Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: augustus 2015 (pagina 1 van 5)

Smulweb agenda 2016

SW_KeukenAgenda2016

De nieuwe Smulweb agenda is uit! De Smulweb agenda van 2016 ligt in de winkel. De agenda is helemaal in Smulweb stijl en staat boordevol recepten, tips en illustraties. De perfecte agenda voor kookliefhebbers. Lees meer »

Smult herfsteditie

SmultHersft-12

Het wordt herfst! De blaadjes vallen van de bomen en de stoofpannen komen weer uit de kast. Daar hoort natuurlijk een herfst Smult bij! In de nieuwe Smult vind je alles om je keuken en gerechten helemaal herfstproof te maken.Lees meer »

Nieuwe chef-kok Stadshal Bar en Restaurant Hilton Rotterdam

Stephan_Nijst_Chef-HiltonRotterdamStadshal-4

Misschien ken je Stephan Nijst (38) nog wel van het tv-programma ‘Mijn tent is top’. Hierin startte hij samen met zijn echtgenote een eigen restaurant. Inmiddels heeft hij al heel wat ervaring opgedaan bij verschillende gerenommeerde restaurants in Nederland. Nu stapt hij over op een nieuw avontuur.Lees meer »

Kikkoman recepten contest

Schermafbeelding 2015-08-31 om 15.41.32

Sojasaus kent veel verschillende toepassingen in de oosterse maar ook in de westerse keuken. Om er achter te komen hoe Nederlanders Kikkoman sojasaus gebruiken, is de Japanse sojasausproducent een recepten contest gestart. Deelnemers kunnen hun favoriete recept met Kikkoman sojasaus insturen. De recepten worden beoordeeld door een professionele jury, bestaande uit Makkie Mulder; hoofdredacteur van Delicious Magazine, Monique van Loon; hoofdredacteur van Culy.nl en de twee sterrenchefs van Hotel Okura Amsterdam; Onno Kokmeijer en Masanori Tomikawa.… Lees meer »

Het is Nationale Mosselweek!

mosselweek nationale 2015Het is alweer de vijfde editie van de Nationale Mosselweek! Van zaterdag 29 augustus t/m zondag 6 september kun je in zo’n 280 restaurants in heel Nederland genieten van de lekkerste recepten met mosselen. Van een klassiek mosselpannetje met friet of brood tot aan een waar mosselmenu.Lees meer »

ranking the stars

rackready

misschien ben ik de enige die een soort van  ” ranking ”  aan gerechten hangt.
maar deze scoort hoog op de s ladder.

ik zal de S ladder even uitleggen.

op 1 : Smaak!  dat spreekt voorzich

2: speed/ snel , al wil ik soms best uren staan te koken , en snel is lang niet altijd goed.

3: simpel, geen stickstof  gepureerde komkommer spaghetti etc .… Lees meer »

Win: Logeren op” Landgoed Mensinge”

Dol op wecken en inmaken? Dan is deze actie iets voor jou. Je maakt kans op een geweldig uitje in Roden. Wat je daarvoor moet doen? Dat lees je hier!Lees meer »

Mug cakes

Ik had een prijs gewoon met de vriendenloterij. Mocht uit een aantal dingen kiezen, waaronder het kookboek “Chocolade mug cakes” / “Mug cakes”.
Dus ik denk dit heb ik nog niet in mijn verzameling kookboeken laat ik deze kiezen.
Vanmiddag heb ik het boek ontvangen en op mijn gemak door gesnuffeld.

Wat is dat leuk om te doen. Het enige wat je buiten je ingrediënten nodig heb is een magnetron en een beker met een inhoud van 3dl, maatschepjes en een garde.… Lees meer »

Coeliakie

Foto post 3Glutenvrij eten betekende lange tijd geen pakjes en geen zakjes. Hier zaten bijna altijd gluten in en waren voor iemand met Coeliakie dus uit den boze. Er liggen inmiddels wel wat glutenvrije varianten in het schap maar is dit nou werkelijk een goed alternatief? Een blik op de ingrediëntenlijst en duidelijk wordt dat hier behoorlijk wat e-nummer in zitten. Niet allemaal slecht, maar de meeste doen je lijf geen goed.… Lees meer »

Nieuwe columniste Smult: Annabel Langbein

Annabel2

Smult heeft er een nieuwe beroemde columniste bij en niet zomaar één: de Nieuw-Zeelandse kok en schrijfster Annabel Langbein. Annabel is het meest bekend van haar eigen televisie-programma The Free Range Cook, dat wekelijks te zien is op 24Kitchen. Daarnaast heeft ze 21(!) kookboeken uitgebracht. Als iemand de taal van voedsel spreekt, dan is het Annabel!Lees meer »

Oudere posts