Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: september 2016 (pagina 1 van 4)

Smulweb weekmenu

Smulweb Weekmenu Elke vrijdagochtend stelt Smulweb een weekmenu voor de volgende week samen. Op die manier hoef je doordeweeks niet uitgebreid na te denken over wat je gaat koken! Altijd een afwisseling tussen vlees, vis, vega en soms ook een lekker toetje. Voor volgende week hebben we deze heerlijke recepten uitgekozen, welke zet jij op tafel?Lees meer »

Wereld vegetarisme dag

vegetarische
1 oktober is het vegetarisme dag . Op deze dag worden over de hele wereld evenementen georganiseerd om zo het vegetarisme onder de aandacht te brengen. Deze dag is georganiseerd door de North American Vegetarian Society (NAVS) in 1977. Deze dag is niet alleen bestemd voor de foodies, veggies en vegans onder ons maar juist ook om vegetarisme onder de aandacht te brengen onder een breed publiek.Lees meer »

presentatie drang

c6c15aff0dbc38bb403d3143ba693896

Ik en mijn collega,s hebben het vaak over eten, koken , maar de laatste tijd ook steeds vaker over de presentatie.

eten moet niet alleen lekker zijn, maar ook verassen qua uitvoering , top chefs doen dat met een hoop geneuzel op een bord, likje saus hier, drupje saus daar .

maar een mooie presentatie geeft al tussen je oren het gevoel ” dit wordt lekkerrrrr “

een bord is maar een bord, dat moet en kan anders met van alles en nog wat , gratis of zeer goedkoop bij de diverse bazaar, xenos en dat soort winkels.… Lees meer »

KOOKBOEKENTIP | Jamie’s Super Food voor elke dag

Jamie Bookcover

Wil je met het hele gezin gezond, voedzaam en lekker eten: Jamie Oliver is je man! In zijn  boek Jamie’s Super Food voor elke dag vind je bijna 300 pagina’s aan inspiratie, informatie en heerlijke recepten. Samen met de persoonlijke touch maakt dit het een geweldig kookboek om te lezen! Wij hebben het boek ook gelezen, wil je weten meer weten?Lees meer »

5x bakrecepten met muesli

muesli

Muesli is misschien wel het perfecte ontbijt voor doordeweekse dagen: het is lekker, snel te maken en je kunt er eindeloos mee experimenteren. Griekse yoghurt met aardbeien, kwark met appel en kaneel of gewoon met een beetje melk of yoghurt. Maar als je denkt dat je muesli alleen bij het ontbijt kan eten dan zit je er toch echt helemaal naast!Lees meer »

Eind september, weer voor een herfstig zomerstamppotje

eenvoudig stamppotje gemaakt van (alles biologisch) aardappelen, zoete aardappel, witte kool en snijboontjes.

vergezeld van een rundervink van rundergehakt en katenspek.

glas rode wijn erbij, het was smullen!… Lees meer »

What about lunch?

lunchDe kinderen zijn alweer een tijdje naar school en alle werkende zitten hopelijk ook alweer in hun ritme. De broodjes worden s `ochtends weer netjes belegd met kaas of chocoladepasta. Volgens Smulweb is het daarom hoog tijd dat de lunch wat spannender mag. Daarom hebben wij een aantal goede tips om je lunch net even een opfrisser te geven en een paar lekkere en vooral niet al te moeilijke recepten geselecteerd.Lees meer »

Gezond en lekker koken

ik kook sinds mijn 14e jaar. Mijn moeder werkte en hield niet van koken. Op een of andere manier vond ik het leuk!

Weet nog dat ik tomaat met ui bakte voor op brood voor mijn broertje en mijzelf.  En een heleboel peper erop! Het rook zo lekker.

ik deed ook de boodschappen en ik had een keer  champignons meegenomen. Wist eigenlijk niet precies wat ik ermee moest doen, maar uiteindelijk meegebakken met de biefstuk.… Lees meer »

Appels geplukt? Tijd voor appelrecepten!

appels

Afgelopen zaterdag was het landelijke appelplukdag in Nederland. Tientallen fruitteeltbedrijven in Nederland stelde op die dag hun boomgaard open voor het publiek. Ben jij ook geweest en heb je nu een hele zak met appels geplukt en mee naar huis genomen? Op Smulweb kun je dan natuurlijk terecht voor lekkere appelrecepten. Hieronder zijn een aantal op een rijtje gezet.Lees meer »

Gezocht: Chocoholic’s!

quetzal 2Pure, chocolade, melk en wit; iedereen heeft zo zijn favoriete chocoladesoort. Wat nu als je van al deze smaken zou kunnen genieten in een restaurant?  Met dit idee opende Bob van der Heul het restaurant Quetzal in Amersfoort. Quetzal was eerst alleen nog maar in België en Duitsland te vinden maar sinds 1 september is het eerste filiaal in Nederland geopend.Lees meer »

Oudere posts