstblini´s op te gebruiken.

Een tijdje geleden heb ik een bakijzer uit de Tefal snack collectiongekocht. Door de uitwisselbare vormen kan er er vele verschillende zaken in bakken, van wafels over pannenkoeken tot madeleines en croquet. Dus misschien volgen er nog wel recepten in die richting. Andere gerechten die ik er al mee gemaakt heb zijn:

Lees meer

Krieltjes prei/kerrie en hamburger

Gelukkig heb je dan nog de diepvries in de maand(en) dat de moestuin niet veel meer oplevert behalve de laatste winterprei, boerenkool, spruitjes en nog wat winterwortel.

prei kerrei krieltjes hamburgerDus vandaag de laatste verse winterprei geoogst, gesmoord en dan klaargemaakt in een kokos/curry sausje met krieltjes van de zomer al voorgebakken, gekaramelliseerde, gebakken uienringen met een hamburger (kan ook vegetarische zijn).

Haast Fastfood, maar toch net weer anders in een gezonde ecologische variant.

Lees meer

Tosti marathon: de 9 lekkerste tosti recepten

croque-buvette

Omdat een belegde boterham met kaas niet altijd voldoende is hebben wij een aantal verrassende tosti recepten geselecteerd die je moet proberen! Zo kan je een marathon tosti’s eten houden zonder dat je verveeld raakt door de smaak.

 

Vlamtosti

We beginnen met een tostirecept die je mond doet tintelen. Durf jij deze pittige tosti met sambal en tabasco aan?

vlam-tosti

Tosti Istanbul

opzoek naar een frisse tosti? Tosti Istanbul is een kruidige maar frisse tosti gemaakt van ingrediënten als tzatziki, cayennepeper en bieslook.

Lees meer

feest der herkenning!

spiesjes

tja ik had dus een feestje , eigenlijk 2 maar over die laatste  ooit meer.. of niet dat kan ook nog

was het leuk? Absoluut niet hoewel de titel duidelijk anders doet vermoeden,

het zat zo , degene die het feestje gaf had een ouderwets retro thema aan zijn hapjes en drankjes gegeven , en ja daar werd ik wel vrolijk van , hoewel de jarige pas 27 werd.

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten