Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: juni 2018 (pagina 1 van 2)

Toch maar gekocht, een rijstkoker

In Azie lachen ze ons uit dat wij rijst koken in een pan met water want zo hoort het natuurlijk helemaal niet. De smaak gaat volledig verloren en de rijst wordt helemaal niet zo lekker smeuig als bij het gebruik van een rijstkoker. Nou…na enkele jaren toch maar eens de gok genomen. Een aanbieding van de Lidl en 2 tientjes later heb je een rijstkoker in huis.… Lees meer »

WK combigerechten

Hallo smullers,

het WK is weer begonnen en alhoewel ik geen fanatiek voetbalfan ben vind ik de sfeer er omheen
eigenlijk wel heel leuk.
dit bracht mij op t volgende idee en dat onstondt pas toen vanavond de wedstrijd Duitsland Mexico
op tv was op dat moment.
ik had capucijners in huis en Schwardwalderschinken en ik dacht ik ga n recept nu out of the blue
in elkaar flansen wat mij in de sfeer van de wedstrijd brengt.… Lees meer »

vaderdag!

NL1006_2

als je dit leest en denkt oh ja f**k dat is morgen ! dan heb ik slecht nieuws.

het is idd morgen.

maar goed geen paniek , want er zijn genoeg lekkere dingetjes waar je je pa blij mee kan maken.

en de winkels zijn vast nog wel open.

wat dacht je van een heerlijk ontbijtje zoals eggs trivette , benedict maar dan ff anders.Lees meer »

nieuwe haring facts en fabels

Verse-haring

sinds gister ligt ie er weer de nieuwe haring , en elk jaar typ ik er wel weer een stukje over .

waarom ? ik vindt het gewoon lekker ,

plus er is nog steeds een hoop ontwetendheid over haring.

inmiddels weet iedereen wel dat hollandse nieuwe niet uit Holland komt , kleinigheidje de visjes smaken er niet minder om .Lees meer »

Wijn en girlstalk: 9 maanden wachten op wijn

Wild pig wijnen en muisjes

Vandaag plaatsen we een nieuwe blog van de #girlstalk tag. Deze blog is geschreven door Daphne van Foodinista. Benieuwd hoe zij 9 maanden zwangerschap zonder wijn heeft overleefd? Lees snel verder!Lees meer »

9 maanden geen wijn?!

[gesponsord] 

Wild pig wijnen en muisjes

Vandaag plaatsen we een nieuwe blog van de #girlstalk tag. Deze blog is geschreven door Daphne van Foodinista. Benieuwd hoe zij 9 maanden zwangerschap zonder wijn heeft overleefd? Lees snel verder!Lees meer »

Health Benefits of Using Coconut Water

It is a trend that you put straw in the opening of a long and fresh coconut juice. Coconut water is very popular among individuals who want to live a healthy lifestyle. Nowadays, you can find the popular coconut water in grocery stores, where it is kept in individual cartons. It is crucial to have a balance of electrolytes if you want to remain hydrated.Lees meer »

waarom?

694

als je af en toe , regelmatig, vaak  het interweb afstruint naar foodnews  kom je ook vaak dingen tegen waarvan je denkt ” ben ik nou de enige normale persoon op aarde “

ok ik geef toe , ten tijde dat ik dit typ heb ik een redelijk ochtend humeur, en waarschijnlijk ga ik nog wat mensen tegen me in het harnas jagen , so be it ,

wat u hierboven ziet is een kaars , das niet zo vreemd , maar A1 is een heel bekende sauzen fabricant , marinades etc.Lees meer »

Pomo d’Oro kookboekenprijs uitgereikt voor het beste Italiaanse kookboek

Pomo d oro 1d9aadd0-978f-480f-9db3-60b28b51cdde

 Tijdens Het Italië Evenement | Smaak & Stijl (15e editie) bij Kasteel de Haar heeft de Italiaanse ambassadeur voor de eerste maal de Pomo d’Oro kookboekenprijs uitgereikt. De verkiezing was uitgeschreven voor het beste Italiaanse kookboek, van Nederlandse bodem, van de afgelopen 15 jaar. 

De tuinen van Kasteel de Haar in Utrecht vormden op 1, 2 en 3 juni weer het enige plekje in Nederland waar je je echt in Italië voelde.… Lees meer »

Erwtensoep Recept

Erwtensoep is voornamelijk in de koude perioden van het jaar erg gewild. Dit is een typisch ‘hollands’ erwtensoep recept. Erwtensoep is gemaakt van spliterwten en ziet er heel papperig uit. Een eigen gemaakte erwtensoep is vele malen lekkerder dan uit een blik. Dit erwtensoep recept is voor 6 personen. Met dit erwtensoep recept kun je de hele familie voorzien van een heerlijk oerhollands recept.… Lees meer »

Oudere posts