Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: mei 2015

foodshoppen

nee dit gaat niet over kopen van eten, maar het bewerken ervan.

zoals dit blog al zegt , koken is net photoshop , timing en laagjes bouwen :)

Janeen-Swiss-Cheese

Lees meer

HOE DE INWENDIGE MENS VERSTERKT WORDT ! !

20150521_121436

Op de buis zijn allerlei kookprogramma’s te zien, maar ook de buurt verzorgt 1 maal in de maand op de 3e donderdag een kook-ochtend. Waar ? Ik hoor het roepen ! Nu dat antwoord is makkelijk te geven, in het buurthuis op de Haring ( 2). De organisatie is in handen van vrijwilligers die aangestuurd worden door stichting PUSH. Zij verzorgen de activiteiten. Nel de Wolf, die hier de scepter zwaait, is er erg druk mee, plannen, aansturen en ook het organiseren van de overige activiteiten. Een ervan is de kookclub maar er zijn meer activiteiten, wat te denken van de klaverjasclub ? Maar ook tekenen, schilderen behoren tot de mogelijkheden.

Lees meer

Zelf tortilla wraps maken

wraps makenAls je voor makkelijk gaat is het natuurlijk eenvoudig: je koopt je wraps in de winkel. Maar heb je wat meer tijd? Probeer ze dan eens zelf te maken volgens het recept van Tilly64. Zo maak je voor weinig geld een hele stapel wraps. En wie wil dat nu niet?

Dit heb je nodig:

Voor 6 Wraps

200 g Bloem

125 ml Water

Snufje zout

Scheutje olijfolie

Kom (liefs van Plastic)

Lees meer

pietje precies...

bolussen_2

" De Zeeuwse Bolus u kent hem vast wel, tenminste als u een echte Zeeuw bent. Als echte Zeeuw weet je precies hoe een Zeeuwse Bolus moet smaken. Als u geen Zeeuw bent dan zullen we het uitleggen "

namens piet Daane, een echte Zeeuw, en echte bakker.

Een hoop mensen kennen ze wel, maar nooit gegeten.

Lees meer

10x lekkerste hapjes voor het Songfestival

10lekkerstesnacksZit je vanavond ook aan de buis gekluisterd om Trijntje Oosterhuis aan te moedigen? Dan kun je wel een hapje gebruiken voor extra gezelligheid. Daarom: 10 x de lekkerste hapjes voor tijdens het Songfestival.

  1. Rauwe ham, roomkaas, rucola en pijnboompitten
  2. Bacon-ei muffin
  3. Piri-piri kiphapjes
  4. Knakworst in knapperig bladerdeeg
  5. Knoflookbrood met kaas
  6. Komkommer zalmhapje
  7. Bladerdeeg-gehakt party snacks

  8. Wonton snacks
  9. Ronde bladerdeeg-kaneel snacks
  10. Indische aardappelkroketjes

Wat tover jij op tafel om te knabbelen tijdens de halve finale?

Lees meer

1000-jarig Ei is ‘maar’ 100 dagen oud

Four-Century-Eggs

Een Chinese delicatesse, die gemaakt wordt van een eendenei, noemt men Duizendjarig Ei. Waarom men dit Ei zo noemt is een raadsel, want de eieren zijn circa 100 dagen en geen duizend jaar oud. Een Duizendjarig Ei maakt men onder meer door een eendenei circa 100 dagen te bewaren in een mengsel van houtskool en ongebluste kalk. Echter, een meer gebruikelijke methode is het ei te plaatsen in een mengsel van klei en water. De klei om het ei hardt uit waardoor het ei gedurende een tamelijk lange periode te bewaren is. Het resultaat is een ei waarvan het eiwit een geleiachtige vorm heeft, transparant amberkleurig is en het eigeel donkergroen tot zwart is.

Lees meer

Zoete soezen met een twist

soes met bessenvullingEen klassiek slagroomsoesje of de alom bekende Bossche bol. Ook al zijn ze soms lastig te eten: iedereen is er dol op.

Soezen bakken kan even oefenen zijn maar als het lukt dan maak je indruk! Om het extra lekker te maken vul je ze niet alleen met slagroom, maar ook met een lekkere crème van fruit.

Voor de basis heb je niet veel nodig. Soezendeeg vereist misschien enige oefening, maar met dit recept van Smulwebkok spikkertje gaat het goed komen. Dit basisrecept soezendeeg is voor 8 grote soezen, 16 middelgrote of 32 kleine soesjes.

Lees meer

Bewaarde recepten overzetten in de kookboeken

Sinds enkele maanden ben ik weer terug op Smulweb. Tijdje weggeweest i.v.m mijn werk. Maar nu weer volop tijd om smul te bezoeken.

Ik had al een aantal kookboeken maar had in de jaren dat ik lid ben van Smulweb flink wat recepten verzameld.

Zowel bij Maryh als bij mijn andere site Keukenlab.

Nu ben ik op mijn gemak de recepten die ik heb verzameld over te zetten naar de betreffende kookboeken.

Op dit moment zijn het vooral mijn recepten bij Keukenlab, de visrecepten.

gaat langzaam, ruim 2200 visrecepten die naar betreffende kookboeken overgezet moeten worden.

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten