Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: september 2015

nieuw in het schap !

bicro_in_het_schap_1024_617_c1

" Soms kan een fabriek het beter dan ons bejubelde grootmoeder. Soms maakt een fabriek beter spul dan een thuiskoker. Het enige wat een fabrikant moet doen is, heel goed zijn en zich niets aantrekken van ‘gemiddelde smaak’. Want dan wordt het nooit wat. "  Wouter Klootwijk

bicrogasme !

soms wordt ik zeer blij van de assortimentmannagers ( 3 x letterwaarde ) bij AH, nieuw in het schap bij de app, testje gedaan , en seau lekker.

Lees meer

McDonald’s introduceert bioburger

mcdonald

Zelfs McDonald's moet eraan geloven, mensen willen steeds vaker gezond en biologisch eten. Om op de behoeftes in te spelen bedachten ze de McB: een burger gemaakt van biologisch rundvlees.

Het vlees voor deze burgers komt van koeien die grazen op weiden waar alleen natuurlijke mest- en bestrijdingsmiddelen worden gebruikt.

De McB wordt nog niet verkocht in Nederland. Hij wordt eerst van 1 oktober tot 18 november getest in Amerika en Duitsland. Slaat de burger aan? Wie weet eten wij de bioburger over een tijdje dan ook in Nederland!

Lees meer

8 feel good foodfilms

popcorn

Eten en films, een perfecte combinatie. Deze 8 films zorgen gegarandeerd voor een goed gevoel én misschien ook wel voor een beetje trek. 8 food films die je als foodliefhebber gezien moet hebben!

 • Chef (2014)

chef_movie_stillsBron: http://timescity.com

Deze Amerikaanse komedie- en dramafilm is geschreven en geregisseerd door John Favreau, die ook de hoofdrol speelt. De film gaat over Chef Kok Carl Casper die wegens een conflict met zijn baas opstapt bij zijn werk en voor zichzelf gaat beginnen.

 • Ratatouille (2007)
Lees meer

Zelf gehakt maken met de vleesmolen

IMG_6457

Wat de slager kan, kan jij ook! In de Smulweb Shop staat sinds kort een vleesmolen. Wij hebben deze getest en vertellen alle tips en tricks. Want een saucijzenbroodje smaakt toch echt lekkerder met zelfgemaakt gehakt.

Hoe werkt het?

Met de vleesmolen kun je vlees, groenten en noten malen. Om te beginnen zet je de molen in elkaar. Met de beschrijving bij de hand kun je het gemakkelijk in elkaar schuiven en draaien. Het is belangrijk dat de mesjes met de gladde kant naar binnen worden gedraaid, deze mesjes zorgen er namelijk voor dat het vet van het vlees gescheiden wordt.

Lees meer

'Fall in Love' met pannenkoeken

Pannenkoeken goed

Wil je graag vrijwilligerswerk doen maar er niet elke week aan vastzitten? Dan is dit evenement misschien iets voor jou!

Op 31 oktober organiseert vrijwilligersorganisatie Serve the City Amsterdam: ‘Fall in Love’. Op deze dag zijn er allerlei projecten door heel Amsterdam. Waaronder pannenkoeken bakken voor daklozen. Geïnteresseerd?

Om alvast in de stemming komen zochten wij 10 lekkere pannenkoekenrecepten voor je uit!

 1. De ‘normale’ pannenkoek
 2. Veganistische pannenkoekPannenkoeken met kip
 3. American Pancakes
 4. Pannenkoeken met pittige kip
 5. Mexicaanse pannenkoek
 6. Aardappelpannenkoek
 7. Pannenkoekjes met pittite groentevulling
 8. Een pannenkoekentaart
 9. Italiaanse pannenkoeken met spinazie
 10. Pannenkoekjes met zalm en kruiden
Lees meer

Om je vingers bij af te likken

 

nutelle finger biscuits

Een pot Nutella uitlepelen is o zo lekker, maar zorgt ook voor het nodige kliederwerk. De Italiaanse kunstenaar Paolo Ulian bedacht hier iets op.

Hij ontwierp speciale finger biscuits in de vorm van een vingerhoedje om je vinger mee in de Nutella te dippen.

Het is nog niet bekend of de biscuits echt in de winkels komen te liggen. Laten we het hopen! Voor nu is alleen het idee al om je vingers bij af te likken.

Zin gekregen om te bakken met Nutella? Bekijk onze Nutella recepten!

Bron: http://www.delish.com

Lees meer

Heel Holland Bakt- De dag erna, aflevering 4

heel holland bakt aflevering 4

Deze week stond de aflevering in het teken van brood. Het lievelingsthema van jurylid Robèrt. Martine laat in het begin van de aflevering weten dat Jaap niet meer mee bakt en ervoor heeft gekozen het programma te verlaten.

De eerste opdracht was het bakken van suikerbrood. De bakkers kregen er 2 uur de tijd voor. Robért gaf meteen een handige tip: met koud weer moet het deeg langer rijzen en niet te veel afkoelen. Een machine wint het vaak van de hand, toch is Martine eigenwijs en ze besluit het deeg met de hand te kneden. Dit blijkt uiteindelijk toch geen goede keus te zijn geweest. Haar suikerbrood is een fiasco en niet gaar.

Lees meer

Surinaamse Bami in 25 minuten op tafel

Surinaamse Bami in 25 minuten op tafel

Wat heb je nodig:

500 gram mie,

250 gram varkensvlees of 500 gram kip( 100 gram rauwe ham),

1 kleine kool en een halve bos kaisoi of een zakje bami groenten van de supermarkt

3 teentjes knoflook( fijngestampt),

1 ui (gesnipperd),

Lees meer

5 feel good foods

zalm en tomaat feel good food

Het is weer langer donker, de zon schijnt niet meer zo vaak en het blije gevoel begint langzamerhand plaats te maken voor de winterdip. Geen zorgen, met deze 5 foods voel je je binnen no time weer happy!

1. Zalm

Veel mensen die depressief zijn hebben een te kort aan omega 3-vetzuren. Omega 3 zorgt voor een gelukkig gevoel en gaat ontstekingen tegen. Daarnaast beschermen ze tegen hart- en vaatziekten, is het goed voor je hersenen en zou het blindheid tegen gaan. Zalm is een vette vis en bevat daardoor extra veel omega 3. Hou je niet van zalm? Ook makreel en tonijn bevatten het wonderlijke goedje veel.

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten