Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: december 2015

6 x feestelijke drankjes

champagne

Bij Oud & Nieuw horen vaak bubbels, het bekendste drankje hierbij is toch wel champagne maar hou jij daar niet van of wil je met Oud & Nieuw eens wat anders drinken? Wij zochten 6 feestelijke drankjes voor je uit om vanavond te drinken!

1. Chocolade martini

2. Champagne cocktail

3. Aardbeien Bellini

4. Sinaasappelgrog

5. Alcoholvrije vlierbessenmix

6. Oud & Nieuw bowl

Alvast een heel fijn Oud & Nieuw en goed 2016 toegewenst!

Lees meer

8 x verrassende variaties op oliebollen

oliebollen

De normale oliebol kennen we allemaal. Toch wordt de 'aparte' oliebol steeds populairder. Er zijn enorm veel variaties en smaken die je uit kunt proberen. Wij zochten 8 leuke en lekkere variaties van oliebollen uit om te proberen op Oud & Nieuw!

1. Gevulde oliebollen

2. Karnemelk oliebollen met honing en walnoten

3. Chocolade-hazelnoot oliebollen

4. Sinaasappel oliebollen

5. Oliebollen met appel en kaneel

6. Hartige oliebollen

7. Glutenvrije oliebollen

Lees meer

Plofkip begin volgend jaar uit de schappen

Kip

De 'plofkip' hoort vanaf 2016 tot het verleden. De drie grote supermarkten Albert Heijn, Jumbo en Lidl hebben aan Wakker Dier laten weten begin volgend jaar te stoppen met de verkoop van de goedkope kip.

"Bijna de helft van de Nederlandse kipconsumptie is hiermee in één klap plofkipvrij", meldt Wakker dier.

Betere kip

De supermarkten stappen over op een eigen type kip die wat betreft welzijn zit tussen plofkip en kip met één Beter Leven ster van de Dierenbescherming. Albert Heijn en Lidl stappen 1 januari over, Jumbo volgt half februari. De overstap geldt alleen voor verse kip, niet voor bijvoorbeeld vleeswaren.

Lees meer

Homemade Margarita cocktail

shutterstock_194972915

Tijdens de feestdagen, maar ook zeker daarna, hoort een heerlijke cocktail. Heel makkelijk om te maken en leuk want je maakt hem helemaal naar je eigen smaak. Je hebt maar een paar dingen nodig voor een fantastisch resultaat!

De benodigdheden voor een cocktail:

cocktailspullen

Het cocktailmaatje helpt je voor de exacte hoeveelheid alcohol. De bovenkant staat gelijk aan 50cl en de onderkant 30cl. Zo voorkom je dat de alcohol teveel overheerst. Met een shaker zorg je ervoor dat alle verschillende dranken goed gemixt worden. Als je fruit in je cocktail gebruikt kan je ze met een stamper gemakkelijk fijnstampen. En om het af te maken hoort er natuurlijk gecrushed ijs bij.

Lees meer

10 x hoofd-en bijgerechten voor Oud & Nieuw

Oud en nieuw

Oud & Nieuw staat qua food helemaal in het teken van oliebollen, appelbeignets en andere lekkere zoetigheden. Toch maakt een heerlijk hoofdgerecht of bijgerecht de avond helemaal compleet. Wij zochten daarom 10 feestelijke hoofd- en bijgerechten voor je uit speciaal voor Oud & Nieuw!

1. Frans stoofpotje

2.  Dribbelballen

3.  Zalmmousse

4.  Wildragout

5.  Gevulde champignons 

Pizzabroodjes

6. Pizza broodjes

Lees meer

Pindakaas light verdwijnt uit de winkels

pindakaas

De 'light pindakaas' met 30 procent minder vet maar wel ruim 450 procent méér suikers, verdwijnt uit de winkelschappen van veel supermarkten.

Dat maakt voedselwaakhond Foodwatch bekend.

Gezondere samenstelling

Volgens de organisatie hebben Plus, Deen, Coop, EMTE, Hoogvliet, Dirk en Dekamarkt aangegeven te stoppen met de verkoop van de betreffende huismerk pindakazen. Mogelijk komt er een nieuwe versie met een gezondere samenstelling.

De fabrikanten hebben een deel van de 'vette' pinda’s vervangen door pure glucosestroop. Hierdoor gaat het vetpercentage weliswaar flink omlaag, maar schiet het suikergehalte omhoog tot meer dan een kwart van de hele pot: 27 gram per 100 gram.

Lees meer

De lekkerste oliebollen met een twist

shutterstock_211994581Op oudjaarsdag mag een lekkere oliebol echt niet ontbreken. Maar waarom zouden we ons beperken tot de standaard oliebol van de gebakkraam? Smulweb heeft daarom iets nieuws: naast de traditionele appelflappen en oliebollen bakken tien chefs de meest uiteenlopende creaties.

Op oudejaarsdag kan iedereen tussen 10:00 en 16:00 een zakje kakelverse oliebollen komen halen. Voor slechts €10 mag je 10 bollen uitkiezen, met de meest uiteenlopende smaken: appelbeignets met bierbeslag, gerookte chorizobollen, gin-tonic met bosvruchten bollen of kies voor de winnaar van de Facebook oliepoll: pure callebaut-amarulabollen. Nu al enthousiast? Reserveer je oliebollen dan alvast via http://www.smulwebhomeshopping.nl/oliebollen-met-inhoud-afhalen.html, dan krijg je er zelfs 15 voor een tientje!

Lees meer

De leukste agenda voor het nieuwe jaar!

agendalider2

Mis jij nog een leuke agenda voor het nieuwe jaar? De Smulweb Agenda is dé musthave voor elke thuiskok. Met deze handige jaarplanner mis je nooit meer een afspraak, in tegenstelling tot notities in je telefoon die je al snel over het hoofd ziet. En dat is nog niet alles: met de Smulweb Agenda heb je ook nog eens een heel jaar kookinspiratie én genoeg notitieruimte om je eigen favoriete recepten te noteren.

wk50cheesecakemetappelVooraan in de agenda vind je allemaal vrolijke stickers die je overal kunt plakken. Zo kun je precies aangeven wanneer je vakantie hebt, gaat borrelen of op welke dag het tijd is voor een feestje. Ook is de agenda voorzien van een handige boekenlegger. Deze kun je eruit halen en gebruiken als lineaal, en waar je maar wilt in de agenda plaatsen. Zo hoef je nooit te zoeken welke week het is!

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten