Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: maart 2016

NicerDicer Plus

Ik heb hem al een aantal jaren en het is een geweldig apparaat. Dit omdat ik nogal verbaasd was over een reactie . Waar men beweerde, dat je het mooi kan vertellen maar dat het vaak tegenvalt.

De NicerDicerPlus is geweldig!!!

Lees meer

Imaginarium Vaudeville Foodtruck event

HANDIGE INFO

Brabanthallen

Diezekade 2

5222 AK 'S-HERTOGENBOSCH

Plan je route
http://www.vaudevillefest.nl/FoodTruck-werelden/
Het Vaudeville Festival treed het Bourgondisch Brabant binnen door zondag 15 mei en maandag 16 mei, de pinksterdagen, culinair van top tot teen over te nemen. Het festival brengt een ode aan de roerige jaren twintig, de tijd van de flapper girls,  androgyne, Coco Chanel, garçonnes, clochehoeden, charleston en jazz. Ook de confectiekostuum, het alcoholverbod en de Vaudeville Scene maken de jaren twintig. Figuren en decor van de bekende 1920 Striptekeningen van Jacques Tardi komen tot leven op het festival.
Lees meer

SmulwebTest: Nicer dicer

Nicer Dicer_1 Iedere week test Smulweb een nieuw product, deze week is dat de Nicer dicer. De Nicer dicer bevat heel veel onderdelen waardoor je op veel verschillende manieren je ingrediënten kunt snijden: in blokjes, reepjes, schijfjes, vieren of achten.  Je kunt ook raspen, makkelijk dingen meenemen of bewaren. 

Hoe gebruik je het?

De Nicer dicer heeft veel verschillende onderdelen, om het beste resultaat te krijgen is het goed om te weten welke mesblad je voor welk ingrediënt gebruikt. Er zit ook een gebruiksaanwijzing  en een receptenboekje bij.

Lees meer

Appeltje Eitje

Pasen

even n moment van terugkijken naar mijn jeugd,

als kind uit een Rooms Katholiek gezin hadden wij bepaalde tradities

en die koester ik vandaag de dag nog.

Als ik de huisbladen van de supermarkten inkijk dan zie ik hele mooie paastafels,paasgerechten,bijpassende servetten en servies,alles prachtig en t zijn ware kunststukken op culinair creatief gebied,voor ieder wat wils,dat is mooi.

en dan denk ik met een warm gevoel terug naar de jaren 70 ,ik was een tiener in die tijd

mijn moeder dekte de tafel en wij hadden altijd krentenbollen,suikerbrood en matzes

Lees meer

Pasen: welk wijntje bij je eitje?

ei_wijnJanneke is al 15 jaar professioneel bezig met wijn en één van de Smulweb wijnexperts.  Ze geniet van reizen, koken, lekker eten en met wijn bezig zijn. Op de Smulweb Blog leert ze je alles over wijn en spijs. Deze week: Welk wijntje drink je met Pasen bij je eitje?

Vind de perfecte match

Welnu: het combineren van het juiste ei-gerecht met de juiste wijn. Je hoeft niet bij ieder ei-gerecht een andere wijn te schenken maar een klein feestje mag je er tijdens de paasbrunch of -dinch (diner en lunch in één) wel van maken!

Lees meer

Smulweb Weekmenu

weekmenu4

Elke vrijdagochtend stelt Smulweb een weekmenu voor de volgende week samen. Zo hoef je doordeweeks niet meer na te denken over wat je gaat koken. Vlees, vis en een dagje vega, maar ook af en toe een toetje. Voor volgende week hebben we deze heerlijke recepten uitgekozen!

Maandag  - Pompoenrisotto met geitenkaas

Smaakvol Italiaans rijstgerecht. De zoete smaak van de pompoen combineert erg lekker met de zoute geitenkaas

pompoen risotto 600

Dinsdag - Varkenssaté met mie

De heerlijke satésaus maakt dit gerecht helemaal af.

Lees meer

Even voorstellen: Smulweb wijnexperts

evenvoorstellenJanneke Rutten en Colette Klautz zijn de nieuwe Smulweb experts. Samen leren ze je alles over de wondere wereld van wijn & spijs op de Smulweb Blog. Vandaag: even voorstellen.

"Ik kan ontzettend genieten van de reizen die ik maak over de wereld. Na iedere reis kom ik weer vol wijninspiratie terug en heb ik een paar mooie recepten meegekregen om thuis uit te proberen."  - Janneke

Janneke_round_300x300Janneke is al meer dan 15 jaar professioneel bezig met wijn. Ze krijgt energie van reizen, koken en lekker eten en met wijn bezig zijn. Ze heeft zelf ook een wijnmaakdiploma en weet hierdoor wat belangrijk is voor een goede wijn. “Kwaliteit komt voort uit hoe je met het basismateriaal omgaat, denk bijvoorbeeld aan druivenstokken en de bodem waar de druif uit voort komt. Het is bewezen dat duurzaam/biologisch en fairtrade wijnen absoluut van hoge kwaliteit zijn.”

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten