Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: november 2019

in Chardonnay gepocheerde kerstpeer

in Chardonnay gepocheerde kerstpeer

in Chardonnay gepocheerde kerstpeer

https://gerechtenweb.blog/2019/11/24/in-chardonnay-gepocheerde-kerstpeer/

Ben je nog op zoek naar een verrassend maar eenvoudig kerstdessert? Dan is deze in Chardonnay gepocheerde kerstpeer een absolute aanrader voor je shortlist. Bovendien ruikt je keuken nadien naar overheerlijke kerstkruiden.

De herfst is het perenseizoen bij uitstek, en na mijn speculaas peren taart heb ik de smaak ook opnieuw te pakken. Dit dessert is verrassend en lekker.… Lees meer »

Lekkere hapjes bij een leuke avond met vrienden

wanneer ik met vrienden op stSoms is thuis blijven net zo leuk als de hort op gaan. Lekkere hapjes eten en een leuk spelletje spelen. We gingen dit keer voor zelgemaakte bapao’s en een spelletje truth or dare!

Hierbij het recept van de bapao gevonden op: https://www.24kitchen.nl/recepten/bapao-van-oma-ida
Voor de bapao
500 g bapaomeel
7 g gedroogde gist
250 g water
1 tl kristalsuiker
1 kg speklappen
2 el ketjap medja
1 tl zou

Snij de prei in kleine stukjes en was deze goed.… Lees meer »

sappig hamburgernestje met krokante aardappelblokjes

sappig hamburgernestje met krokante aardappelblokjes

sappig hamburgernestje met krokante aardappelblokjes

https://gerechtenweb.blog/2019/11/23/sappig-hamburgernestje-met-krokante-aardappelblokjes/

Dit sappig hamburgernestje met krokante aardappelblokjes is een lekker en sappig alternatief voor de (droge) burger in het droge broodje.

https://gerechtenweb.blog/2019/11/23/sappig-hamburgernestje-met-krokante-aardappelblokjes/

sappig hamburgernestje met krokante aardappelblokjes

sappig hamburgernestje met krokante aardappelblokjes

Lees meer »

Wat is de wetenschap achter het kaasmaken?

Kaas is een populair zuivelproduct met een (half)vaste structuur. Kaas wordt gemaakt door het toevoegen van stremsel en/of zuur in melk, waardoor de vaste stoffen in de melk (eiwitten, vetten en mineralen) worden gescheiden van het vocht (de wei).

Kaas kan worden onderverdeeld in harde en zachte kazen. Nederlandse kazen zijn harde kazen. Zachte kazen onderscheiden zich van harde kazen door de kortere rijpingsduur en het hogere watergehalte.… Lees meer »

Wat is kimchi?

Kimchi is een gefermenteerd Koreaans gerecht gemaakt van kool en verschillende andere groenten en specerijen. Er bestaan veel gerechten waar kimchi in is verwerkt, bijvoorbeeld kimchi-jjigae (stoofpot), kimchi-yuk (soep), kimchi-jeon (Koreaanse pannenkoek) en gebakken rijst met kimchi. Er zijn verschillende soorten kimchi, afhankelijk van de ingrediënten, bereidingsmethodes, cultuur en oogstseizoen. Volgens Park et al. (1994) waren er in 1994 in totaal 187 soorten kimchi.… Lees meer »

Italiaanse Aardappelschotel

71700286_542016299879460_2894552488554266624_n-600x497

1 paprika
scheutje olijfolie
2 knoflookteentjes
1 courgette
1 bol mozzarella
peper en zout
1 theel oregano
50 gr geraspte kaas
600 gr aardappel(schijfjes)
400 gr rundergehakt
400 gr uit pak of blik
1 rode uitomatenblokjes

MATERIALEN:
Ovenschaal

BEREIDING:
Heb voor dit recept kant en klare aardappel schijfjes gekocht dacht eerst kijken of wij het lekker vinden en ja en we vonden het lekker dus de volgende keer met verse aardappels.… Lees meer »

Stoofperen recept.

stoofperen heel

Stoofperen. In mijn geval de Gieser Wildeman. Rechtstreeks uit eigen boomgaard heb ik een emmer vol mee naar binnen genomen om te schillen en te stoven. Heerlijk. Al van kinds af aan zijn peren mijn favoriet.

Lekker langzaam staan de peren rustig een paar uurtjes net niet te pruttelen. Toen wij ons huisje net gekocht hadden stond er in ‘het kleine kamertje’ waar Opa en Oma de keuken tafel hadden staan, en vroeger mijn moeder als kind sliep, een potkacheltje op gas.… Lees meer »