Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: januari 2015

Pekingeend

Pekingeend is een gerecht wat oorspronkelijk ontstaan is bij het keizerlijk hof in Beijing. De keizer had een verfijnde smaak en eiste van zijn chef een gerecht die zijn oneindige honger kon stillen. In de vijvers nabij het paleis zwom de elegante Pekingeend. Niemand had er tot nu toe bij stilgestaan om zo'n eend op te peuzelen ...

square_pekingeend

Lees meer

Dagboek van een alleseter (30/01/15) WEEKENDHAP

Krokant - sappig - kipfilet 024

Een weekend hap. En je bent binnen een half uur klaar als je niet de marinade tijd erbij rekenen.

Krokant - sappig - kipfilet 009

Krokant - sappig – kipfilet

500 g kipfilet, horizontaal door midden gesneden (dit gaan het beste als filets half bevroren zijn)

Ik ‘butterfly’ ook welles kipfilets. Dan snijd je de filets vanuit het midden naar links open en naar rechts open zodat je een groter plak kipfilet maken. (handig voor als je kleine kiprollades wilt oprollen)

marinade

1 t Hongaarse zoete paprika

Lees meer

Goede uitleg

Uitleg wat dit woord betekent:

Tag cloud

Voorbeeld van een tag cloud

Een tag cloud, word cloud of woordwolk is een visuele weergave van inhoudstags die op een website, meestal een weblog, worden gebruikt. Tags die vaker gebruikt worden, worden bijvoorbeeld groter afgebeeld of op een andere wijze benadrukt. De tags staan meestal op alfabetische volgorde gerangschikt. Na het aanklikken van een tag surf je door naar een pagina met gerelateerde onderwerpen.

Wat is een “Tag” ??

http://www.webnode.nl/blog/2013/07/wat-is-een-tag-en-waarom-zijn-deze-belangrijk-op-uw-site/

Lees meer

De 10 leukste DIY's met Masonjars

Mason jars boom

Masonjars, de meest coole vintage weckpotten uit Amerika, zijn ouderwetse glazen pot met een luchtdichte afsluitdeksel. De Masonjars zijn een ware rage in Amerika en krijgt nu ook zijn comeback in Nederland. Maar wat kun je nou eigenlijk met zo’n pot doen? 

Masonjars zijn in de eerste plaats te gebruiken om voedsel mee te wecken. Denk aan heerlijke chutneys, pastasauzen, citroenen, peren, pruimen of om heerlijke jams in te maken. Maar Masonjar is meer! Doordat deksels en toebehoren uitwisselbaar zijn kun je ze inzetten als trendy drinkbeker. Denk hierbij aan gezonde smoothies, milkshakes of een ander lekker drankje. Er zijn speciale deksels om rietjes door te steken en tuitdeksels voor bijvoorbeeld kinderen of om er een schenkkan van te maken. Uiteraard ziet je salade, lunch of dessert er prachtig uit in een Masonjar. De los verkrijgbare accessoires maken het mogelijk je topping of dressing apart te bewaren.

Lees meer

Smakendoof/geurenblind

De nieuwe hit in reclames is tegenwoordig , geurenblind. & smakendoof, U weet wel de jongen en zijn kamer die zelf niet ruikt hoe het ruikt. En de geblinddoekte roerbak iglo prak, die erg vers smaakt. ( volgens mij trouwens het meest nagemaakte recept vandaag de dag :) )Zo,n gevoel heb ik de laatste tijd met koken, recepten bekijken op verschillende sites, en ik zie heel veel “ veilige “ gerechten voorbijkomen. Hoop stamppotjes, maar dat zal aan het seizoen liggen gok ik. En af en toe een verrassende smaakcombinatie.Let wel, iedereen kan en mag koken wat ie wil, en mijn geplaatste recepten zijn inderdaad lang niet allemaal revolutionair, maar er zitten wel een paar mooie smaak combinaties bij.

Lees meer

Jonnie wedstrijd gewonnen

Vanmorgen stond de postbode voor de deur met een pakketje met daarin mijn gewonnen kruidenmix.

Ik dacht dat ik alleen 1 mix had gewonnen maar in het pakket bleken 3 mixen te zitten, Picadillo, Za'atar en Vadouvan. De wedstrijd ging om Vadouvan.

Nu uitproberen hoe deze mixen smaken. Ik weet nog niet hoe ik ze ga gebruiken en waarmee. Eerst maar nog eens bij Jonnie langs gaan voor inspiratie.

Lees meer

Een schuldgevoel

Eind vorig jaar waren mijn zus met haar man in Nederland. Ze zijn 40 jaar geleden naar Canada geëmigreerd. En ze waren nu ook 40 jaar getrouwd. Dat werd hier met een groot feest gevierd. Wat ontzettend gezellig was. Peter en ik zijn de week voor het feest samen met hen naar Duitsland geweest. Natuurlijk heerlijk bijgekletst, er was zo veel te vertellen. En toen kreeg ik eindelijk ook de gelegenheid om mijn zus iets te vragen. Iets waar ik me al zo’ n 50 jaar een beetje schuldig door voelde. Mijn zus is 6 jaar jonger dan ik. Toen ik zo’n jaar of 11-12 was, dus zij was toen 6 jaar, moest ik van mijn moeder een paar boodschappen gaan doen in een winkel in de buurt. Daar had ik al flink de pest over in (hoorde natuurlijk bij je leeftijd), maar als klap op de vuurpijl moest ik van mijn moeder ook nog mijn kleine zusje meenemen. Dus mijn zusje van 6 , die nu in Canada woont. In die tijd bestonden er natuurlijk nog geen supermarkten. Je stond, met een hele groot aantal mensen gewoon op je beurt te wachten om geholpen te worden. Ik had echt een pestbui, ik had de leeftijd om alleen aan spannende dingen te denken en te willen doen. Jongens b.v waren natuurlijk erg interessant. En ik moest mijn kleine zusje mee op sleeptouw nemen. Och wat stond ik in die wachttijd me op te winden van boosheid. Mijn zusje stond braaf naast me. EINDELIJK, na ik weet niet hoeveel tijd, was ik eindelijk aan de beurt. Ik betaalde, en ging naar huis. Ik kwam binnen met de boodschappen en mijn moeder zei meteen: waar is Carla? Nou je snapt het al wel hè? Ik had haar gewoon achter gelaten. Ik had alleen maar aan jongens staan denken en was haar gewoon vergeten. Als een haas ben ik naar de winkel terug gerend. En daar stond ze….. heel braaf, tussen heel veel mensen, zo’n klein blond ding, gewoon te wachten. Oh, ik had door de grond kunnen zakken, zo schaamde ik me. En eindelijk, na zoveel jaren, heb ik het haar eindelijk gevraagd….. of ze het zich nog kon herinneren! En , oh wat was ik blij…. NEE, ze wist daar helemaal niks van. Ik had haar wel kunnen omhelzen. Eindelijk van mijn schuldgevoel af. En wat deed zij? Zij lachte zich rot. Wat een lieverd, die zus van me. Ik hou zoveel van haar en mis haar bijna elke dag nu ze zover weg woont.

Lees meer

De Librije (***) Beste Restaurant van Nederland

Librije grote winaar Restaurant Awards 2015

De eerste editie van de Restaurant Awards 2015 is gewonnen door De Librije (***) uit Zwolle. De wedstrijd bestond uit 11 uiteenlopende categorieën, de 500 beste chefs van Nederland mochten ieder een stem uitbrengen op het volgens hun, beste restaurant. De Librije verdiende twee awards, en kreeg hiermee de titel "Het Beste Restaurant van Nederland" maar ook "Het Beste Biologische Restaurant van Nederland. De meeste restaurants die wonnen zijn in het bezit van een Michelinster, maar opvallend was dat ook niet-sterrenrestaurants favoriet waren. 

Lees meer

Nieuw: KinderKookCafé

shutterstock_156662873

Heeft jouw kind ook zo'n lol in koken? In het KinderKookCafé van Het Smulweb Kookcollege leer je als jonge topkok allerlei leuke gerechten maken, die je thuis nog eens kan overdoen om je ouders te verbazen met je kookkunsten! Bij binnenkomst is er limonade en leggen we uit wat we gaan maken. Je krijgt een recept, waarin staat wat je moet klaarzetten en afwegen. Dan gaan we aan de slag! Maak zo je eigen hamburger, bak je eigen brood, stel een gezonde salade samen, snij je eigen frietjes en klop je eigen mayonaise. Is dat moeilijk? Niet voor de cursisten, die leren alle fijne kneepjes stap voor stap. Aan het einde van de les eten we gezamenlijk aan tafel het gerecht wat gemaakt is. Af en toe maken we zelfs een lekker toetje erbij! Zo ga je met nieuwe kennis en een volle maag naar huis.

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten