Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: februari 2019

Dadelbonbons met sinaasappel

Dadelbonbons met sinaasappel

Dadelbonbons met sinaasappel

https://gerechtenweb.blog/2012/05/12/dadelbonbons-14022010/

Na de rundscurry met broccoli en de zuurzoete varkensrouladen een derde recept uit mijn nieuwe kookboek met regionale specialiteiten.  Deze keer zijn we in Turkije voor een echter lekkernij én caloriebom.

https://gerechtenweb.blog/2012/05/12/dadelbonbons-14022010/

 … Lees meer »

kookboek

Wie weet hoe je een kookboek kunt verwijderen?… Lees meer »

How To Make Progress In Life?

Take a peek into any student’s academic sphere, and you’re likely to notice a sense of cramming, crippling drive to push through, debilitating loopholes at every turn, and reduced determination and willpower to benchmark stellar standards. Owing to the strenuous load that is encumbered on students, they tend to fall into a zone that fosters and broads negativity, pessimism, and a sense of gloom that is too draining and exhaustive in its core sense.Lees meer »

Fiskasúpa – IJslandse vissoep

Fiskasúpa – Ijslandse vissoep

Fiskasúpa – Ijslandse vissoep

https://gerechtenweb.blog/2017/08/23/fiskasupa-ijslandse-vissoep/

Ik was onlangs in Reykjavik, in een “Icelandic street food” restaurant. Na een lekkere shellfish soup wist ik dat dit thuis ook op het menu ging komen. Ideaal als maaltijdsoep met brood.

https://gerechtenweb.blog/2017/08/23/fiskasupa-ijslandse-vissoep/Lees meer »

Wortel-appelsiensap soep met gember

Wortel appelsiensap soep met gember

Wortel appelsiensap soep met gember

https://gerechtenweb.blog/2019/02/09/wortel-appelsiensap-soep-met-gember/

Een verrassende combinatie is het alleszins: wortel met gember klinkt nog plausibel voor een soep, maar appelsiensap? Een zeer verrassende combinatie, en toch, het werkt perfect samen. Het appelsiensap compenseert de scherpte van de gember en brengt alles mooi in evenwicht. Het smaakt fris en toch scherp, bitter en toch zoet. Een ontdekkingsreis voor je smaakpapillen, waarbij alle delen van de tong geactiveerd worden.… Lees meer »

gevulde zalmbonbon met geitenkaas

gevulde zalmbonbon met geitenkaas

gevulde zalmbonbon met geitenkaas

https://gerechtenweb.blog/2014/01/19/gevulde-zalmbonbon-met-geitenkaas-avocado-en-appel/

Dit gerecht van Jeroen Meus heb ik vele jaren geleden voor Kerst en Nieuwjaar gemaakt. Het blijft bijzonder populair, en zelf grijp ik er ook nog geregeld naar terug als ik inspiratie nodig heb. Een zalig voorgerecht!

https://gerechtenweb.blog/2014/01/19/gevulde-zalmbonbon-met-geitenkaas-avocado-en-appel/Lees meer »

Wijko satésaus maakt je Aziatische gerechten compleet

Wijko satésaus kennen we allemaal van de gourmet of barbecue, maar wist je dat satésaus ook ontzettend lekker is bij Aziatische gerechten? Smulweb heeft een top drie gerechten samengesteld met Wijko satésaus:

  1. Indonesische nasi goreng

wijko satésaus

Nasi goreng is een traditioneel Indonesisch gerecht, ‘nasi’ staat voor gekookte rijst en ‘goreng’ voor gebakken. Dit gerecht maak je met spekreepjes in plaats van de standaard kip, maar dat zorgt voor een leuke variatie.… Lees meer »

Doe meer met honing

Misschien gebruik je al honing in je thee, bij je ontbijt of op brood, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Honing is een heerlijke natuurlijke smaakmaker voor de meest uiteenlopende gerechten. Samen met Smulweb heeft Melvita een aantal recepten ontwikkeld om meer met je honing te doen! Ontdek ze op deze pagina

Spareribs-1

Er zijn veel verschillende honingsoorten, die ieder hun eigen smaak hebben.… Lees meer »

gezonde Griekse pasta salade

gezonde grieks pasta salade

gezonde grieks pasta salade

https://gerechtenweb.blog/2019/02/03/gezonde-griekse-pasta-salade/

Deze gezonde Griekse pasta salade heb ik gisteren bij mijn ouders gemaakt. Ze moesten onverwachts weg, en dan heb ik even de keuken overgenomen. Snel, eenvoudig, gezond: het perfecte gerecht voor de snelle lunch.

Met vijf ingrediënten zijn de benodigdheden zeer overzichtelijk. Het groene van de erwtjes en de broccoli,  wat contrasterend rood van de kerstomaten.… Lees meer »