Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: oktober 2018

Couscous

Couscous van Nadia Zerouali & Samira Dahmani maakt iedere dag tot couscousdag.

Couscous_omslag.indd

Met Couscous laten Nadia Zerouali en Samira Dahmani hun liefde voor couscous maar al te graag aan je proeven. In hun nieuwe kookboek – verschijnt op 5 november -  geven ze zestig toprecepten uit hun Couscousbar prijs, van gekruide couscous met pulled lamsvlees en een topping van geroosterde amandelen tot Siciliaanse couscous met zeevruchten.

Ook de inspiratie voor andere soorten gerechten zoals Marokkaanse linzensoep met komijnkorianderolie of een quinoasalade met geroosterde groenten komt uit hun Couscousbar aan de Javastraat in Amsterdam. Alle recepten zijn geïnspireerd op de ervaring van hun moeders en vele andere vrouwen met wie ze hebben gekookt.

Lees meer

5x lekkerste recepten met JOYN tomaten

Merkbekendheid - Gevulde tomaten 

Een goed begin is het halve werk toch? Dit geldt natuurlijk ook voor koken! Om je recepten echt tot een succes te maken, is het belangrijk om een goede basis te hebben van smaakvolle kwaliteitsproducten. Hoe beter je basis, hoe lekkerder je recept wordt.

Een van die kwaliteitsproducten is de JOYN trostomaat van Looye Kwekers. Deze tomaat wordt dagelijks met veel liefde en aandacht verzorgd en dat proef je! Hier kun je lezen hoe dat proces precies verloopt. Als je deze tomaat eenmaal geproefd hebt, wil je nooit meer een andere. Deze tomaat is het lekkerst wanneer hij verwerkt is in een recept. Daarom geven wij 5 recepten waarin de JOYN tomaat de ster is!

Lees meer

fauxx pass?

ok, ik  had zoals zovaak me leesbril niet op , en jaja die heb ik nodig... don't say anything..

net als laatst toen ik dacht dat er een barst in me Spiegel zat , maar dat bleek dus gewoon een vrij grote rimpel in me kop.

gaat dit nog ergens heen? jawel

ik zag dus laatst bij 1 van de duitse prijs vechters een blikje fois grass.

Lees meer

Receptenwedstrijd: Winnen met jouw recept?

 

Heb jij ook zo’n lekkere ovenschotel waarvan de hele familie blij wordt, of een recept waarmee je echt uitpakt als vrienden komen eten? Plaats je recept op Smulweb en maak kans op mooie prijzen!

Hoe doe ik mee aan de receptenwedstrijd?

Meedoen is simpel. Je hoeft alleen maar een recept te plaatsen en je maakt al kans op geweldige prijzen.

1. Je logt in op jouw Smulweb account.

2. Heb je nog geen account? Deze kun je aanmaken door rechts bovenin de homepage te klikken op aanmelden. Dit is natuurlijk gratis.  Vergeet niet je account te activeren met de link die je daarna via de mail ontvangt.

Lees meer

Luilekkerland 400 jaar koken in Nederland

Luilekkerland 9789462987395

Bij uitgeverij AUP is verschenen Luilekkerland 400 jaar koken in Nederland van Onno en Charlotte Kleyn

Zijn artisjokken een recente aanwinst in het groenteschap? Kookte men in de Gouden Eeuw met yoghurt? Waarom werd kip van heel duur opeens goedkoop? Aan de hand van de rijke verzameling kook- en receptenboeken van de Amsterdamse Universiteitsbibliotheek pakken Onno Kleyn en zijn dochter Charlotte onderhoudend en zintuiglijk uit over wat we gisteren en vandaag op tafel zetten. Thema’s als groente, ongelijkheid, gevogelte, vet, presentatie en exotisme worden door de eeuwen heen gevolgd.

Lees meer

Hollandse kaas

Hollandse kaas 16a6910763b7fcda082882efc476cc478ff74714

Kaasexpert Betty Koster van fromagerie L’Amuse schreef het boek Hollandse Kaas met daarin een selectie van ruim veertig kazen van schapen-, geiten- en koemelk. Van een Camembert uit Friesland en kaas uit de Beemster tot verse kaas van de Wadden  en uitleg over het grote verschil van rijping van verschillende kazen. In de uitgave staan de verhalen over de kazen plus tips over kaas  kopen, snijden, bewaren en combinaties met drank.

Hollandse Kaas, Betty Koster en Desiré van den Berg, hardback, 240 pagina’s, EAN: 9789089897657, Uitgeverij Terra.

Lees meer

Luilekkerland

Luilekkerland 9789462987395

Zijn artisjokken een recente aanwinst in het groenteschap? Waarom werd kip van heel duur opeens goedkoop? Aan de hand van de rijke verzameling kook- en receptenboeken van de Amsterdamse Universiteitsbibliotheek schetsen Onno Kleyn en zijn dochter Charlotte wat we gisteren en eergisteren op tafel zetten.

Thema’s als groente, ongelijkheid, gevogelte, vet, presentatie en exotisme worden door de eeuwen heen gevolgd. Met curieuze details, smakelijke weetjes en meer dan zestig recepten uit kookboeken van 1580 tot en met 1980 gaat Luilekkerland snoepend door de Hollandse keuken van weleer.

Lees meer
Home Recepten