Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: april 2016

Smulweb Weekmenu

weekmenu6 600

Elke vrijdagochtend stelt Smulweb een weekmenu voor de volgende week samen. Op die manier hoef je doordeweeks niet uitgebreid na te denken over wat je gaat koken! Altijd een afwisseling tussen vlees, vis, vega en soms ook een lekker toetje. Voor volgende week hebben we deze heerlijke recepten uitgekozen, welke zet jij op tafel?

Voor maandag - Couscous met geitenkaas en honing

Heerlijk licht begin van de week. De geitenkaas en honing gaan goed samen en maken van dit gerecht een lekker geheel.

couscous 600

Voor dinsdag - Mihoen met groente, kip en garnaal

Lees meer

Genieten met een gouden randje

koninklijk toetje 600

Doordat de oranje tompoezen, soesjes (en blijkbaar ook kruidnoten?) je om de oren vliegen, wordt er soms vergeten dat je ook met rood-wit-blauw kan koken. Smulweb heeft speciaal voor jou een Koningsdag-menu opgesteld, benieuwd naar de recepten?

Vandaag is onze Koning jarig en vieren wij allemaal zijn verjaardag! Door heel Nederland worden er verschillende festiviteiten georganiseerd met een koninklijk tintje. En of je nu de dag doorbrengt door te dansen op een festival of door oude spulletjes te verkopen op een kleedje; stiekem draait Koningsdag ook om lekker eten. Het leuke aan deze recepten is dat ze samen de Nederlandse vlag vormen.

Lees meer

nieuw in het sauzenschap

186799-84135-remia-marinade-dalton-in-bag-smokey-bbq-honey-200

Sinds een paar jaar zijn de fabrikanten er ook achter dat er in Nederland tegenwoordig ook serieus gegrild, gerookt en gebakken wordt.

Big eggs, green eggs, buiten keukens, wegwerp spul en zelfs de tepanyaki plaat wordt zomers naar buiten gesleept om te grillen,

had je vroeguhh , de standaard 3 op tafel , knof, bbq, en cocktail saus , zo hebben we nu de klinkende namen als " wild bill " , "red hot boss", en " Sweet `n Spicy Mississippi Barbecue Sauce "

Lees meer

DIY pakketje; een leuk en persoonlijk cadeautje

DIY (Do It Yourself) is momenteel een nieuwe trend. Overal kom je de term tegen. DIY kom je dan ook in allerlei varianten tegen.

Met dit DIY cadeautje geef je de ingrediënten met daarbij een recept en de ontvanger mag dan zelf het gerecht maken :P

Op deze manier kun je dus leuke en persoonlijke cadeautjes geven  voor allerlei gebeurtenissen zoals Moederdag, verjaardagen, jubileum, Sinterklaas/Kerst of bijvoorbeeld als bedankje ;)

Soms is het zo lastig om iedere keer weer een origineel passend cadeautje voor iemand te bedenken. Zo kun je voor iedereen, mits ze van koken en eten houden, een passend cadeautje maken. Je kunt afhankelijk van het budget een simpel pakketje maken door bijvoorbeeld vlees en/of andere (verse) producten weg te laten. Een pakket kun je ook flink uitbreiden door bijvoorbeeld gebruiksartikelen zoals een kruidenschaar, schort,  chopsticks, schaaltjes, servetten, bakvorm  enz. aan het pakket toe te voegen.

Lees meer

Kookboekentip: Pasta di Janny

smult_logo_RGB_magenta200px kopieSmult is het culinaire tijdschrift van Smulweb, speciaal voor de thuiskok. Elke week hebben we op onze blog een kookboekentip met een boek dat volgens ons in je boekenkast moet staan. Deze week: Pasta di Janny van Janny van der Heijden!

omslag-pastadijanny-koper-rgb'Pasta di Janny' is het nieuwste boek van culinaire alleskunner Janny van der Heijden. Volgens haar maak je de lekkerste pasta zelf en haar boek staat dan ook vol met tips en tricks om de beste spaghetti, lasagne, tortellini en nog veel meer te maken. Ook qua sauzen weet Janny wat lekker is, de mogelijkheden en variatietips zijn eindeloos en vullen samen met prachtige, sfeervolle foto's de vele pagina's die het boek telt.

Lees meer

Smulweb Weekmenu

weekmenu6 600

Elke vrijdagochtend stelt Smulweb een weekmenu voor de volgende week samen. Op die manier hoef je doordeweeks niet uitgebreid na te denken over wat je gaat koken! Altijd een afwisseling tussen vlees, vis, vega en soms ook een lekker toetje. Voor volgende week hebben we deze heerlijke recepten uitgekozen, welke zet jij op tafel?

Voor maandag - Spaghetti met makreel en oude kaas

Met deze heerlijke pasta zorg je voor een goed begin van de week.

makreelpasta 600

Voor dinsdag - Roergebakken spruitjes met spekjes

Lekker met spekjes en gebakken aardappelblokjes. Hou je meer van aardappelpuree, dan kan dat natuurlijk ook!

Lees meer

Smulweb stagiaires gezocht!

pancakes1130Doe jij een HBO opleiding in de richting van communicatie, marketing, media of journalistiek en zoek je een stageplek bij een foodmedium? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Waar zijn we naar op zoek?

Bij Smulweb zijn we op zoek naar twee stagiaires. Een stagiaire voor de blog en een stagiaire voor het tijdschrift Smult. Hierbij is het belangrijk dat je:

– een HBO opleiding in de richting journalistiek, media, communicatie of aanverwant volgt

– houdt van eten en drinken, koken, bakken

– van aanpakken weet

Lees meer

In het zonnetje: citroen!

citroen1130Iedere week zet Smulweb een ingrediënt in het zonnetje. Deze week: citroen! Citroen zul je niet snel op zichzelf eten, maar het is een aanrader om dit regelmatig door je eten of water te doen. Het is namelijk niet voor niets een superfood...

Citroen

Ooit waren ze zo zeldzaam, dat koningen citroen ten geschenke kregen. Gelukkig liggen ze tegenwoordig voor ons gewoon in de schappen! Ze zijn niet alleen heerlijk verfrissend door je maaltijd of in een glas water, ze zijn ook extreem gezond. En dit is waarom:

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten