Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: september 2018

Tijd voor Bewuste Visweek!

RS6467_horizontal-recipe-FL-01

Het is weer zover, voor de 6e keer is het Bewuste Visweek! Van 24-09-2018 t/m 30-09-2018 staat Smulweb in het teken van verantwoorde visrecepten.  Tijd om samen te ontdekken waarom het goed is om even stil te staan bij dat visje op je bord.  Hoe weet je waar het vandaan komt en of het een duurzame vis is?

Welke vis kies je?

Yes, vanavond eet je vis! Je gaat nog snel even langs de supermarkt of viskraam om je avondeten te halen. Eenmaal daar aangekomen wordt je overdonderd door alle keuzes in vis, schaal- en schelpdieren. Welke neem je nu mee naar huis? Om een duurzame keuze te maken zijn er twee keurmerken waar je op kunt letten: het MSC- en ASC-keurmerk. Het MSC-keurmerk is voor wild gevangen vis en dit keurmerk krijg je niet zomaar. De vissen worden op een duurzame manier gevangen om te voorkomen dat de oceanen en zeeën leeggevist worden. Op dit moment is meer dan een derde van de wereldwijde vispopulaties overbevist! MSC zet zich in voor een goede toekomst van de oceanen en beloont vissers die verantwoord te werk gaan. Naast wilde vis is er ook volop kweekvis te vinden in de supermarkten, deze kunnen het ASC-keurmerk krijgen. Het ASC-keurmerk heeft als doel om kwekerijen de natuur, mens en milieu zo min mogelijk te laten belasten. Met de enorme stijgende vraag naar vis is het een goede manier om voor voldoende vis te zorgen!

Lees meer

No-Waste Wijn

‘Weggooien is zo zonde!’ Daar ben ik mee opgegroeid. Zeker als het ‘geleefd’ heeft, zoals vis of vlees, wordt bij ons wel 2x nagedacht voor dat iets weggegooid wordt. Maar tegenwoordig krijgen ook steeds vaker brood, kaas, rijst en groenten resten een tweede leven. Daarbij helpt het ook dat ik  graag veel kleine gangen neerzet als er vrienden komen eten.

De no-waste workshop van Puck Kerkhoven was weer een mooie aanvulling op alles wat ik al wist over koken met restjes en no-waste. De receptuur en de wijncombinaties zijn te vinden bij de recepten van Wild Pig.

Lees meer

Onderzoek merkbeleving door studenten van de TU Delft

Beste lezer,

Namens de TU Delft, faculteit Industrieel Ontwerpen, doen wij als derdejaars studenten een onderzoek naar de merkbeleving van het merk Tefal. Dit onderzoek is volledig anoniem en duurt ongeveer 5 minuten. Tevens zijn er geen goede of foute antwoorden, wij zijn slechts benieuwd naar de merkbeleving van Tefal door de ogen van de consument.

Het zou ons erg helpen als u de tijd zou willen nemen om deze enquête in te vullen en bij te dragen aan ons onderzoek!

Dit is de link naar het enquêteformulier: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpl7kFwRRdjcDmbvc7G_THwjxMcfpdd-YBBXQW38dFhXX2SA/viewform?c=0&w=1

Lees meer

5 x heartwarming soeprecepten

Van deze 5 soeprecepten word jij komend seizoen erg blij. Het sombere weer, de regen en de warme chocomelk komen er weer aan. Dat betekent ook dat we steeds meer zin krijgen in lekkere warme gerechten. Ik ben dol op soep omdat het zo makkelijk te maken is en altijd lekker en 'heartwarming' is. Dit zijn mijn 5 favoriete soeprecepten.

1. Goulashsoep

Deze soep is gevuld met groenten, vlees en aardappelen. De kruiden geven de soep een heerlijke warme smaak.

goulashsoep

2. Champignonsoep

De champignonsoep van mijn oma was vroeger iets om naar uit te kijken. Dit recept is zeer vergelijkbaar.

Lees meer
Home Recepten