Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: augustus 2016

MasterplanVoeding LU 1 COVER_WEB

Masterplan Voeding, vitaminen, verjonging, de nieuwe kwartaaluitgave over oud worden en jong blijven is het eerste  Bookazine van Life Unlimited.

De eerste uitgave belicht met name de rol van voeding en vitaminen.  Aan bod komen de waarde van het  mediterrane dieet met veel groenten en fruit, bonen, olijfolie en vis, het belang van verse lokale Nederlandse seizoensproducten en het bijslikken van voedingssupplementen om in de behoefte aan vitaminen en mineralen te voorzien.

Wetenschappers vertellen niet alleen hoe je met goede voeding ouderdomsziektes kunt uitstellen, maar ook hoe je bepaalde kenmerken van de veroudering kunt terugdraaien. Zo zijn er voedingsstoffen die jeugdige energie laten terugkeren en verkalkte bloedvaten soepeler maken.

Lees meer

Het Sumatra van Bloem

00 OMSLAG DEF OP STAND JAVA.inddMarion Bloem en Ivan Wolffers brengen met een reis over Sumatra de geschiedenis van haar familie tot leven. Zij reizen Langs de smalle Trans Sumatra Highway van Aceh tot waar de pont vertrekt naar Java.

De uitgave vertelt van een reis in de tijd – van de koloniale oorlog tot nu – vol herinneringen en verhalen over Bloems familie. Haar oma werd er tijdens de oorlog in een fort geboren, en later door kettinggangers van fort naar fort gedragen. Haar vader overleefde er als krijgsgevangene op een Japans schip een Britse torpedoaanslag en verrichtte dwangarbeid aan de dodenspoorweg.

Lees meer

5 gave Thaise foodconcepten

thai beach

Wanneer je weleens door Zuidoost-Azië hebt gereisd weet je waarschijnlijk wel waar ik het over heb als ik zeg dat het eten op straat vaak beter is dan in de restaurants. In zuid-oost Azië heerst een grote ''streedfood-cultuur''. Zelf ben ik (Sabine van Smulweb.nl) alleen nog maar in Thailand en Vietnam geweest maar ik vertrouw erop dat het eten in de rest van Zuidoost-Azië minstens zo fantastisch is. In Thailand heb ik heel wat weken van mijn leven gespendeerd. Ik mis het eten zo erg! Dan heb ik het niet over de curry's of pad thai maar over het de straat opgaan en daar iets te eten halen. 

Lees meer

Smulweb weekmenu

weekmenu 8Elke vrijdagochtend stelt Smulweb een weekmenu voor de volgende week samen. Op die manier hoef je doordeweeks niet uitgebreid na te denken over wat je gaat koken! Altijd een afwisseling tussen vlees, vis, vega en soms ook een lekker toetje. Voor volgende week hebben we deze heerlijke recepten uitgekozen, welke zet jij op tafel?

Voor maandag - Tonijn pasta recept Jamie Oliver

Tip: Voeg voor een 'extra touch' een beetje rode wijn toe aan de saus.

pasta tuna

Voor dinsdag - Chili con carne

Lekker met tortilla chips, guacamole en witte rijst ernaast. 

Lees meer

7 voedingsmiddelen die goed zijn voor je humeur

griekse salade

Soms heb je even een dipje of zit je niet zo lekker in je vel. Onze natuur is veel voedingsmiddelen rijk die vol zitten met mineralen en vitamines. Sommige mineralen en vitamines kunnen je bij frequent gebruik helpen je iets 'happier' te voelen. Het mooie is dat je deze 7 voedingsmiddelen gewoon in de supermarkt kunt vinden!

1. Walnoten

Walnoten bevatten ALA, een omega-3 vetzuur dat een opgeblazen gevoel verminderd. Daarnaast wordt beweerd dat dit vetzuur de kans op hart- en vaatziekte en diabetes verminderd, en helpt tegen depressie.

Lees meer

Zonnige zomerdrankjes

shutterstock_363749858De zomer is pas compleet als je kunt genieten van een heerlijk, koel, zonnig drankje! Smult verzamelt hier de lekkerste recepten waarmee je het zonnetje in je glas haalt.

karamel frappucinoDe karamel frappuccino is een zoete verwennerij waar zelfs de niet-koffieliefhebbers van kunnen genieten. Makkelijk zelf te maken en een echt vakantiedrankje! Het recept vind je hier.

watermeloensmoothieWatermeloen, gingerale en munt; deze combinatie is een heerlijk, zomers feestje in je glas. Geniet ervan tijdens een zonnige picknick en vier het goede leven! Het recept vind je hier.

Lees meer

MÃ¥neskinnspudding

Thessa-vollemaanpudding

Thessa woont samen met haar man in het midden van Noorwegen. Hier is ze een lunchroom en cateringbedrijf gestart. Regelmatig deelt Thessa op de Smulweb Blog smakelijke recepten en weetjes (van)uit Noorwegen! Deze week: Måneskinnspudding oftewel volle maan pudding!

Er wordt gezegd dat men deze pudding eet bij volle maan! Maar eigenlijk vertelt de geschiedenis dat dit het lievelingsdessert was van Noorwegens grootste componist Edvard Grieg. Grieg vierde in 1906 zijn laatste grote feest onder de kroonluchters in de feestzaal van het Engebret Café in Oslo in 1906, het jaar voor zijn dood. Op de website van het Engebret Café (www.engebret-cafe.no) kun je lezen dat er tijdens dit feest zoete champagne werd geserveerd, schildpaddensoep werd gegeten en als dessert måneskinnspudding op de mooi gedekte tafel kwam. In die tijd was deze pudding dus een echt luxe dessert.

Lees meer

Smulweb weekmenu

weekmenu 6

Elke vrijdagochtend stelt Smulweb een weekmenu voor de volgende week samen. Op die manier hoef je doordeweeks niet uitgebreid na te denken over wat je gaat koken! Altijd een afwisseling tussen vlees, vis, vega en soms ook een lekker toetje. Voor volgende week hebben we deze heerlijke recepten uitgekozen, welke zet jij op tafel?

Voor maandag - Zomerse penne met courgette en tomaat

''Een heerlijk pasta gerecht passend bij zomers weer.''

penne met courgette en tomaat

Voor dinsdag - Gevulde portobello met smeltend zachte tallegio

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten