Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: januari 2017

Een echte Italiaan in Ravenstein

Gisteren, op aanraden van vrienden van ons, zijn we naar Ravenstein gereden. Een mooi vestingstadje op zo'n 10 km van Oss.

Niet om daar cultuur te snuiven in de smalle straatjes of om langs de Maas te slenteren, nee, daar zou een hele goeie Italiaanse traiteur zitten.

En jawel, na ff wat zoeken, gevonden. Prachtig pand, je waant je ff in Italië.  Uiterst gastvrij ontvangen door een Italiaanse schone.

We zijn uiteindelijk naar huis gegaan met spaghetti en een salade, na een hele hoop wikken en wegen want het zag er allemaal heel erg smakelijk uit. Maar goed, we hadden nou eenmaal zin in spaghetti, dus.

Lees meer

Okonomiyaki, dé streetfoodtrend uit Japan

okonomiyaki

Okonomiyaki is een hartig Japans gerecht. Het wordt ook wel Japanse pizza of pannenkoek genoemd. De basis voor okonomiyaki is een beslag van ei, bloem en witte kool. Daarnaast wordt er vaak dashi: Japanse bouillon, Yam: een soort zoete aardappel, lente-ui en rettich: een soort radijs gebruikt. Ook kun je variëren met garnalen, buikspek, bacon, octopus en inktvis als vulling. Voor ieder wat wils dus! Toevallig betekent ‘okonomi’  ook jouw keuze of hoe jij het lekker vindt. Yaki betekent gegrild. Dus: wat je gegrild lekker vindt.

Lees meer

De 5 foodtrends van 2017

pokeSmulweb ging op jacht naar de foodtrends van 2017. Met deze top  5 wordt jouw 2017 net iets lekkerder. Sommige zullen je bekend voorkomen en de andere niet, maar no worries: je hebt nog 11 maanden om het uit te proberen!

1. Hartige wafels/crêpes

We kennen allemaal wel de zoete crêpes of wafels met bijvoorbeeld Nutella of aardbeien. Maar het is tijd voor iets nieuws. Eigenlijk gek dat het nu pas bekend wordt want waarom maak je deze niet gewoon hartig?! Onze vlogger Sabine heeft jullie al eens kennis laten maken met de Chicken and waffles. Iets wat in New York al op verschillende menu`s te vinden is. Hopelijk gaan we dit dan ook eindelijk meer in Nederland zien.

Lees meer

AFBLIJVEN !

slager

Ok , we zijn het met zijn allen wel eens dat flexitarisch het nieuwe zwart is.

beter voor je lijf en de wereld op zich , want wat bleek al in 2007 , ruftende koeien, schapen en ander gespuis  zorgen voor  20 tot 30 % van de opwarming van de aarde.

    dus 2 x in de week vis , ei  of gewoon een broodje donner  ( schijnt ook ondefinieerbaar te zijn , dus vast goed )

is beter voor het milieu, hoe minder koe wij eten , des te minder gas etc.. maar dat hoef ik u niet uit te leggen.

Lees meer

een blog blog

ik hoop op een hoop , maar soms is hopen niet genoeg ,

ik ga me blog  uitbreiden, in eigen beheer ,  het blijft een verhaal vol humor , nieuwtjes , onzin en als altijd een kritieke note  t.a.v.  eten, trends , supermarkt innovaties  etc.

mooie foto,s  , en waar het allemaal om draait , gewoon lekker eten ,

ik hoop op veel volgers,  de site is nog niet op orde , en er staat maar 1 recept op ,

Lees meer

Smult: 5x de heerlijkste toetjes

shutterstock_218123116

Naast alle gezonde, goede voornemens is het natuurlijk ook tijd om af en toe eens te cheaten. Of je nou zin hebt in chocolade of fruit: wij kozen de lekkerste desserts voor je uit. Benieuwd welke wij voor je uitkozen? Lees dan verder!

Lava cake

shutterstock_448198825

Dit warme lava cakeje is ware traktatie. Het mooiste is dat je dit al binnen een half uur op tafel zet. Je vindt het recept hier https://www.smulweb.nl/recepten/151644/Warm-chocoladetaartje

Aardbeien fraisier 

shutterstock_424449010

Lees meer

Son of a croque. De trend van 2017: tosti`s!

ZwareJongens_StanKoolenPhotography_SonofaCroque_Food002Burgers en hotdogs move over: in 2017 staat overal de tosti op het menu! Maar wat leuk is om te zien aan deze trend is dat er meer is dan alleen de klassieke ham-kaas tosti. Tostibar Son of a croque zag deze trend al aankomen en opende afgelopen juli een ware tosti-bar in het centrum van Amersfoort.

 Misschien komt je deze naam je ergens bekend voor. Dat kan kloppen want de naam is afgeleid van croque monsieur en croque madame. De zoon van dit bekende stel is Sonny; de ‘enfant terrible’ van de familie, hij doet het dan ook net allemaal even anders dan zijn ouders. Sonny is alles waar de zaak voor staat en ziet hem dan ook overal terugkomen. Maar wat Sonny vooral heeft is het vermogen om te verrassen. In de zaak zie je dit terug in de aankleding en uiteraard op de menukaart. Hoe Sonny zijn croques noemt: Terribly good things between things.

Lees meer

Maak kennis met... Bao buns!

bao bun

De bao restaurants schieten als paddenstoelen uit de grond maar weten wij eigenlijk wel wat een bao bun is? Het broodje wordt ook wel Chinese lotusbroodjes of gua bao genoemd.  Het is een gestoomd, dubbelgeslagen, plat, wit broodje, traditioneel gemaakt in Taiwan en wordt gemaakt van bloem, gist, reuzel, suiker en zout. In Amerika is dit broodje bezig met een opmars onder de streetfoods en wij snappen wel waarom!

Varieer erop los!

Tussen een bao kun je allerlei lekkers doen zoals buikspek, pekingeend, kipkerrie, stoofvlees of zelfs een hamburger. Wil je ze zelf graag thuis eten, dan zijn ze op dit moment nog lastig te verkrijgen: ze zijn nu alleen nog maar verkrijgbaar bij sommige toko`s. Maar als je ze eenmaal gevonden hebt, staan ze binnen no-time op tafel. Je kunt ze uit de vriezer in 10 minuutjes stomen of ze 40 seconden in de magnetron te doen.

Lees meer

Arrowroot als natuurlijk bindmiddel...

De gezonde keuze van Arrowroot en de voordelen. Arrowroot is een uitstekend bindmiddel voor romige sauzen en glazuur met neutrale smaak. Uitstekend voor binden van zure vruchten. Arrowroot is het ideale bindmiddel om vloeistoffen in te dikken.

Kijk ook eens op mijn website voor meer leuke artikelen www.puur-eten-leven.nl

800px-Arrowroot_-_കൂവ-6

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten