Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: april 2016 (pagina 1 van 5)

Smulweb Weekmenu

weekmenu6 600

Elke vrijdagochtend stelt Smulweb een weekmenu voor de volgende week samen. Op die manier hoef je doordeweeks niet uitgebreid na te denken over wat je gaat koken! Altijd een afwisseling tussen vlees, vis, vega en soms ook een lekker toetje. Voor volgende week hebben we deze heerlijke recepten uitgekozen, welke zet jij op tafel?Lees meer »

Genieten met een gouden randje

koninklijk toetje 600

Doordat de oranje tompoezen, soesjes (en blijkbaar ook kruidnoten?) je om de oren vliegen, wordt er soms vergeten dat je ook met rood-wit-blauw kan koken. Smulweb heeft speciaal voor jou een Koningsdag-menu opgesteld, benieuwd naar de recepten?Lees meer »

nieuw in het sauzenschap

186799-84135-remia-marinade-dalton-in-bag-smokey-bbq-honey-200

Sinds een paar jaar zijn de fabrikanten er ook achter dat er in Nederland tegenwoordig ook serieus gegrild, gerookt en gebakken wordt.

Big eggs, green eggs, buiten keukens, wegwerp spul en zelfs de tepanyaki plaat wordt zomers naar buiten gesleept om te grillen,

had je vroeguhh , de standaard 3 op tafel , knof, bbq, en cocktail saus , zo hebben we nu de klinkende namen als ” wild bill ” , “red hot boss”, en ” Sweet `n Spicy Mississippi Barbecue Sauce

en allemaal real American natuurlijk.… Lees meer »

garnalen ?

noordse_garnaal_ongepeld

wat ben ik aan het doen? ik ben me aan het opwinden over een garnaal, niet zomaar 1 ,

maar de Hollandse of grijze garnaal .

de Crangon crangon

 gisteren in Leiden de lunch in een toch redelijk studentententje genoten, en daar stond ie op de kaart, een italiaanse bol met garnalen , met de gebruikelijke frutsels , en saus. dat kan, klinkt lekker , zou het niet dat er 9,- euro zou moeten worden afgetikt voor die bol ( !Lees meer »

DIY pakketje; een leuk en persoonlijk cadeautje

DIY (Do It Yourself) is momenteel een nieuwe trend. Overal kom je de term tegen. DIY kom je dan ook in allerlei varianten tegen.

Met dit DIY cadeautje geef je de ingrediënten met daarbij een recept en de ontvanger mag dan zelf het gerecht maken :P

Op deze manier kun je dus leuke en persoonlijke cadeautjes geven  voor allerlei gebeurtenissen zoals Moederdag, verjaardagen, jubileum, Sinterklaas/Kerst of bijvoorbeeld als bedankje ;)

Soms is het zo lastig om iedere keer weer een origineel passend cadeautje voor iemand te bedenken.… Lees meer »

Het beste van bladerdeeg

appelroosjes 1130Bladerdeeg maakt je gerecht lekker krokant en het past overal bij. Daarnaast is het (meestal) makkelijk klaar te maken. Vandaar dat Smulweb een lijstje heeft gemaakt met de lekkerste bladerdeegrecepten. Lees meer »

Kookboekentip: Pasta di Janny

smult_logo_RGB_magenta200px kopieSmult is het culinaire tijdschrift van Smulweb, speciaal voor de thuiskok. Elke week hebben we op onze blog een kookboekentip met een boek dat volgens ons in je boekenkast moet staan. Deze week: Pasta di Janny van Janny van der Heijden!

omslag-pastadijanny-koper-rgbLees meer »

Smulweb Weekmenu

weekmenu6 600

Elke vrijdagochtend stelt Smulweb een weekmenu voor de volgende week samen. Op die manier hoef je doordeweeks niet uitgebreid na te denken over wat je gaat koken! Altijd een afwisseling tussen vlees, vis, vega en soms ook een lekker toetje. Voor volgende week hebben we deze heerlijke recepten uitgekozen, welke zet jij op tafel?Lees meer »

Smulweb stagiaires gezocht!

pancakes1130Doe jij een HBO opleiding in de richting van communicatie, marketing, media of journalistiek en zoek je een stageplek bij een foodmedium? Dan zijn wij op zoek naar jou!Lees meer »

In het zonnetje: citroen!

citroen1130Iedere week zet Smulweb een ingrediënt in het zonnetje. Deze week: citroen! Citroen zul je niet snel op zichzelf eten, maar het is een aanrader om dit regelmatig door je eten of water te doen. Het is namelijk niet voor niets een superfood…Lees meer »

Oudere posts