Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: december 2018

vegetarische kikkererwten curry

vegetarische kikkererwten curry vegetarische kikkererwten curry

https://gerechtenweb.blog/2018/12/28/vegetarische-kikkerwten-curry/

Tussen al die feesten mag het ook eens vegetarisch zijn. Blijkbaar heeft half Vlaanderen het nieuwe kookboek van Pascale Naessens cadeau gekregen, wat dan ook meteen een bron van inspiratie is op het moment.

Ik ben op bezoek bij vrienden, en die stelden dan voor dat ik wat voor hen uit dat boek zou klaarmaken. Het concept van het boek is vier ingrediënten. Een haalbare kaart, maar uiteindelijk zijn het er dan toch een stuk of zeven geworden. En gewokt in plaats van gebakken in de oven.

Lees meer

Appeltaart zonder timer....

Vandaag heb ik iets doms gedaan... Want ondanks al mijn eerdere kook avonturen blijk ik niet in staat de tijd goed bij te houden. Heb ik een mooie appeltaart gemaakt voor het kerstdiner van morgen. Natuurlijk om te presenteren met een heerlijke handmatig geklopte slagroom en wat vanilleijs alleen zoals de titel het al zegt ik had geen timer gezet... Na zovaak dit recept gemaakt te hebben dacht ik dat ik het wel op gevoel zou kunnen doen... Nee dus...

Okee, eerst mijn appeltaart recept want dat is natuurlijk wel leuk om te lezen!

Lees meer

lijsjes

Eindejaarslijstjes

ach ja , het is weer bijna het eind van het jaar dus poppen er overal weer lijstjes op , en of je dat nou leuk vindt of niet , je kan er bijna niet omheen.

zo is er natuurlijk de top 2000, 4000 tienduizend whatever,

wist u trouwens dat er bar weinig nummers over eten in al die lijstjes staan?  ik ken er 1 van een obscure rapgroep , het heet eat me , maar dat gaat volgens mij ergens anders over....

Lees meer

zomerse sperzieboonpasta met tonijn

 

zomerse sperzieboonpasta met tonijn zomerse sperzieboonpasta met tonijn

https://gerechtenweb.blog/2018/06/16/zomerse-sperzieboonpasta-met-tonijn/

Een frisse zomerse pasta met sperziebonen en tonijn. Een ideale lunch voor de warme zomerdagen, eventueel kan je het ook als voorgerecht serveren. Het is zeer eenvoudig te maken.

De inspiratie voor dit gerecht heb ik van Libelle. Het biedt ook veel mogelijkheden om zelf nog met bijkomende ingrediënten te experimenteren. Kappertjes smaken bijvoorbeeld ook bijzonder goed bij dit gerecht.

https://gerechtenweb.blog/2018/06/16/zomerse-sperzieboonpasta-met-tonijn/

Lees meer

eenvoudige aardappel-eiersalade

eenvoudige aardappel-eiersalade eenvoudige aardappel-eiersalade

 

https://gerechtenweb.blog/2018/06/24/eenvoudige-aardappel-eiersalade/

Deze eenvoudige aardappel-eiersalade is een ideaal bijgerecht voor een zomerse barbecue, of kan als lichte maaltijd genuttigd worden. Je hebt ook veel mogelijkheden om nog meer variaties met andere ingrediënten te maken.

De inspiratie voor dit gerecht heb ik van een engelstalige foodblog, cookedbyjulie.  Een engelstalige versie heb ik ook op mijn blog surprising.recipes geplaatst.

Als je veel gasten hebt, kan je ook nog een aard-appelsla maken. Dat is een recept op basis van Jeroen Meus, dat ik vroeger al eens gemaakt heb.

Lees meer

Mascarpone mousse met rood fruit

Mascarpone mousse met rood fruit Mascarpone mousse met rood fruit

https://gerechtenweb.blog/2018/06/24/mascarpone-mousse-met-rood-fruit/

Mascarpone mousse met rood fruit is een eenvoudig en snel klaar nagerecht waarmee je toch iedereen volledig happy maakt. Lukt altijd, smaakt altijd (naar meer). Misschien een goed idee voor een eenvoudig nagerecht met de feestdagen.

 

https://gerechtenweb.blog/2018/06/24/mascarpone-mousse-met-rood-fruit/

Lees meer

blinis met gerookte zalm en een appel-kaas creme

blinis met gerookte zalm en een appel-kaas creme blinis met gerookte zalm en een appel-kaas creme

https://gerechtenweb.blog/2018/12/16/blinis-met-gerookte-zalm-en-een-appel-kaas-creme/

Ere wie ere toekomt, dit is een recept van Jeroen Meus. De Vlaamse tv-kok van dagelijkse kost maakt lekkere en betaalbare gerechten die in eenieders bereik liggen. Geen wonder dat hij vaak een bron van inspiratie voor mij is.

Op mijn blog vind je vele recepten die op dagelijkse kost geïnspireerd zijn. Ook met appels, maar meer voor de zomer is een frisse aard-appel salade. Voorgerechten voor het Kerstmenu inspireren zich ook dikwijls op dagelijkse kost, bijvoorbeeld de gevulde zalmbonbon, met jawel alweer appel.

Lees meer

Kippengehaktballetjes met spinazie en feta

Kippengehaktballetjes met spinazie en feta Kippengehaktballetjes met spinazie en feta

https://gerechtenweb.blog/2018/12/13/kippengehaktballetjes-met-spinazie-en-feta/

Ben je nog op zoek naar een lekkere en verrassende snack voor de eindejaarsfeesten? Dan zijn deze gebakken kippengehaktballetjes met spinazie en feta een gemakkelijke en lekkere oplossing die nooit mislukt.

Voor enkele maanden heb ik al een soortgelijk gerecht gemaakt met vis en koriander. Je kan beide varianten natuurlijk combineren en samen aan de gasten aanbieden.

Het recept heb ik van Feed me healthy, een Australische blog.

Lees meer

ceviche

ceviche ceviche

https://gerechtenweb.blog/2018/07/23/ceviche-pescado-de-ceviche/

Ceviche is een gerecht dat al lang op mijn to-do lijstje staat. Het is een Zuid-Amerikaans gerecht op basis van rauwe vis en limoensap. Afhankelijk van de bron kom ik in Mexico of Peru uit. De vis wordt als het ware “gekookt” in limoensap.

Het is heel eenvoudig, gezond, goedkoop en overheerlijk bij dit veel te warme zomerweer. Het is er dus het ideale moment voor. Hoewel het eenvoudig is, moet je er toch voldoende tijd voor inplannen, omdat de vis een nachtje moet “garen” in het limoensap.

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten