Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: oktober 2017

Los Vegas

framboos

 

Ooh oh wat waren er deze keer eens geen dieren in het nieuws, geen knalkippen met fibroniel eitjes, leg koeien of niet zo blije varkens.

Nee de vegas gingen  helemaal los op de nvwa vanwege  het feit dat de vegetarische slager zijn /haar product namen moest aanpassen.

Even voor de duidelijkheid, ik ben geen vegetarier, flexi nogwat wel, niet vanwege het dier, maar omdat ik een goede pan mosselen, kreeftje of lekkere zalm  niet kan weerstaan.

Lees meer

New taste recepten app

Hallo kookliefhebbers

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen. Ik vind koken heel leuk en gebruik graag recepten en youtube video's om nieuwe ideeën te krijgen. Ik loop al een tijdje rond met een kleine frustratie over recepten websites dat ik recepten meestal niet kan maken omdat ik belangrijke ingrediënten of een keukentool mis.

Ik ben een HBO ICT student, op dit moment gaan een paar medestudenten en ik een recepten app maken die deze problemen op lost. Dat hopen wij in elk geval.

Het idee is dat wij een app gaan maken die bij de eerste keer dat u het opstart vraagt of u bepaalde allergieën heeft en welke keukentools u heeft. Zodra dit bekent is kan u het gebruiken. Elke keer als u wat lekkers wilt koken spreekt u simpelweg de ingrediënten in die u in huis heeft in. Het is natuurlijk belangrijk dat dit soepel verloopt en dat u niet 3 keer achter elkaar aardappel hoeft te zeggen omdat de app het niet goed begrijpt. Dit is ons tot nu toe al gelukt om te maken.

Lees meer

Spaghetti met Pancetta

1493068970-20170424_212039 (1)

Recept van de week was niet moeilijk om te maken de spaghetti carbonara even iets anders dan anders door de pancetta het was om te smullen.

Schiet mij ook te binnen jullie mogen het ook wel zeggen wat ik ga maken.Soms best moeilijk om iets te bedenken.

Boodschappenlijstje kan je uitprinten handig om mee te nemen  Was 8 euro kwijt aan de boodschappen.

1493070514-lijstje

Lees meer

portable cell phone jammer gps gsm

About a month ago, I ordered a cell phone jammer on the website. 1001 spy; Fifteen days later, I was told that my package had come to Singapore from DHL. I'm obligated to pay more than 22 euros (customs fee seems to be?). 99.80 euros has been paid, and of course I have forgotten to tell me. My main problem is the fact that this jammer should have all the emissions (DCS, 3 G... As high as 10 meters, even a 1-meter phone won't be fuzzy! I contacted the company via email in return, and I was told to follow the edit protocol (very simple thing), but there was no job: it didn't work! I then sent a second email asking if the company had branches in France and what steps had been taken to address the problem. This is a week, no answer. On your BBS, I realized (late, I regret) that I wasn't the only one complaining about the seller, and the last one didn't necessarily come back to me.How am I supposed to do this jamming radio price, or I'm not leaving my pocket to pay back?

Lees meer

Vis op de BBQ - Een aantal handige tips voor het perfect bereiden van je stukje vis

We zijn het eigenlijk gewend om vlees op de barbecue te gooien, echter wint vis ook steeds meer aan populariteit bij een barbecue feestje. Het bereiden van vis gaat echter anders in z’n werk dan het grillen van een hamburgertje. Daarnaast is eten we bij vis vaak andere bijgerechten dan bij een braadworst. In deze blog geven we aantal handige tips mee voor het perfect grillen van een visje op de barbecue die qua moeilijkheid prima te bereiden is voor iemand die een beetje bekend is met de buitenkeuken.

Lees meer

NIEUW

Hallo allemaal,

  • ik ben Manon en ik ben nieuw op smulweb. ik houd van koken
  • ik zoek naar recepten
  • ik heb een gluten allergie
  • waar ik van houd: pasta's, pizza, pannenkoeken, patat, ovenschotels en in die richting, van gezonde slades houd ik ook.
  • tips? stuur email! Manonzomerdijk@hotmail.com
Lees meer

Interview met Donna Hay

basics-to-brilliance

Afgelopen maandag had ik het genoegen om de Australische Donna Hay te ontmoeten. Ik mocht haar zelfs even interviewen en ze heeft me het geweldige boek ‘basics to brilliance’ meegegeven. Gesigneerd uiteraard! Benieuwd wat deze geweldige kokkin allemaal te vertellen heeft, lees dan meer!

Hoe kom je telkens aan nieuwe inspiratie na het schrijven van 14 bestsellers?

Het gaat eigenlijk makkelijker dan je denkt! Dit boek heeft natuurlijk een heel andere insteek. Een goede manier om mensen aan het koken te krijgen is om te beginnen met de basis. Als je goede basisrecepten in je repertoire hebt, kun je zo veel maken. Als je zo’n basisrecept dan eenmaal onder de knie hebt, zijn mensen zo enthousiast. Daarnaast haal ik ook inspiratie uit mijn omgeving, mijn vrienden, wat er in de winkels ligt. Overal en nergens eigenlijk!

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten