Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: juli 2016

Smulweb Weekmenu

weekmenu 3

Elke vrijdagochtend stelt Smulweb een weekmenu voor de volgende week samen. Op die manier hoef je doordeweeks niet uitgebreid na te denken over wat je gaat koken! Altijd een afwisseling tussen vlees, vis, vega en soms ook een lekker toetje. Voor volgende week hebben we deze heerlijke recepten uitgekozen, welke zet jij op tafel?

Voor maandag - Pasta salade Caprese

Lekker zomers en snel op tafel!

pastasalade caprese

Voor dinsdag - Falafel 

Gezond fastfood, en nog vegetarisch ook.

falafel

Voor woensdag - Pasta met spinazie, kip, champignons en boursin

Lees meer

Frosé, frozen rosé

frose

De pornstar martini, lime slush, strawberry delight en  de klassieke sangria, allemaal cocktails met wijn. In Amerika is er momenteel een hype losgebarsten rondom een nieuwe cocktail met wijn...

Deze nieuwe cocktail op basis van rosé is er niet zomaar één. De cocktail heeft drie kenmerken waarvan menig groot meisjeshart sneller gaat kloppen. De cocktail is roze, bevat rosé en heeft de substantie van Slush Puppy. Slush Puppy?! Ja, je kunt je nu zonder je als een driejarige te voelen vertonen als volwassenen met een Slush Puppy!

Lees meer

Met de Mossel op wereldreis!

wijn en mossels

Janneke is al 15 jaar professioneel bezig met wijn en één van de Smulweb wijnexperts.  Ze geniet van reizen, koken, lekker eten en met wijn bezig zijn. Op de Smulweb Blog leert ze je alles over wijn en spijs.  Deze week: mosselen & wijn.Mosselen op z’n Frans: Les Moules marinières zoals het hoort: met sjalot, knoflook en wijn!

Oh la la… Mosselen hoor je natuurlijk klassiek te eten met wijn... en dus ook te stoven in wijn. De zilte smaak van de mosselen met de licht pittige smaak van knoflook en sjalot brengt je gelijk in vakantiestemming! Lekker luieren op het strand in Zuid- Frankrijk en laten hier nou juist wijnen vandaan komen die perfect passen bij dit gerecht!

Lees meer

Smulweb test: Julienne snijder

julliene snijder

Smulweb test iedere week een product uit de Smulweb Shop. Deze week testten wij de Julienne snijder van Triangle. Je groenten julienne snijden is nog nooit zo snel gegaan! Ook hebben wij er meteen een recept van Smulweb.nl mee gemaakt...

De Julienne snijder

De snijder maakt saaie groenten zoals courgette of wortelen een lust voor het oog. Je draait de groenten om zijn eigen as en de Julienne snijder snijd ze in eindeloos lange fijne reepjes groenten. Je kunt de snijder gebruiken om spaghetti van groenten te maken.

Lees meer

Zomerdrankje: water met limoen en munt

Elfenwater

Heerlijk fris zomerdrankje: bruisend mineraalwater met limoen en munt. Zet dit binnen een handomdraai op tafel en serveer zo iets bijzonders op een warme zomerse avond.

Bekijk het complete recept op Roelfina's Foodblog!

Over Roelfina’s Foodblog

Roelfina’s Foodblog is een website vol lekkere recepten en ideeën. Ik hou van koken en lekker eten. Met name van redelijk eenvoudig koken, maar wat toch een lekkere maaltijd tot eindresultaat heeft.

Ik ben met deze blog gestart om iedereen te laten delen in mijn smaak van eten. En inmiddels is het voor mijzelf ook een makkelijk naslagwerk, i.p.v. iets in een kookboek terugvinden, kan ik voor mijn huidige top 10 aan gerechten gewoon op mijn eigen blog terecht.

Lees meer

Shoarma kruiden en specerijen tabel

Beste Bezoeker.

Hierboven tref je mijn shoarma kruiden en specerijen tabel aan.

Omdat iedereen zijn eigen variatie heeft is er niet echt een universeel kruidenmix recept voor shoarma te vinden.

Er zijn veel varianten te vinden op internet ook worden sommige aangeduid met "recept van een shoarmatent" of "van de turk gehad".

Je kunt je dan afvragen of al dan niet die kruidenmix hetzelfde zal zijn als waar jij het liefst je shoarma haalt.

De 6 shoarma kruiden en specerijmixen die in mijn tabel zijn opgenomen worden het meest gebruikt en lijken het populairst.

Lees meer

Smulweb Weekmenu

weekmenu

Elke vrijdagochtend stelt Smulweb een weekmenu voor de volgende week samen. Op die manier hoef je doordeweeks niet uitgebreid na te denken over wat je gaat koken! Altijd een afwisseling tussen vlees, vis, vega en soms ook een lekker toetje. Voor volgende week hebben we deze heerlijke recepten uitgekozen, welke zet jij op tafel?

Voor maandag - Chinese noedelsoep met kip

Makkelijk gerecht dat snel op tafel staat maandagavond!

noedelsoep met kip

Voor dinsdag - Pizza van bloemkool

Gezonde, koolhydraat-arme versie van de altijd lekkere pizza.

Lees meer

Controle in het ziekenhuis

Vandaag door de scan gegaan in Bernhoven (ziekenhuis in Uden) ter controle van mijn longen hoe het staat met de trombose in mijn long.

Van de vlekjes, de embolie, was niets meer te zien zei mijn longarts. Opgelost door de dagelijkse spuit die thuiszorg elke dag bij mij komt zetten.

Wat een opluchting!! Viel echt wel een last van mijn schouders, echt waar!!

Moet nog wel tot en met december door blijven gaan met de spuitjes (althans, de thuiszorg want zelf kan ik het niet, ja ja ik ben een watje..)

en eventueel aanvullende pilletjes, 5 per dag. Dat is als er weinig plaats meer is om de spuitjes te zetten (heb niet zoveel vet aan mijn lijf) een vervanging ervoor.

Lees meer

Nougat

Wat is nu precies echte nougat en waar komt het vandaan? Dat was de vraag van gisteren hier na een avondje bij mij thuis. Dus even naar Google. Nu had ik een vriend hier die in Frankrijk woont, dus wel iets er van wist. Hier het resultaat in 3 linken. Ik ga het dus wel even proberen. laat wel weten of het is gelukt samen met mijn Franse vriend. LINK 1: http://www.24kitchen.nl/recepten/nougat-de-mont-limar   LINK2: http://www.culinair.net/index.php?action=item&m=y&table=news&form_name=titel&id=9729  LINK3: http://nl.wikipedia.org/wiki/Noga

Lees meer

Woksaus recepten MCP

Wok Saus Recepten MCP

Instructies voor onderstaande recepten: alles combineren in een kleine kom en roer dit goed door. Voeg dan toe aan uw roerbakgerecht. Sausen waar Suiker in zit even kort koken tot de suiker is opgelost. De gebruikte afkortingen in de receptenlijst zijn : el=eetlepel, tl= theelepel, ml= milliliter

Voor diegene die zich afvragen waar MCP voor staat in de titel hierboven dat zijn mijn initialen ;-)

Citroen - Lekker met zeevruchten zoals garnalen, st-jakobsschelpen of kip.

120 ml citroensap 2 tl. Citroenschil rasp 120 ml kippenbouillon 2 el. Sojasaus 4 el suiker

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten