Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: februari 2019 (pagina 1 van 2)

Carnaval in Veneto (Italië) met traditionele lekkernij

 

wallpapers-carnival-mask-851x315

Waarschijnlijk worden de beroemdste Italiaanse carnavalsvieringen gehouden in Venetië. Carnaval wordt echter in heel Italië gevierd! Bijna elke stad en elk dorp heeft carnavalsvieringen met vaak kleurrijke parades en kostuums. En, natuurlijk, kraampjes met traditionele carnavalsproducten zoals dit typische carnavalsgerecht uit de regio Veneto (Noord Italië).

De meeste typische Italiaanse carnavalsrecepten zijn zoet! Zelfs normaal hartig voedsel wordt gezoet zoals deze kaneelboter-gnocchi.… Lees meer »

Gnocchi gebakken in kaneelboter

Gnocchi gebakken in kaneelboter

Gnocchi gebakken in kaneelboter

https://gerechtenweb.blog/2019/02/25/gnocchi-met-kaneel-en-boter/

Gnocchi met kaneel en boter is een Italiaans carnavalgerecht. Een zeer verrassende combinatie die ik op de Italiaans blog “the pasta project” ben tegengekomen. Heel eenvoudig en verrassend, dus zeker een kandidaat voor gerechtenweb. Bovendien zijn we bijna zover, dus het past ook goed in de tijd van het jaar.

https://gerechtenweb.blog/2019/02/25/gnocchi-met-kaneel-en-boter/Lees meer »

Je eigen wijntaal maken

canvas

Heb je ook zo’n hekel aan die wollige wijnwoorden, waar de zogenaamde wijnkenner zich mee onderscheidt? Je hoort dan ‘complex’, ‘elegant’, ‘mineraal’, ‘aardse tonen’, ‘notig bouquet’, ‘afdronk van viooltjes’… Hoezo?

En dan zit je in een restaurant, lees je de wijnbeschrijving en weet je nog niets.

Bij Wild Pig vinden ze dat je vooral je eigen gevoel moet volgen als je de smaak van je favoriete wijndruif wilt onthouden.… Lees meer »

Boekweitpoffertjes met banaan en blauwe bessen

Boekweitpoffertjes met banaan en blauwe bessen

Boekweitpoffertjes met banaan en blauwe bessen

https://gerechtenweb.blog/2019/02/23/boekweitpoffertjes-met-banaan-en-blauwe-bessen/

Een heerlijk, lekker en gezond ontbijt met boekweitpoffertjes, banaan en blauwe bessen voor een goede start in het weekeinde. Poffertjes stonden al lang op mijn to-do lijstje en het was een ideale gelegenheid om het boekweitmeel dat ik nog overhad van de kerstblini´s op te gebruiken.

Een tijdje geleden heb ik een bakijzer uit de Tefal snack collectiongekocht.… Lees meer »

Krieltjes prei/kerrie en hamburger

Gelukkig heb je dan nog de diepvries in de maand(en) dat de moestuin niet veel meer oplevert behalve de laatste winterprei, boerenkool, spruitjes en nog wat winterwortel.
prei kerrei krieltjes hamburgerDus vandaag de laatste verse winterprei geoogst, gesmoord en dan klaargemaakt in een kokos/curry sausje met krieltjes van de zomer al voorgebakken, gekaramelliseerde, gebakken uienringen met een hamburger (kan ook vegetarische zijn).… Lees meer »

Thais varkensvlees met pompoencurry

Thais varkensvlees met pompoencurry

Thais varkensvlees met pompoencurry

http://www.mytastenld.com/click/index/309453461/gerechtenweb.blog

Eén van mijn favorieten in de herfst.  Met pompoen kun je veel doen.  Meestal is zo’n pompoen veel te groot, zodat je er verschillende zaken mee kan maken.  Probeer met de overschot zeker ook eens kruidige geroosterde pompoen te maken.

http://www.mytastenld.com/click/index/309453461/gerechtenweb.blog

 … Lees meer »

Tosti marathon: de 9 lekkerste tosti recepten


croque-buvette

Omdat een belegde boterham met kaas niet altijd voldoende is hebben wij een aantal verrassende tosti recepten geselecteerd die je moet proberen! Zo kan je een marathon tosti’s eten houden zonder dat je verveeld raakt door de smaak.Lees meer »

feest der herkenning!

spiesjes

tja ik had dus een feestje , eigenlijk 2 maar over die laatste  ooit meer.. of niet dat kan ook nog

was het leuk? Absoluut niet hoewel de titel duidelijk anders doet vermoeden,

het zat zo , degene die het feestje gaf had een ouderwets retro thema aan zijn hapjes en drankjes gegeven , en ja daar werd ik wel vrolijk van , hoewel de jarige pas 27 werd.Lees meer »

Dadelbonbons met sinaasappel

Dadelbonbons met sinaasappel

Dadelbonbons met sinaasappel

https://gerechtenweb.blog/2012/05/12/dadelbonbons-14022010/

Na de rundscurry met broccoli en de zuurzoete varkensrouladen een derde recept uit mijn nieuwe kookboek met regionale specialiteiten.  Deze keer zijn we in Turkije voor een echter lekkernij én caloriebom.

https://gerechtenweb.blog/2012/05/12/dadelbonbons-14022010/

 … Lees meer »

kookboek

Wie weet hoe je een kookboek kunt verwijderen?… Lees meer »

Oudere posts