Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: juli 2018 (pagina 1 van 2)

jeuk!

jeuk1

Ben ik de enige die het opvalt dat de reclame makers vandaag de dag echt denken dat wij nederlanders meer en meer infantiel zijn geworden?

zo als dat bedrijf met hun hygiene spulletjes die beweert dat als je hun product niet gebruikt je net zo goed alles kan schoonmaken met een kip …

tuurlijk dat doe ik ook altijd , ik koop er zelfs een extra filetje voor wat standaard op het aanrecht ligt…..Lees meer »

Guacamole Recept

Ingrediënten:

Chili peper 1 stuk
Avocado 3 stuks
Tomaten 2 stuks
Uien 1 stuk
Cilantro 1 bos
Limoen 1 stuk
Zout naar smaak
Knoflook 1 kruidnagel

1. Pel de tomaten en hak ze fijn. Vermaal chili samen met uien, knoflook en koriander. Meng alles tot een homogene pasta. Voeg zout toe en meng opnieuw.

2. Voeg een of twee eetlepels water en limoensap toe.… Lees meer »

Erwtensoep met kip

Ingrediënten:

Aardappelen 2 stuks
Wortelen 1 stuk
Uien 1 stuk
Kurkuma ½ theelepel
Gehakte erwten 1,5 kopjes
Kip 300g
Zout naar smaak
Zwarte Peper  naar smaak
Laurierblad naar smaak

Mijn favoriete recept vindt u bij besterecepten.nl: erwtensoep recept.

1. Erwten spoelen met koud water.

2. Erwten samen met kippenvlees in een pan doen. Wanneer het water kookt, verwijder je het schuim.… Lees meer »

Gevulde gele paprika met rijst, krenten en geroosterde pijnboompitten.

Gevulde Paprika

Het mooie aan deze maaltijd is dat je het ver van te voren kan voorbereiden. Voor het klaarmaken hoef je ze alleen nog maar op te warmen en te vullen met rijst. … Lees meer »

Uiensoep op z’n Belgisch

Uiensoep

De Belgen zijn er ook gek op, maar dan wel op hen manier de Belgische uiensoep is bij velen een populair gerecht. Het is welliswaar deels afgekeken van de Franse keuken maar toch leen het zich voor een heerlijke soep. Meestal heb ik wel uien in huis en zo op z’n tijd maak ik dan ook een uiensoep, gemakkelijk in te vriezen en dus goed houdbaar voor een later tijdstip.… Lees meer »

Andijvie koken

Andijvie Koken

Andijvie koken gaat snel en gemakkelijk. Je maakt eerst de andijvie mooi en goed schoon.

Hierna snijd je de andijvie in stukken. Natuurlijk kun je het ook kant en klaar kopen. Lees dan de verpakking hoe lang je het moet koken. Was het nog wel eerst nadat je het uit de verpakking hebt gehaald.

Lees meer »

Honing Mosterd Saus

mosterdsaus

Honing-mosterdsaus is een overheerlijk saus die je bij ieder gerecht wel kunt serveren. Het is natuurlijk extra lekker bij een BBQ. Als je een lekker stukje beenham hebt, kun je daar wel wat honing-mosterdsaus bij gebruiken. Maar veel andere soorten vlees kunnen ook met deze saus worden geserveerd. Je kunt het al helemaal zelf maken en het is ongeveer 20 minuten werk.… Lees meer »

Aspergesoep

Aspergesoep

Aspergesoep is één van de meest populaire gerechten om te maken met verse asperges, en dan zowel met groene asperges als met witte asperges. Bovendien is deze soep natuurlijk ook nog eens bijzonder lekker.… Lees meer »

Aardappelen koken

Aardappelen Koken

Wat heb je nodig?

1 1/2 tot 2 kg aardappelen,
een bodempje water van 1/2 – 1 cm,
1/2 a 2/4 afgestreken eetlepel zout.

Hoe kook je de aardappelen?

Schil de aardappelen zo dun mogelijk, verwijder eventueel de slechte stukken, was ze enige keren in ruim water breng intussen 1/2 tot 1 cm water, naar gelang van de hoeveelheid aardappelen, die gebruikt wordt, met wat zout aan de kook.… Lees meer »

Aardappelpuree

Aardappelpuree uit de oven

Aardappelpuree kan in heel veel gerechten worden gebruikt. Het kan makkelijk gemaakt worden en met allerlei ingrediënten gecombineerd worden. Je kunt de aardappelpuree maken uit aardappels, boter en melk, om dit op smaak te brengen kan er zout, peper en nootmuskaat aan toegevoegd worden, dit is een standaard aardappelpuree recept.… Lees meer »

Oudere posts