Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: maart 2018 (pagina 1 van 3)

Aan alle smulweb vrienden een vrolijk Pasen gewenst

vrolijk-pasenLees meer »

Dankjewel, lieve koe!

Gisteren was het donderdag. Donderdag vind ik de leukste dag van de week, want behalve dat ik dan lekker kan uitslapen en de luxe ervaar om de dag erna nóg een vrije dag te hebben, ga ik op donderdag naar de markt. Niets maakt mij gelukkiger dan het op gevoel verzamelen van verse seizoensingrediënten. Ik besloot dat het tijd was voor een goed gevulde groentesoep, met als basis een krachtige bouillon van runderschenkel.… Lees meer »

po·che·ren (pocheerde, heeft gepocheerd)

poach egg

nog nooit heb ik zoveel mensen gehoord die met paas een gepocheerd eitje gaan maken , ook nog nooit zoveel mensen die dat voor de eerste keer gaan proberen , het is dus in, hip etc.

terwijl het een eeuwen oude techniek is , die idd heel simpel lijkt ( en ook is ) maar in de praktijk toch altijd even net anders uitpakt.Lees meer »

Ziekenhuis afl ???

Het was alweer ff geleden da’k in een ambulance had gelegen…

Tot gisteravond laat dan. Dacht ff snel een afwasje te doen, ging goed tot er een vork op de grond viel. Wou die oprapen maar nie aan gedacht dat boven mij een scherpe punt van de afzuigkap zat. Dus volle kracht omhoog met dat ding en weer net zo snel naar beneden.… Lees meer »

Nikuman

Nikuman

Ik studeer Japanologie en daar leerden we over ‘nikuman’. dit zijn gestoomde broodjes met vleesvulling. In de les ging het meer over het verschil in benaming . In Kyoto en Osaka wordt het ‘butaman’ (豚まん) genoemd, wat letterlijk ‘varkensbroodje’ betekend. Terwijl in Tokyo ditzelfde gerecht gekend is als ‘nikuman’ (肉まん) of ‘met vlees gevuld broodje’.

Maar voor deze les had ik er al veel over gelezen in manga (Japanse stripverhalen).… Lees meer »

7x de lekkerste cheesecake

cheesecake_2

Voordat we dit extra lange weekend inluiden: ben jij al helemaal klaar voor je Paasontbijt of -brunch? Heb je onze inspiratie voor de perfecte paastafel al gelezen maar had jij ook het gevoel dat er nog wat ontbrak. Wij hebben het antwoord voor je: een heerlijke cheesecake! Met Pasen zijn namelijk al je cravings toegestaan! Smulweb staat vol met de lekkerste cheesecakes en ik geef je 7 toprecepten.… Lees meer »

How-to: perfect gekookt ei

ei-koken

Nu Pasen voor de deur staat, is de tijd voor eieren weer aangebroken. De winkels staan er vol mee en ei-recepten kom je niet tekort. Met het Paasontbijt is er ook een ding wat absoluut niet mag ontbreken: een gekookt ei! Een ei perfect koken is nog een hele opgave, er zijn zoveel factoren om rekening mee te houden. Tijd om hier wat meer over te ontdekken, want stiekem willen we toch allemaal weten hoe je het perfecte ei kookt?!Lees meer »

Mini cheeseburgers met spruitjes

mini cheeseburgers met spruitjes

https://gerechtenweb.blog/2018/03/25/mini-cheeseburgers-uit-spruitjes/Lees meer »

Pannenkoeken met vanillecreme

 

pannenkoeken met vanillecreme

https://gerechtenweb.blog/2018/03/04/pannenkoeken-met-vanillecreme/Lees meer »

het interweb IV de paas editie

inspiratie-640

ok, exuses , het zijn heel veel ideetjes , het is voornamelijk in het engels , maar zeker even het doorscrollen waard .

handigheidjes zijn altijd een kerntemp metertje, dit omrekentabeletje  en dan is er altijd nog google voor je vertalingen

het is allemaal geen rocketsience , maar gewoon lekker en misschien stap je eens over van je Eigen klassiekers naar  een ander heerlijk  idee.… Lees meer »

Oudere posts