Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: augustus 2016 (pagina 1 van 3)

MasterplanVoeding LU 1 COVER_WEB

Masterplan Voeding, vitaminen, verjonging, de nieuwe kwartaaluitgave over oud worden en jong blijven is het eerste  Bookazine van Life Unlimited.

De eerste uitgave belicht met name de rol van voeding en vitaminen.  Aan bod komen de waarde van het  mediterrane dieet met veel groenten en fruit, bonen, olijfolie en vis, het belang van verse lokale Nederlandse seizoensproducten en het bijslikken van voedingssupplementen om in de behoefte aan vitaminen en mineralen te voorzien.… Lees meer »

Het Sumatra van Bloem

00 OMSLAG DEF OP STAND JAVA.inddMarion Bloem en Ivan Wolffers brengen met een reis over Sumatra de geschiedenis van haar familie tot leven. Zij reizen Langs de smalle Trans Sumatra Highway van Aceh tot waar de pont vertrekt naar Java.

De uitgave vertelt van een reis in de tijd – van de koloniale oorlog tot nu – vol herinneringen en verhalen over Bloems familie. Haar oma werd er tijdens de oorlog in een fort geboren, en later door kettinggangers van fort naar fort gedragen.… Lees meer »

5 gave Thaise foodconcepten

thai beach
Wanneer je weleens door Zuidoost-Azië hebt gereisd weet je waarschijnlijk wel waar ik het over heb als ik zeg dat het eten op straat vaak beter is dan in de restaurants. In zuid-oost Azië heerst een grote ”streedfood-cultuur”. Zelf ben ik (Sabine van Smulweb.nl) alleen nog maar in Thailand en Vietnam geweest maar ik vertrouw erop dat het eten in de rest van Zuidoost-Azië minstens zo fantastisch is.
Lees meer »

Smulweb weekmenu


weekmenu 8Elke vrijdagochtend stelt Smulweb een weekmenu voor de volgende week samen. Op die manier hoef je doordeweeks niet uitgebreid na te denken over wat je gaat koken! Altijd een afwisseling tussen vlees, vis, vega en soms ook een lekker toetje. Voor volgende week hebben we deze heerlijke recepten uitgekozen, welke zet jij op tafel?
Lees meer »

7 voedingsmiddelen die goed zijn voor je humeur

griekse salade
Soms heb je even een dipje of zit je niet zo lekker in je vel. Onze natuur is veel voedingsmiddelen rijk die vol zitten met mineralen en vitamines. Sommige mineralen en vitamines kunnen je bij frequent gebruik helpen je iets ‘happier’ te voelen. Het mooie is dat je deze 7 voedingsmiddelen gewoon in de supermarkt kunt vinden!
Lees meer »

Zonnige zomerdrankjes

shutterstock_363749858De zomer is pas compleet als je kunt genieten van een heerlijk, koel, zonnig drankje! Smult verzamelt hier de lekkerste recepten waarmee je het zonnetje in je glas haalt.… Lees meer »

Test

Nieuw hier, even testen.… Lees meer »

Hier schrijf ik “kookweetjes” die ik geleerd en zelf ondekt heb.

Kip bereiden;

Voor dat ik ga kip bereiden was ik deze af met citroensap en laat ik ze even rusten. Resultaat: zacht en mals vlees na bereiding.

Rundvlees:

Als je rundvlees enkele uren van te voren inwrijft met wat azijn blijft deze tijden de bereiding zacht en mals.

Je kan ze voor bereiding ook even dun inwrijven met wat mosterd.

Als je de jus iets dikker wilt hebben doe er dan op het laatst enkele kleingesneden plakjes ontbijtkoek bij.… Lees meer »

Måneskinnspudding

Thessa-vollemaanpudding
Thessa woont samen met haar man in het midden van Noorwegen. Hier is ze een lunchroom en cateringbedrijf gestart. Regelmatig deelt Thessa op de Smulweb Blog smakelijke recepten en weetjes (van)uit Noorwegen! Deze week: Måneskinnspudding oftewel volle maan pudding!
Lees meer »

Smulweb weekmenu

weekmenu 6
Elke vrijdagochtend stelt Smulweb een weekmenu voor de volgende week samen. Op die manier hoef je doordeweeks niet uitgebreid na te denken over wat je gaat koken! Altijd een afwisseling tussen vlees, vis, vega en soms ook een lekker toetje. Voor volgende week hebben we deze heerlijke recepten uitgekozen, welke zet jij op tafel?Lees meer »

Oudere posts