Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Jaar: 2019 (pagina 1 van 2)

Duo van gezonde dipsauzen

Duo van gezonde dipsauzen

Duo van gezonde dipsauzen

https://gerechtenweb.blog/2019/01/22/duo-van-gezonde-dipsauzen/

Geen betere manier om een feestje te beginnen dan met een duo van gezonde dipsauzen: Eenvoudig, lekker, gezond. Je kan ze perfect op voorhand voorbereiden en het vraagt ook niet veel tijd.

De eerste dipsaus (links op de foto) is op basis van tonijn en mascarpone. De andere heeft als hoofdrolspelers paprika en feta. Dat is dus een zeer Griekse variatie.… Lees meer »

Comment choisir un appareil de vision nocturne

Il serait très intéressant et fascinant de pouvoir prendre une photo nette sans perdre trop de temps à ajuster le bouton pour sélectionner la cible. La nuit, sans équipement suffisant, la chasse peut être ennuyeuse et décevante: monoculaire vision nocturnee et autres accessoires. S’il n’est pas installé correctement, le port d’un fusil ne garantit pas une prise de vue précise.… Lees meer »

Kokos Boterkoek

Kokos boterkoek

250 gr bloem200 gr witte basterdsuiker, 225 gr gez. roomboter, 65 gr gemalen kokos, 2 losgeklopte eieren (waarvan iets voor op de bovenkant en een klein beetje kristalsuiker én kokos daar weer bovenop).

Alles bij elkaar en mixen maar. 

Daarna 10 min. in de koelkast laten rusten en dan de oven in

200 graden voorverwarmt in ongv. 30 min / goudbruin!Lees meer »

9 maanden

Gekookte-zeeuwse-mosselen-met-avocado-yoghurt-dip

 er is iets wat belgen en zeeuwen wel weten maar schijnbaar de rest van nederland niet.

het is zelfs zo erg dat er een speciaal spotje voor gemaakt is.

u ziet, heel hip en trendy met die hipsters en vooral heel erg snel , en lekker , althans dat moet nog blijken .

 maar goed wat het filmpje dus niet laat zien , is dat deel wat niemand dus ( behalve dus de belgen en de zeeuwen ) weet .… Lees meer »

Tips en weetjes uit de Aziatische keuken

Dit is een verzameling van weetjes en tips uit de Aziatische keuken, die ik lang geleden eens op het internet ben tegengekomen. Ik vond dit artikel destijds de moeite waard om te bewaren en kreeg nu het idee dit artikel te plaatsen na een vraag van een Smulwebkok naar aanleiding van één van deze onderstaande items.

1 Lichte sojasaus

Onder de naam Superior Soy is licht van kleur , is voller van smaak en iets zouter.… Lees meer »

Chowmein van kip

chowmein van kip

chowmein van kip

https://gerechtenweb.blog/2019/01/14/chowmein-van-kip/

Chowmein is een Chinees noedelgerecht dat ik tijdens verschillende Nepalreizen heb leren smaken. In het origineel is het een wokgerecht met tarwenoedels en veel groenten, en al dan niet met vlees. Er is niet een specifiek basisgerecht, dus je kan met de ingrediënten ook variëren naar believen en er je eigen tint aan geven.

In deze variant heb ik het met rijstnoedels gemaakt, omdat ik niet meteen tarwenoedels vond.… Lees meer »

De verhuizing in 2016

jan 2016 1jan 2016 4jan 2016 3

 

In januari 2016 zijn kregen we bij de notaris de sleutel van onze nieuwe stek in Drenthe. We komen vanuit Gelderland. Ook in Gelderland woonden we al in een wat minder groot dorp, maar in Drenthe is het dorp waar we nu in het buitengebied wonen, nog maar een kwart van het aantal inwoners wat we in het dorp Gelderland gewend waren.… Lees meer »

Hapje met peperkoek, appel en pate

Hapje met peperkoek, appel en pate

Hapje met peperkoek, appel en pate

https://gerechtenweb.blog/2019/01/12/hapje-met-peperkoek-appel-en-pate/

Dit hapje met peperkoek, appel en pate is deel twee van de Kerst- en Nieuwjaarshapjes die ik dit jaar geserveerd heb. Deze hapjes stonden in het middelpunt van de schaal omringd door Selderhapjes met roquefort en walnoten.

Het is zo simpel en eenvoudig, alleen de vegetariër zal hier niet wild van worden. Maar daarvoor zijn er dan voldoende alternatieven zodat iedereen zijn gading vindt.… Lees meer »

Lekker van eigen land (de belevenissen van een Drentenier op zijn land en in zijn keuken)

Lekker van eigen land Sinds januari 2019 ben ik een Facebookpagina begonnen  waarop ik mijn  ervaringen in mijn moestuin wil delen. Wilt u dit volgen klik dan op volgende link:  https://www.facebook.com/Lekker-van-eigen-land-2285519004994399/?modal=admin_todo_tour

Op deze pagina wil ik belangstellenden op de hoogte houden van de vorderingen en ook de mislukkingen van de moestuin.  3 jaar geleden zijn we begonnen met deze moestuin n het Drentsche land en sinds dit jaar (2019) zijn  we over gegaan naar No-dig, permacultuur.… Lees meer »

het meest bekeken in 2018 – gerechtenweb

Varkensmedaillons gewikkeld in boerenham met een kruidige curryroomsaus

Varkensmedaillons gewikkeld in boerenham met een kruidige curryroomsaus

https://gerechtenweb.blog/2019/01/06/het-meest-bekeken-in-2018/

Zoals elk jaar hoort bij een nieuw jaar ook een terugblik op het voorbije jaar. Dit is een overzicht van de recepten op gerechtenweb die in 2018 op het meeste interesse rekenen konden. Veel nieuwe gerechten vanzelfsprekend, maar enkele klassiekers uit de voorbije jaren blijven vele bezoekers lokken.

https://gerechtenweb.blog/2019/01/06/het-meest-bekeken-in-2018/Lees meer »

Oudere posts