Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: januari 2019 (pagina 1 van 3)

Heb jullie hulp nodig mede-kookliefhebbers!

Beste mede-kookliefhebbers,

In het kader van mijn afstuderen doe ik onderzoek naar de ervaring van mede-kookliefhebbers in de keuken. D.m.v. een enquête probeer ik in kaart te krijgen hoe kookliefhebbers het kookproces ervaren, of ze tegen problemen/irritaties oplopen en hoe ze die vervolgens eventueel oplossen. De enquête is volledig anoniem en met de resultaten helpen jullie mij enorm op weg! Het duurt ongeveer 3 minuten om de enquête in te vullen.… Lees meer »

Pulse Shack was op de Pure Markt in Amsterdam

Op zondag 28 oktober was Pulse Shack op de Pure Markt in Amsterdam, in het prachtige Park Frankendael. Het was een koude maar lekker zonnige dag en er kwamen veel mensen naar het park om te genieten van het zonnetje. De Pure Markt is perfect voor foodies, omdat er veel specialteiten worden aangeboden, zoals peper, biologische sappen, kazen, worsten, gebakjes en natuurlijk onze bonen, linzen en erwten.… Lees meer »

Mijn studenten eten

Het is zover, je hebt na 1000 mails en berichten te versturen en ellendige kijkavonden eindelijk een kamer in je studentenstad.

Superleuk natuurlijk, maar naast je huur moet je natuurlijk ook je eigen eten gaan kopen en maken.

En bij slot van rekening wil je ook niet 5 dagen hetzelfde eten. Maar creativiteit is zo moeilijk en ook vaak best duur…

Ik ga je bij deze helpen.… Lees meer »

Overheerlijke provinciaalse gehaktballen

Meng de volgende ingrediënten in een kom tot er een homogene massa ontstaat:

  • 500 gr rundergehakt, 2 eieren, 90 gr fijne paneermeel, 1,5 eetlepel grove mosterd, 2 eetlepels ketjap (-manis), 1 theelepel knoflook, 2 theelepels provinciaalse kruiden, 1 theelepel versgemalen zwarte peper.

Draai 5 even grootte ballen hiervan en zet de ballen voor ruim 30 minuten in de koelkast!

Smelt ongeveer 75 gr roomboter in een braadpan en bak de koude gehaktballen goed aan zodat er aan alle kanten een mooi korstje ontstaat.… Lees meer »

Duo van gezonde dipsauzen

Duo van gezonde dipsauzen

Duo van gezonde dipsauzen

https://gerechtenweb.blog/2019/01/22/duo-van-gezonde-dipsauzen/

Geen betere manier om een feestje te beginnen dan met een duo van gezonde dipsauzen: Eenvoudig, lekker, gezond. Je kan ze perfect op voorhand voorbereiden en het vraagt ook niet veel tijd.

De eerste dipsaus (links op de foto) is op basis van tonijn en mascarpone. De andere heeft als hoofdrolspelers paprika en feta. Dat is dus een zeer Griekse variatie.… Lees meer »

Kokos Boterkoek

Kokos boterkoek

250 gr bloem200 gr witte basterdsuiker, 225 gr gez. roomboter, 65 gr gemalen kokos, 2 losgeklopte eieren (waarvan iets voor op de bovenkant en een klein beetje kristalsuiker én kokos daar weer bovenop).

Alles bij elkaar en mixen maar. 

Daarna 10 min. in de koelkast laten rusten en dan de oven in

200 graden voorverwarmt in ongv. 30 min / goudbruin!Lees meer »

9 maanden

Gekookte-zeeuwse-mosselen-met-avocado-yoghurt-dip

 er is iets wat belgen en zeeuwen wel weten maar schijnbaar de rest van nederland niet.

het is zelfs zo erg dat er een speciaal spotje voor gemaakt is.

u ziet, heel hip en trendy met die hipsters en vooral heel erg snel , en lekker , althans dat moet nog blijken .

 maar goed wat het filmpje dus niet laat zien , is dat deel wat niemand dus ( behalve dus de belgen en de zeeuwen ) weet .… Lees meer »

Tips en weetjes uit de Aziatische keuken

Dit is een verzameling van weetjes en tips uit de Aziatische keuken, die ik lang geleden eens op het internet ben tegengekomen. Ik vond dit artikel destijds de moeite waard om te bewaren en kreeg nu het idee dit artikel te plaatsen na een vraag van een Smulwebkok naar aanleiding van één van deze onderstaande items.

1 Lichte sojasaus

Onder de naam Superior Soy is licht van kleur , is voller van smaak en iets zouter.… Lees meer »

Chowmein van kip

chowmein van kip

chowmein van kip

https://gerechtenweb.blog/2019/01/14/chowmein-van-kip/

Chowmein is een Chinees noedelgerecht dat ik tijdens verschillende Nepalreizen heb leren smaken. In het origineel is het een wokgerecht met tarwenoedels en veel groenten, en al dan niet met vlees. Er is niet een specifiek basisgerecht, dus je kan met de ingrediënten ook variëren naar believen en er je eigen tint aan geven.

In deze variant heb ik het met rijstnoedels gemaakt, omdat ik niet meteen tarwenoedels vond.… Lees meer »

Hapje met peperkoek, appel en pate

Hapje met peperkoek, appel en pate

Hapje met peperkoek, appel en pate

https://gerechtenweb.blog/2019/01/12/hapje-met-peperkoek-appel-en-pate/

Dit hapje met peperkoek, appel en pate is deel twee van de Kerst- en Nieuwjaarshapjes die ik dit jaar geserveerd heb. Deze hapjes stonden in het middelpunt van de schaal omringd door Selderhapjes met roquefort en walnoten.

Het is zo simpel en eenvoudig, alleen de vegetariër zal hier niet wild van worden. Maar daarvoor zijn er dan voldoende alternatieven zodat iedereen zijn gading vindt.… Lees meer »

Oudere posts