Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: april 2018 (pagina 1 van 2)

Linzensalade met blauwe kaas op een bedje van litte gem

Met deze salade op je bord heb je naast diverse smaken ook een kleurrijk feestje op je bord. De aanwezige smaak van de blauwe kaas gecombineerd met een avocado is perfect in balans. Oh, en de little gem zorgt voor een knapperige bite!

Wat haal je in huis? (op basis van 2 personen)

Groene linzen 60 gram
Bulgur 85 gram
Rode ui  1 stuk
Geschaafde amandelen 20 gram
Avocado 1 stuk
Litte gem 2 kropjes
Danablu (blauwe kaas) 75 gram
Groentebouillon 600ml
Olijfolie 1/2 eetlepel
Extra vierge olijfolie 1 eetlepel
Zwarte balsamicoazijn 2 theelepel
Peper & zout naar smaak

 

Wil je weten hoe je dit gerecht maakt?… Lees meer »

feyenoord weer kampioen he

onze clubie is weer kampioen geworden ik hou van lekker eten en snoepen
hebben jullie ook tips voor mijn diabetes ik kan niet alles laten staan
ik hou veel te veel van lekkere dingen … Lees meer »

anti stress bbq

23537-post-your-low-budget-modifications-supermarket-trolley-bbq-wheels-flying-tortoise

ook zo genoten van het eerste bbq wk/end of was u 1 van de velen die nog even om 19.00 uur naar de super hopten om er achter te komen dat eigenlijk alles al op was?

wel eerlijk zeggen he…

net als bij ” normaal ” koken  is planning ! de enige en gouden regel.

daar gaat het in beginsel al mis dus, mensen zien bbq niet als koken maar nog steeds als een  ” we doen het even tussendoor dingetje “

en dat is jammer , want eigenlijk het enige wat je nodig hebt is wat ruimte in je vriezer , dus maak al die leftover winterkost op, plus de restjes chinees etc.… Lees meer »

Minestrone maaltijdsoep

https://gerechtenweb.blog/2018/04/14/minestrone-maaltijdsoep/

minestrone maaltijdsoepLees meer »

kwartello tonnato

https://gerechtenweb.blog/2018/04/09/kwartello-tonnato/

kwartello tonnato

 … Lees meer »

Penibele Pannenkoeken Penarie

Eerst wil ik even melden dat ik gestopt ben met mijn hongerstaking en dus weer durf te eten. Het koken echter durf ik nog niet. Het reeds gebroken raam heb ik laten restaureren door een stoere bink van Rijksmonumenten. Terwijl hij dit deed bedacht ik me dat ik al een tijdje niet meer buiten ben geweest. Een boswandeling was hiervoor een goede oplossing.… Lees meer »

witloofhapje met appel, ei en gerookte heilbot

https://gerechtenweb.blog/2018/04/06/witloofhapje-met-appel-ei-en-gerookte-heilbot/

witloofhapje met appel, ei en heilbot

 

witloofhapje met appel, ei en heilbotLees meer »

Gepocheerd eitje avontuur

Toen ik gister in de keuken stond had ik trek in een eitje. Je kan dan natuurlijk veel kanten op: roerei, gekookt eitje, omeletje of gepocheerd ei. Het laatste sprak mij het meest aan, alleen had ik dit eitje nog nooit geprobeerd. Ik zocht op deze mooie site een receptje op. Bij de eerste beste receptje wist ik al gelijk: Dit wordt hem.… Lees meer »

Zo maak je de lekkerste tzatziki

tzatziki_1

Het lekkerste en makkelijkste wat Griekenland te bieden heeft: tzatziki! Deze heerlijk frisse yoghurtdip kun je daar overal bestellen en zelfs als je er niet om vraagt, krijg je vaak toch een bakje. Het smaakt namelijk goed bij heel veel Mediterrane en Arabische gerechten en hapjes. Dat er zoveel stinkende knoflook in gaat, daar hebben we het even niet over. Griekenland-liefhebber Beau houdt daar wel van en vertelt je precies hoe jij de lekkerste tzatziki zelf maakt!Lees meer »

Fries suikerbrood

Als je in Friesland bent kom je al snel op Fries suikerbrood oftewel Fryske sûkerbole. Dit is een heerlijk brood met een suikersmaak van binnen. Maar hoe maak je dit nou eigenlijk? Hieronder vind je een simpel recept om het Friese suikerbrood te maken. Wil je meer weten over echte Friese producten? Kijk dan op: https://mooifriesland.nl/friese-producten/. Hier vind je naast de activiteiten en natuur ook de gerechten die door de jaren heen in Friesland zijn bedacht.… Lees meer »

Oudere posts