Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: februari 2018 (pagina 1 van 3)

Leer bakken met Hans Spitsbaard

Hij is de jongste thuisbakker ooit die de jubileumeditie van het populaire bakprogramma Heel Holland Bakt won: Hans Spitsbaard. De student Technische Bedrijfskunde won het programma door zijn precisie en technische vaardigheden en geeft in zijn bakboek een kijkje in zijn keuken.

Met Leer bakken met Hans dat net is verschenen, geeft de jongste winnaar van het bakprogramma de thuisbakker de mogelijkheid om de heerlijke recepten uit zowel de uitzendingen als nieuwe recepten te bereiden.

Lees meer »

Tilda Basmati rijst voegt 11 nieuwe smaakvarianten toe

Tilda-Brown-Basmati-_-QuinoaTilda-Coconut-steamed-BasmatiTilda-Pure-Basmati-_-Wild-Rice

Tilda voegt elf nieuwe smaakvarianten van de Basmati rijst uit de Himalaya  toe aan haar assortiment. Het gaat onder meer om de Pandan Jasmine rijst, Long Grain rijst en de Everyday rijst. Ook zijn er nieuwe smaken van de Tilda steamed Basmati zoals de Tilda Egg Fried steamed Basmati,  kant-en-klare gestoomde Basmati rijst met roerei en erwten.

 

Verder is er  een mix van de Pure & Brown Basmati, een mix van Pure Basmati & Wild Rice en Tilda Pandan Jasmine Rice met een specifiek aroma.… Lees meer »

Curry maken zonder pakjes en zakjes

curry-zonder-pakjes-en-zakjes

Back  to basics: weet jij al hoe je currypasta maakt?  Zo niet, dan moet je nu verder lezen! Het is super simpel en veel lekkerder dan uit een pakje. Als je het eenmaal zelf gemaakt hebt, wil je nooit meer anders. Je kunt namelijk eindeloos variëren met smaak en pittigheid. Probeer het nu zelf en stel jouw perfecte curry samen.Lees meer »

Budgetrecepten; 7x voor doordeweeks

shakshuka-budgetrecept

Doordeweeks eten wij graag lekker, makkelijk en gezond. Ook met een klein budget is dit prima te doen! Lekker eten hoeft helemaal niet duur te zijn. Daarom deze budgetrecepten van Smulweb. Ga jij voor stamppot, shakshuka of een frittata?Lees meer »

Koud weer op komt, je juiste berekeningen voor snert!

We worden er dagelijks aan herinnerd op te teevee, het koude weer komt eraan. Voor mij tijd om lekkere snert te gaan koken. Een echt Holland gerecht en ook nog eens gemakkelijk te maken. In de supermarkt vind je zelfs vaak voor gemaakt pakketjes met van alles de juiste aantallen . Ik gebruik gewoon eigenlijk altijd mijn recept van de Smulweb website:

Ingrediënten 6 personen

  • 400gr.
Lees meer »

De 10 lekkerste wintersportgerechten

header_bratwurst

Jetzt geht’s los! Heb jij al mogen genieten van de frisse Alpenlucht en ben je al hard van de zwarte piste gegaan? Of vind je de Nederlandse winter wel koud genoeg? Dat begrijpen we wel. Gelukkig kun je de lekkerste wintersportgerechten gewoon zelf thuis maken! Wat dacht je van een bord klassieke spaghetti bolognese met een stuk apfelstrudel achteraf? Wij hebben een rijtje gemaakt met de meest populaire recepten uit de Alpen.… Lees meer »

gevulde aubergine met gevogeltegehakt

gevulde aubergine met gevogeltegehakt

https://gerechtenweb.blog/2018/02/24/gevulde-aubergine-met-gevogeltegehakt/

 

 

 

gevulde aubergine met gevogeltegehaktLees meer »

ovenschotel met witloof en prei

ovenschotel met witloof en prei

https://gerechtenweb.blog/2018/01/13/ovenschotel-met-witloof-en-prei/Lees meer »

Feestelijke nachoschotel waar je meteen honger van krijgt

nacho-ovenschotel-pulled-chicken

Happy tortilla chips day! Vandaag, 24 februari, is het tortilla chip day. Een goed excuus om deze super feestelijke nachoschotel te maken met tortillachips en extra veel kaas. Sabine maakte hem voor haar verjaardag, maar deze snack is natuurlijk voor ieder feestje geschikt. Op de  Smulwebredactie is dit recept in ieder geval goedgekeurd en willen we dit bij iedere borrelgelegendheid wel eten!Lees meer »

Deze 7 Italiaanse pasta’s wil je nu eten

pasta_kaas

Vraag een willekeurig iemand wat zijn of haar favoriete keuken is en de kans is groot dat het antwoord ‘de Italiaanse!’ is. Pasta, pizza, toetjes… Koken, dat kunnen ze daar in Zuid-Europa wel. Maar jij kunt dat ook thuis: hieronder geven wij je de recepten van 7 overheerlijke pasta’s die je nu wilt eten! Welke is jouw favoriet?Lees meer »

Oudere posts