Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: december 2015 (pagina 1 van 12)

Bedankt 2015 voor de lekkere recepten en bedankt aan al mijn volgers!

Wenst iedereen een fijn oudejaar!
2Lees meer »

6 x feestelijke drankjes

champagne

Bij Oud & Nieuw horen vaak bubbels, het bekendste drankje hierbij is toch wel champagne maar hou jij daar niet van of wil je met Oud & Nieuw eens wat anders drinken? Wij zochten 6 feestelijke drankjes voor je uit om vanavond te drinken!Lees meer »

Vleesschaal voor Nieuwjaarsdag Gourmetten

kipfilet voor gourmette 007 kipfilet voor gourmette 004
Gemarineerd Kipfilet Voor Gourmette
250 g kipfilet in dunne plakjes gesneden

voor marinade
1 e olie
1 kleine ui geraspt
2 teentjes knoflook, geraspt
1 e honing
3 e tomatenketchup
2 e Worcestersaus
1 e Engelse mosterd
1 t Tabasco
zout
zwarte peper

1. Verhit olie in steelpan en fruit ui en knoflook tot gaar.
2. Voeg honing, tomatenketchup, Worcestersaus, mosterd en Tabasco erbij en kook zachtjes voor 2 – 3 min.… Lees meer »

8 x verrassende variaties op oliebollen

oliebollen

De normale oliebol kennen we allemaal. Toch wordt de ‘aparte’ oliebol steeds populairder. Er zijn enorm veel variaties en smaken die je uit kunt proberen. Wij zochten 8 leuke en lekkere variaties van oliebollen uit om te proberen op Oud & Nieuw!Lees meer »

Plofkip begin volgend jaar uit de schappen

Kip

De ‘plofkip’ hoort vanaf 2016 tot het verleden. De drie grote supermarkten Albert Heijn, Jumbo en Lidl hebben aan Wakker Dier laten weten begin volgend jaar te stoppen met de verkoop van de goedkope kip.Lees meer »

Homemade Margarita cocktail

shutterstock_194972915

Tijdens de feestdagen, maar ook zeker daarna, hoort een heerlijke cocktail. Heel makkelijk om te maken en leuk want je maakt hem helemaal naar je eigen smaak. Je hebt maar een paar dingen nodig voor een fantastisch resultaat!Lees meer »

10 x hoofd-en bijgerechten voor Oud & Nieuw

Oud en nieuw

Oud & Nieuw staat qua food helemaal in het teken van oliebollen, appelbeignets en andere lekkere zoetigheden. Toch maakt een heerlijk hoofdgerecht of bijgerecht de avond helemaal compleet. Wij zochten daarom 10 feestelijke hoofd- en bijgerechten voor je uit speciaal voor Oud & Nieuw!Lees meer »

Pindakaas light verdwijnt uit de winkels

pindakaas

De ‘light pindakaas’ met 30 procent minder vet maar wel ruim 450 procent méér suikers, verdwijnt uit de winkelschappen van veel supermarkten.Lees meer »

De lekkerste oliebollen met een twist

shutterstock_211994581Op oudjaarsdag mag een lekkere oliebol echt niet ontbreken. Maar waarom zouden we ons beperken tot de standaard oliebol van de gebakkraam? Smulweb heeft daarom iets nieuws: naast de traditionele appelflappen en oliebollen bakken tien chefs de meest uiteenlopende creaties.Lees meer »

De leukste agenda voor het nieuwe jaar!

agendalider2

Mis jij nog een leuke agenda voor het nieuwe jaar? De Smulweb Agenda is dé musthave voor elke thuiskok. Met deze handige jaarplanner mis je nooit meer een afspraak, in tegenstelling tot notities in je telefoon die je al snel over het hoofd ziet. En dat is nog niet alles: met de Smulweb Agenda heb je ook nog eens een heel jaar kookinspiratie én genoeg notitieruimte om je eigen favoriete recepten te noteren.Lees meer »

Oudere posts