Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: maart 2016 (pagina 1 van 8)

NicerDicer Plus

Ik heb hem al een aantal jaren en het is een geweldig apparaat. Dit omdat ik nogal verbaasd was over een reactie . Waar men beweerde, dat je het mooi kan vertellen maar dat het vaak tegenvalt.

De NicerDicerPlus is geweldig!!!… Lees meer »

Imaginarium Vaudeville Foodtruck event

HANDIGE INFO

Brabanthallen
Diezekade 2
5222 AK ‘S-HERTOGENBOSCH
Plan je route
http://www.vaudevillefest.nl/FoodTruck-werelden/

Het Vaudeville Festival treed het Bourgondisch Brabant binnen door zondag 15 mei en maandag 16 mei, de pinksterdagen, culinair van top tot teen over te nemen. Het festival brengt een ode aan de roerige jaren twintig, de tijd van de flapper girls,  androgyne, Coco Chanel, garçonnes, clochehoeden, charleston en jazz.… Lees meer »

SmulwebTest: Nicer dicer

Nicer Dicer_1 Iedere week test Smulweb een nieuw product, deze week is dat de Nicer dicer. De Nicer dicer bevat heel veel onderdelen waardoor je op veel verschillende manieren je ingrediënten kunt snijden: in blokjes, reepjes, schijfjes, vieren of achten.  Je kunt ook raspen, makkelijk dingen meenemen of bewaren. Lees meer »

Heerlijk hartige taarten

hartig pompoen 1130Naast dat het erg lekker is en gezellig staat op tafel, kun je er ook nog eens eindeloos mee variëren. Vlees, vis of toch liever vegetarisch? Het kan allemaal.  Lees meer »

Smoothies en sapjes

smoothies en sapjes 1130Toch even je vitamines aanvullen na het uitgebreide paasontbijt? Of nog te vol om aan de lunch te beginnen? Deze 10 sapjes en smoothies zullen je een energieboost geven!Lees meer »

Appeltje Eitje

Pasen

even n moment van terugkijken naar mijn jeugd,
als kind uit een Rooms Katholiek gezin hadden wij bepaalde tradities
en die koester ik vandaag de dag nog.
Als ik de huisbladen van de supermarkten inkijk dan zie ik hele mooie paastafels,paasgerechten,bijpassende servetten en servies,alles prachtig en t zijn ware kunststukken op culinair creatief gebied,voor ieder wat wils,dat is mooi.
en dan denk ik met een warm gevoel terug naar de jaren 70 ,ik was een tiener in die tijd
mijn moeder dekte de tafel en wij hadden altijd krentenbollen,suikerbrood en matzes
op onze vraag waarom die matzes zo plat waren antwoordde mijn moeder dat dat symbool stond voor toen de
Joden uit Egypte moesten vluchten ze geen tijd hadden om het deeg voor het brood te laten rijzen.… Lees meer »

Pasen: welk wijntje bij je eitje?

ei_wijnJanneke is al 15 jaar professioneel bezig met wijn en één van de Smulweb wijnexperts.  Ze geniet van reizen, koken, lekker eten en met wijn bezig zijn. Op de Smulweb Blog leert ze je alles over wijn en spijs. Deze week: Welk wijntje drink je met Pasen bij je eitje?Lees meer »

Smulweb Weekmenu

weekmenu4

Elke vrijdagochtend stelt Smulweb een weekmenu voor de volgende week samen. Zo hoef je doordeweeks niet meer na te denken over wat je gaat koken. Vlees, vis en een dagje vega, maar ook af en toe een toetje. Voor volgende week hebben we deze heerlijke recepten uitgekozen!Lees meer »

Want 1 ei is geen ei…

shutterstock_379889122Pasen komt eraan en dat betekent uitgebreide ontbijtjes of een lekkere brunch! Hier wat inspiratie om leuke, simpele dingen te doen met het hoofdingrediënt: het ei!Lees meer »

Even voorstellen: Smulweb wijnexperts

evenvoorstellenJanneke Rutten en Colette Klautz zijn de nieuwe Smulweb experts. Samen leren ze je alles over de wondere wereld van wijn & spijs op de Smulweb Blog. Vandaag: even voorstellen.Lees meer »

Oudere posts