Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: juli 2019 (pagina 1 van 2)

Oesters open maken? Zo doe je dat!

Oesters ze zijn heerlijk feestelijk en zomers! Verse oesters hebben eigenlijk heel erg weinig nodig om er een smakelijk feest van te maken. Een beetje rode wijnazijn met wat gesnipperde sjalot en je hebt een te gekke bite of aperitief voor je gasten (of voor jezelf). Glaasje bubbels erbij en het feest is compleet.

Oesters openen doe je zo

Dus haal een dozijn oesters in huis en maak er je eigen oesterfeest van!… Lees meer »

Stoute Karel Gorinchem

Stoute Karel, Gorinchem

Gelegen aan de Buiten de Waterpoort in Gorinchem ligt restaurant Stoute Karel. Op een unieke plek in de vestingstad aan de rivier. Net zo uniek als de ligging, is de culinaire ervaring. Van het geniet van echt goede wijnen, tot aan de smaakexplosies van de uitstekende gerechten van uitzonderlijke kwaliteit. De gastvrije ontvangst en de sfeer van het restaurant draagt hier nog eens een extra steentje aan bij.… Lees meer »

Gefeliciteerd!

peter taal

Proficiat aan iedereen die geboren is in de jaren ‘ 1930, ‘ 1940, ‘ 50, ‘ 60, ‘ 70 en begin jaren ‘ 80!!!

Ten eerste, je hebt het overleefd met moeders die rookten en /of dronken terwijl ze zwanger van ons waren. Zij namen aspirines, aten blauwe kaas, dressing, tonijn uit blik en werden niet getest op suikerziekte. De babybedjes waren bedekt met fel gekleurde loodhoudende verf.… Lees meer »

mini spiegeleitjes

mini spiegeleitjes

mini spiegeleitjes

 

 

 

 

https://gerechtenweb.blog/2019/07/13/mini-spiegeleitjes/

Vraag van de dag: hoe maak je uit een normaal kippenei drie kleine mini spiegeleitjes. Eiwit en eigeel kan je nog vrij gemakkelijk van mekaar scheiden, maar hoe kan je een eigeel zonder al te veel miserie in drie delen opsplitsen?

https://gerechtenweb.blog/2019/07/13/mini-spiegeleitjes/

mini spiegeleitjes

mini spiegeleitjes

Lees meer »

Welkom

Welkom op mijn Smulweb pagina,

ik ben Amber en ik ben een Insta Foodie. Hier plaats ik recepten die ik zelf gekookt heb. Dit zijn recepten die ik zelf bedacht heb of aangepast van het origneel. maar ook mijn favorieten uit kookboeken. Volg mijn ook op Instagram amber.koolen.

Veel kook plezier en laat een reactie achter als je een recept gemaakt heb.… Lees meer »

Extra vierge olijfolie: goed voor gezondheid en sport

Kansenvoorextra 99155361441717554

In Kansen voor extra vierge olijfolie in gezondheidszorg en sport geeft olijfoliespecialist Cecile van Berkum een beknopt overzicht van wetenschappelijk bewezen gezondheidsas pecten van extra vierge olijfolie.

Het boek leert tevens hoe je een goede olijfolie herkent om zo van de gezondheidsvoordelen te kunnen genieten. Goede olijfolie is een puur vruchtensap:  je leert het verschil tussen de ene en de andere olie, net als het verschil tussen verse jus d’orange en sinas.… Lees meer »

Baohuis Amsterdam nieuwe Asian fusion streetfood bar restaurant

Als je van bao buns, malse spareribs en krokante kip houdt zit je bij het net geopende Baohuis in Amsterdam West goed. … Lees meer »

Wat is dim sum?

Dim sum, je hebt ze vast weleens gegeten. Misschien heb je ze geproefd in een speciaal dim sum restaurant of je hebt ze als bite of voorgerecht gehad bij een Aziatische maaltijd. Met wat is dim sum nou precies?… Lees meer »

Promoot de Hollandse pot

Natuurlijk klinkt het beetje gek om het promoten van de Nederlandse pot maar zo denk ik er wel over. We eten veel buitenlandse maaltijden en ook als je op Thuisbezorgd kijkt zal je weinig Nederlands vinden en dit is jammer want onze keuken is prima te doen! Daarom ga ik voor een outreach richting alle Nederlanders. Promoot daarom de Hollandse keuken en kook eens wat vaker uit eigen land.… Lees meer »

lekkere lauwwarme kikkererwten salade

lekkere lauwwarme kikkererwten salade

lekkere lauwwarme kikkererwten salade

 

 

 

https://gerechtenweb.blog/2019/07/07/lekkere-lauwwarme-kikkererwten-salade/

Ik heb nogal een ongezonde week achter de rug, tijd dus om een beetje detox in te bouwen. Deze salade met kikkererwten, kerstomaten, rode ajuin en koriander is eenvoudig, lekker en snel klaar te maken. Je kan het als een volle maaltijd eten, maar ook als bijgerecht gebruiken of als slaatje bij een grillgerecht.… Lees meer »

Oudere posts