Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: september 2016

Smulweb weekmenu

Smulweb Weekmenu Elke vrijdagochtend stelt Smulweb een weekmenu voor de volgende week samen. Op die manier hoef je doordeweeks niet uitgebreid na te denken over wat je gaat koken! Altijd een afwisseling tussen vlees, vis, vega en soms ook een lekker toetje. Voor volgende week hebben we deze heerlijke recepten uitgekozen, welke zet jij op tafel?

Voor maandag — Rode uiensoep met pesto

We kennen allemaal wel de traditionele Franse uiensoep met een broodje kaas erin. Wij vonden het een goede idee om hier eens een nieuwe variant te laten zien. Deze soep is gemaakt met rode en pesto. Dit recept heeft net wat extra pit door de pesto. Een variant op het broodje kan kan zijn:  waar je normaal belegen kaas gebruikt kun je ook schimmelkaas nemen voor net een andere smaaksensatie .

Lees meer

Wereld vegetarisme dag

vegetarische

1 oktober is het vegetarisme dag . Op deze dag worden over de hele wereld evenementen georganiseerd om zo het vegetarisme onder de aandacht te brengen. Deze dag is georganiseerd door de North American Vegetarian Society (NAVS) in 1977. Deze dag is niet alleen bestemd voor de foodies, veggies en vegans onder ons maar juist ook om vegetarisme onder de aandacht te brengen onder een breed publiek. De NAVS organiseert deze dag om bewustzijn te creëren over het eten van vlees. Natuurlijk is iedereen daar vrij in maar wat meer bewustwording over je eigen gezondheid, die van de dieren en de aarde kan nooit kwaad.

Lees meer

presentatie drang

c6c15aff0dbc38bb403d3143ba693896

Ik en mijn collega,s hebben het vaak over eten, koken , maar de laatste tijd ook steeds vaker over de presentatie.

eten moet niet alleen lekker zijn, maar ook verassen qua uitvoering , top chefs doen dat met een hoop geneuzel op een bord, likje saus hier, drupje saus daar .

maar een mooie presentatie geeft al tussen je oren het gevoel " dit wordt lekkerrrrr "

Lees meer

KOOKBOEKENTIP | Jamie's Super Food voor elke dag

Jamie Bookcover

Wil je met het hele gezin gezond, voedzaam en lekker eten: Jamie Oliver is je man! In zijn  boek Jamie's Super Food voor elke dag vind je bijna 300 pagina's aan inspiratie, informatie en heerlijke recepten. Samen met de persoonlijke touch maakt dit het een geweldig kookboek om te lezen! Wij hebben het boek ook gelezen, wil je weten meer weten? Lees dan snel verder! 

Voor Jamie's Super Food is Jamie Oliver in de leer gegaan bij de beste gezondheids- en voedingsdeskundigen die er zijn. Op deze manier kon hij zo veel mogelijk informatie verzamelen als nodig was om het door te geven aan de lezer. Combineer dit met ruim 30 jaar ervaring in de keuken en wat je krijgt is een gouden combinatie. Jamie heeft samen met zijn recepten team een flink aantal recepten opgesteld die naast bijzonder lekker, ook erg kleurrijk en gezond zijn. Hij heeft hierbij rekening gehouden met het maximale calorieregime om in vorm te blijven. Dit betekent maximaal 400 bij het ontbijt en 600 bij lunch en diner. Bij elk recept staan de voedingswaarden vermeld, zodat het duidelijk is wat er in elk recept zit.

Lees meer

5x bakrecepten met muesli

muesli

Muesli is misschien wel het perfecte ontbijt voor doordeweekse dagen: het is lekker, snel te maken en je kunt er eindeloos mee experimenteren. Griekse yoghurt met aardbeien, kwark met appel en kaneel of gewoon met een beetje melk of yoghurt. Maar als je denkt dat je muesli alleen bij het ontbijt kan eten dan zit je er toch echt helemaal naast! Muesli is namelijk ook een perfect ingrediënt voor verschillende andere gerechten.

1. Mueslikoekjes

Chocola en muesli zijn een perfecte combinatie en dat proef je ook bij deze chocolade-mueslikoekjes. Bovendien zijn de koekjes binnen 20 minuten te bereiden, en dus ook makkelijk te maken op een doordeweekse avond.koekjes

Lees meer

What about lunch?

lunchDe kinderen zijn alweer een tijdje naar school en alle werkende zitten hopelijk ook alweer in hun ritme. De broodjes worden s `ochtends weer netjes belegd met kaas of chocoladepasta. Volgens Smulweb is het daarom hoog tijd dat de lunch wat spannender mag. Daarom hebben wij een aantal goede tips om je lunch net even een opfrisser te geven en een paar lekkere en vooral niet al te moeilijke recepten geselecteerd.

Tips

  • Maak je lunchbox de avond van tevoren klaar, hierdoor kun je net even 10 minuutjes langer blijven liggen
  • Neem een verse sinaasappel mee in plaats van een glas jus d' orange bij de lunch.  Door te kauwen neem je voedingsstoffen beter op en wordt op tijd een signaal van verzadiging gestuurd naar je hersenen.
  • Zorg dat je je lunch goed luchtdicht verpakt en zet het in de koelkast, zo blijft je lunch langer vers.
  • Neem een maaltijdsalade mee als lunch. Je hebt hier tegenwoordig ook handige slabekers voor
  • Heb je de avond ervoor te veel gekookt, neem dit dan de volgende dag mee naar werk.     Voorbeelden hiervan:
  • Als je in het weekend een heerlijk hartige taart hebt gebakken, neem hier dan een puntje van mee naar je werk
  • Als je de avond ervoor pannenkoeken hebt gebakken kun je deze de volgende dag koud heel goed vullen met iets dat je lekker vindt
Lees meer

Gezond en lekker koken

ik kook sinds mijn 14e jaar. Mijn moeder werkte en hield niet van koken. Op een of andere manier vond ik het leuk!

Weet nog dat ik tomaat met ui bakte voor op brood voor mijn broertje en mijzelf.  En een heleboel peper erop! Het rook zo lekker.

ik deed ook de boodschappen en ik had een keer  champignons meegenomen. Wist eigenlijk niet precies wat ik ermee moest doen, maar uiteindelijk meegebakken met de biefstuk. En dat was lekker. En ja, dan komt van het een het ander.

op vakantie in Italie kwamen we in aanraking met paprika's. Weet nog dat ik dat voor het eerst zag in een hotel in Rome, dat werd gedreven door nonnen.  De eetzaal was in de kelder. Bijzondere ervaring.

Lees meer

Appels geplukt? Tijd voor appelrecepten!

appels

Afgelopen zaterdag was het landelijke appelplukdag in Nederland. Tientallen fruitteeltbedrijven in Nederland stelde op die dag hun boomgaard open voor het publiek. Ben jij ook geweest en heb je nu een hele zak met appels geplukt en mee naar huis genomen? Op Smulweb kun je dan natuurlijk terecht voor lekkere appelrecepten. Hieronder zijn een aantal op een rijtje gezet.

Appelkruimeltaart

Maak het appelplukweekend helemaal compleet voor de kinderen door zondagmiddag met z'n allen deze appelkruimeltaart te maken met de zelf geplukte appels. Dat wordt genieten!

Lees meer

Gezocht: Chocoholic's!

quetzal 2Pure, chocolade, melk en wit; iedereen heeft zo zijn favoriete chocoladesoort. Wat nu als je van al deze smaken zou kunnen genieten in een restaurant?  Met dit idee opende Bob van der Heul het restaurant Quetzal in Amersfoort. Quetzal was eerst alleen nog maar in België en Duitsland te vinden maar sinds 1 september is het eerste filiaal in Nederland geopend. Aan Amersfoort de eer.

Bob als echte gastheer

Reden genoeg om als bedrijf gevestigd in Amersfoort en bestaande uit allemaal chocoladeliefhebbers een bezoekje te brengen aan Bob, de eigenaar van Quetzal. Niet wetende dat dit bezoekje onze hele week goed zou maken. Wij overdrijven namelijk niet als wij vertellen dat Bob zijn positiviteit en gedrevenheid als geen ander op je weet over te brengen. Bij aankomst werden wij ontvangen door een echte gastheer die alles met zoveel passie vertelde dat je niet zonder een glimlach ernaar kon luisteren. Hij vertelde dat hij een droom had om een eigen zaak te openen en vond een bestaand concept genaamd Quetzal. Hij vond hier een samenwerking en binnen 2 maanden opende de deuren van zijn eigen franchisezaak. Bob legde het idee bij de gemeente Amersfoort neer in combinatie met het prachtige pand op de Kamperbinnenpoort en kreeg snel daarna een akkoord om te openen. In zijn verhaal hoor je dat hij op en top ondernemer is met als hoofdgedachte, zijn passie overbrengen naar zijn ‘gasten’. Het zijn voor Bob geen klanten. Gasten zijn volgens Bob, mensen met wie je een praatje maakt en die ergens op hun gemak kunnen zitten. Met deze visie heeft Bob het initiatief genomen om het eerste franchise filiaal in Nederland te openen.

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten