Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: december 2016

Oorspronkelijke site.

Smulweb is een van de oudste sites uit Nederland en België. Een andere site was Marina's receptenhoekje, deze site is nu onherkenbaar veranderd. Smulweb is echter geweldig mooi en heel goed toepasbaar geworden. Bravo! Mijn eigen site uit die zelfde tijd ligt helaas in de kreukels, maar ik werk er aan om weer iets bruikbaars te maken.

Lees meer

huzarensalade

ongetwijfeld staat ie weer met oud en nieuw op tafel , in diverse variaties , met net zoveel verschillende ingrediënten.

een klassieker uit de Russische en franse  keuken, tegenwoordig in de super als redelijk ranzig ei slaatje.

nou ben ik het niet altijd met herman DB eens, maar deze quote slaat wel de spijker op zijn kop .

" Je hebt gerechten die een bedenkelijke carrièrelijn volgen. Neem de huzarensalade. Ik kan me de huzarensalade herinneren als een smeuïge hap met vers vlees, aardappelen, gekookte groente, tafelzuur en zelfgemaakte mayonaise. Je scoorde er geen Michelin-ster mee, maar goed uitgevoerd kon de salade zich als een juweeltje van huisvlijt ontpoppen. Moest een gezin het met een smalle beurs doen, dan werd het vlees vervangen door hamblokjes of Smac, geperst vlees uit blik. Er waren ook mensen die cornedbeef door de salade schepten, een smaakramp. De beer was toen eigenlijk al los. Want als blikvlees werkt, waarom dat niet blikzalm? Zo gezegd, zo gedaan. De Hollandse zalmsalade was geboren. Wat een feest. En zo ging de verloedering van de huzarensalade maar door en door. Inmiddels is de huzarensalade verworden tot dunne fritessausbagger die fabrikanten in plastic bakjes spuiten. Daarop ligt een verdwaalde schijf zure bom, een zielig plakje ei en doodgemarineerde stukjes paprika. "

Lees meer

5 x koken met kliekjes

kliekjes

De kerstdagen zijn weer voorbij en iedereen heeft zich waarschijnlijk helemaal vol gegeten. Veel mensen zullen het wel herkennen: de hele keuken staat nog vol met overgebleven eten. Weggooien is natuurlijk zonde, in deze blog geven wij 5 tips over wat je met dit eten kunt doen.

Soep

Heb je nog veel soorten groenten of restjes vlees over? Gooi ze in een pan met een kruidige bouillon en je zet in no-time een goedgevulde maaltijdsoep op tafel! Mocht je nog soep overhouden kun je dit ook nog invriezen en bewaren voor later.

Lees meer

Voor bij de koffie

Tijdens de kerstdagen krijg je vaak bezoek over de vloer. Ikzelf ga ook vaak bij andere op bezoek. Dan vind ik het leuk om iets lekkers mee te nemen. In onze familie is dat vaak een cake. Nu was ik echter een beetje klaar met de standaard cake die ik meestal maak. Ik vind het te droog en na een paar keer maken was ik toe aan een nieuw recept.

De cake die ik nu gemaakt heb is met appel erin. De combinatie leek me lekker omdat als je appel warm maakt het zo'n lekkere zoete smaak heeft. Het recept voor deze appelcake heb ik gehaald vanaf een website. Voor het maken maken heb je de volgende attributen nodig:  Een oven, Cakevorm, Een pannetje en kom, Een mixer, Een spatel, Beslagkom en een  Mes / sateprikker of breinaald.

Lees meer

cheating christmas

"Cheating is the getting of a reward for ability or finding an easy way out of an unpleasant situation by dishonest means "

eigenlijk weet ik niet zo goed wat ik met dit stukje aan moet,  als experiment mens , ben ik nogal voor alles zelf doen , maar aan de andere kant , leven we bijna in een 24 uurs economie die , ook voor mijn collega,s  met kerst redelijk hun tol eisen.

je hebt geen tijd , maar wil wel showen bij het dinner.

Lees meer

Kerstdiner 2016 bij Smulweb

Kerstmis en eten dat zijn 2 dingen die, voor mij, onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Smulweb en eten natuurlijk ook. Smulweb en ik trouwens ook wel een beetje ;)

En toen gebeurde het dat ik een mail kreeg van Smulweb of ik zin had om bij hun de heerlijke gerechten van het kerstmenu te komen proeven.

Vlogger Loesje zou dan samen met Francis (van heel Holland bakt) de laatste hand leggen aan de gerechten van het kerstmenu en daarna kon het proeven dan beginnen.

Vorig jaar heb ik de kerstbox van Smulweb uitgeprobeerd en ook dat vond ik ontzettend leuk, echter dat was wel zelf de hele dag in de keuken staan. Niet dat ik daar een hekel aan heb hoor maar nu kon ik gewoon aan schuiven.

Lees meer

Kersttradities in... Japan

japan kerst

Hoewel in alle landen dezelfde kerstgedachte centraal staat heeft elk land zijn eigen kersttradities, natuurlijk ook op het gebied van eten en drinken. In december lees je op Smulweb elke week over een ander land en hun kersttradities, in deze editie lees je over Japan en hun gefrituurde kip.

Omdat de meeste mensen in Japan niet christelijk zijn (minder dan 1% is christelijk) wordt kerstmis niet gevierd zoals in christelijke landen. De Japanners vieren het wel dankzij Amerikaanse invloeden, maar op een andere manier.

Lees meer

En weer thuis, dl ???

Echt waar, gisteren vanuit huisarts wederom rechtstreeks doorgestuurd naar het ziekenhuis in Uden, verdenking van jawel...

en na foto's en een scan bleek het weer echt zo te zijn, het was gewoon weer terug. Weer vlekjes op m'n longen, weliswaar niet zo groot als de eerste keer gelukkig maar genoeg reden om me weer een nacht te houden en te behandelen.

Begin, nu weer thuis - het is ondertussen alweer bijna 21.30u - morgen met nieuwe pilletjes, 2 per dag. Geen spuitjes meer.

Nadeel is wel voortaan m'n hele leven verder doorgaan met deze pilletjes, maarja, alles beter dan nog eens met hetzelfde geconfronteerd te worden!

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten