Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: juli 2015

Wecken en inmaken: hoe doe je dat?

jam

Heb je teveel van dat lekkere zomerfruit over dat snel op moet anders gaat het weglopen? Maak er dan lekker jam van! Dit kan je 6 tot 12 maanden bewaren, mits je het goed doet. Weet je niet hoe? Dat komt mooi uit, want hieronder staat stap voor stap hoe je fruit inmaakt!

Stap 1: Zoek een lekker recept uit

Begin met het uitzoeken van een lekker recept. Hier staan tal van lekkere recepten. Er staat er vast één tussen met de vrucht die jij in overvloed thuis hebt liggen. Of je haalt ze even op de markt.

Lees meer

Ik stel me voor!

Hoii iedereen, ik ben Milly. Ik ben 12 jaar en houdt van koken. In mijn omgeving hoor ik vaak mensen die zeggen dat kinderen van mijn leeftijd niet kunnen koken, maar ik bewijs het tegendeel. Ik houdt er van smaken te combineren. Dus volg mijn blog en mijn recepten hier op mijn pagina.

 

Bedankt!!

Lees meer

3X Chili con carne

Chili_con_carne_(HOT&SPICY)_015

Ik kook nu al 33 jaar en door al deze jaren heen heeft scherpe eten mij steeds enorm gefascineerd. Je lichaam zegt; “eet dit niet”, maar de uitdagende in jezelf zegt; “probeer het!” Ook fascineer dit me welke invloed scherpe ingrediënten elk op hun eigen manier de smaak beïnvloeden. Bijvoorbeeld witte peper proef je voor op je tong en de scherpte is milder dan die bij zwarte peper die je juist weer achter op je tong proeft. Zo zijn er ook heel veel chilipepers, elk weer met zijn eigen smaak eigenschappen. En of ze gedroogd zijn of geroosterd of ingemaakt enz.

Lees meer

zomers bbq gourmet

Begrijp me niet verkeerd ik ben gek op BBQ, maar er kleven  een paar nadelen aan.

ten eerste , ik zit snel vol , na 3 stukken vlees , salade en stokbrood heb ik het wel gehad en dat terwijl ik met gourmetten gewoon rustig 2 uur kan doorbunkeren.

2, er is altijd iemand die het moet maken ( vaak een man, maar dat terzijde ) terwijl de rest gezellig aan tafel zit.

dat moet anders kunnen dacht ik , buiten gourmetten  , dat kan natuurlijk heel simpel, verlengsnoer, stel naar buiten en klaar, maar dan is de uitdaging er wel af, en ik mis de rooksmaak van houtskool.

Lees meer

Boektip: De wereld van de stroopwafel.

Stroopwafelboek-Cover-vrijstaand

'De geur van vroeger, kruimels met warme stroop, smullen van een knapperige wafel op een levendige markt.' Dat zijn de woorden waar het boek 'De wereld van de stroopwafel. Het beroemde koekje waaraan je blijft plakken!' mee begint. Dit is niet een boek om alleen in te lezen, maar een boek om mee aan de slag te gaan!

Meer dan alleen een bakboek

Lineke Eerdmans en Ulrike Schmidt schreven hét boek over het oer-Hollandse koekje. Zij wilden een boek maken dat meer is dan zomaar een bakboek. Het staat vol met heerlijke recepten, leuke verhalen en gekke weetjes. Er wordt ingezoomd op de geschiedenis, het gebruik in Nederland en de stroopwafel als globetrotter. Hij komt namelijk uit Gouda, maar heeft in bijna twee eeuwen tijd de wereld veroverd, van Zuid-Afrika tot Brazilië. Je kan verhalen lezen van Nederlandse pioniers en andere stroopwafelliefhebbers.

Lees meer

rijp!

MEDION DIGITAL CAMERA

Waarschijnlijk de meest gestelde vraag, wanneer is een mango, meloen, kersen etc. rijp

ik zag een goede tip over de watermeloen , die "klopt " als een bus en dacht laat ik maar wat fruitsoorten erbij slepen.

het zal veel gaan over  " kontjes " , das de kant waar het steeltje zit bij een hoop vruchten.

Lees meer

De fabels over koolhydraten

Koolhydraten komen maar niet van hun slechte naam af. Ze zouden je dik maken en ongezond zijn. De feiten liggen toch wat anders. Daarom is het ook niet nodig om brood, een belangrijke bron van koolhydraten, in de ban te doen. Sterker nog, er zijn goede redenen om de energie die je nodig hebt, juist uit koolhydraten te halen.

We hebben allemaal elke dag energie nodig om ons lijf aan het werk te zetten. Die energie halen we uit koolhydraten, eiwitten en vetten. Voedingskundigen raden aan om vooral koolhydraten die energieleverancier te laten zijn, omdat ons lichaam die het makkelijkst omzet tot glucose, dé brandstof voor onze (hersen)cellen.

Lees meer

geen reclame praatje

het gaat beter met de economie, dat merk je in de super en de voedselfabrikanten.

innoveren, heeeeel veel, nieuwe producten in de winkel , en de trends, flexitarier, wat je van ver

haalt is lekker ( schijnt , dacht dat we juist locale producten gingen promoten ) ,, duurzaam , das

beter en voedselveiligheid.

online, afhaalpunten, interactief in de winkel, facebook, twitter bijna elke winkel heeft wel een link.

even voor de mensen die denken dat de dagelijkse boodschappen gewoon een  " dingetje " is, fout, het is een pretpark voor fabrikanten , etiket designers, en snelle marketingboy,s

Lees meer

Beleef Bourgondisch 's Hertogenbosch!

Marcel Willems fotografie Marcel Willems fotografie

In september staat een deel van de Parade in 's Hertogenbosch helemaal in het teken van BELEVEN. Foodbeleving, foodpresentaties en kookworkshops staan hierbij centraal en volgt de snel ontwikkelende trends in de foodbranche.

Food theater en Food Experience Dek

Op het terrein van de Parade komt er een Food theater te staan samen met een Food Experience Dek. Hier zullen diverse workshops voor jong en oud worden georganiseerd, familie-uitjes, kookclubs en vrienden- en vriendinnen uitjes.Er zullen ook workshops en foodpresentaties worden gegeven door lokale, regionale en landelijk bekende koks. Ramon Beuk, Carla de Nijs, Bart van Berkel en Soenil Bahadoer komen in het Foodtheater te staan om hun culinaire kennis te delen.

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten