Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: oktober 2016 (pagina 1 van 3)

Happy Halloween!

Halloween pizza

31 oktober is het weer Halloween! Geef jij een Halloween party of lijkt het je leuk om een griezeldiner te serveren aan je kids. Wij hebben een aantal leuke recepten voor je uitgezocht die zorgen voor een echte Halloweensfeer. Halloween is een feestdag die vooral in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de VS en Canada gevierd wordt maar begint in Nederland steeds populairder te worden.Lees meer »

KOOKBOEKENTIP | Coole kids koken

9789000352883_download

Staan jouw kinderen graag in de keuken? Dan is Coole Kids Koken een geweldig boek! Auteur Jenny Chandler schreef een kidsproof handleiding voor de jonge kok.
Lees meer »

Comfort food…

comfort food
…kenmerkt zich door de nostalgische of sentimentele emotie die het eten met zich meebrengt.  Als ik aan comfort food denk, dan denk ik aan makkelijk te bereiden en makkelijk te eten gerechten. De herfst is begonnen, dat betekent dat de Indian Summer avonden plaats maken voor cozy avondjes op de bank met een bord dampend eten. Om het seizoen van de comfort foods in te luiden heb ik mijn 6 persoonlijke favorieten voor jullie op een rijtje gezet.Lees meer »

Kookboekrecensie | Feel Good Food: eten waar je blij van wordt

Cover-LR-Feel-Good-Food

Eten waar je blij van wordt én eten dat goed voor je is, dat is eigenlijk de rode draad die loopt door het nieuwe boek van Pauline Weuring, het gezicht achter een van de populairste foodblogs van Nederland: Uit Pauline’s Keuken. Feel Good Food is een boek vol eenvoudige recepten met voedzame en verse ingrediënten die makkelijk verkrijgbaar zijn.Lees meer »

blast from the past

ik las een oud artikel uit het NRC , en dacht huhh , dat lag vroeger bij ons op de bbq,

uit de tijd dat krabbetjes , want daar gaat dit over nog geen spareribs heten , en naar nu blijkt ( daarom waren die dingen altijd zo zwart en taai ) op een verschrikkelijke manier mishandeld zijn door mijn pa, maar dat terzijde.… Lees meer »

Wat de boer niet kent: sopropo

shutterstock_322551686In de rubriek ”Wat de boer niet kent…” lichten we steeds een product uit dat nog niet zo bekend is. Je zag deze rubriek ook al in het herfstnummer van Smult. Deze week bespreken we sopropo, ook wel bittere meloen genoemd.. Benieuwd wat dit precies is? Lees snel verder!Lees meer »

Getest: Het zwarte goud van Melitta

Melita-groene koffiepot en flou FIB

Regelmatig testen we op de redactie van Smulweb handige en nieuwe producten. Dit keer de filterkoffiezetter EasyTop Timer van Melitta. Deze koffiezetter heeft een mooi roestvrijstaal design met een glazen kan met schaalverdeling op de handgreep. Handig vinden we de timerfunctie. Hiermee stel je het tijdstip in waarop de machine koffie moet gaan zetten. Heerlijk om wakker te worden met de geur van verse koffie!… Lees meer »

Smulweb weekmenu

weekmenuElke vrijdagochtend stelt Smulweb een weekmenu voor de volgende week samen. Op die manier hoef je doordeweeks niet uitgebreid na te denken over wat je gaat koken! Altijd een afwisseling tussen vlees, vis, vega en soms ook een lekker toetje. Voor volgende week hebben we deze heerlijke recepten uitgekozen, welke zet jij op tafel?Lees meer »

BaPaS

Champignons_farcisbis

BaPaS oftewel bier tapas

Kleine gerechtjes die samengesteld zijn met smaken die bij bepaalde of juist speciaal geselecteerde bieren passen .

Net als met wijn  gaan de sterke / donkere bieren met de zware smaken  en fruit bieren of lichte met frisse hapjes.

Er is echter wel een verschil met wijn ,  ipv van de drank kiezen bij een gerecht wordt bij bapas eerst het bier gekozen en daar een gerechtje om heen gebouwd.… Lees meer »

Kookboekentip: Keukenmythes

 

keukenmythes1

Iedereen weet dat je olie aan het pastawater moet toevoegen zodat je pasta niet plakt en dat je paddestoelen niet mag wassen. Maar is dit wel zo? In het boek Keukenmythes wordt alles duidelijk en worden eeuwige misverstanden doorgeprikt!  Ben je benieuwd welke mythes er allemaal worden besproken? Lees dan verder! Lees meer »

Oudere posts