Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: februari 2015 (pagina 1 van 3)

Smult Foodfestival Agenda

De culinaire festivals zijn niet meer weg te denken uit Nederland. Elk jaar komt er weer een aantal bij en de populariteit blijft nog altijd groeien. Lekker, maar tegelijkertijd ook lastig. Want zo wordt het wel heel moeilijk kiezen welk festival je gaat bezoeken. 

Om jullie te helpen bij deze keuze, hebben wij een lijstje gemaakt met onze favoriete foodfestivals.

De Smult redactie

culy festival

Culy Festival
Halfweg (in de buurt van Haarlem)
4 en 5 april

Het culinaire voorjaar wordt dit jaar afgetrapt door Culy. … Lees meer »

parels van het web

je hebt hobby koks, en koks , cheffs, en maitre de cuisine,

ik haal toch heel veel uit de koks, , neem deze,  , met zoveel links, naar weetjes, feiten en food knowlidge , dat het gewoon leuk wordt.

dat komt weer van deze .

als laatse  , ik had er al 1 van saus geplaatst , maar dat viel schijnbaar niet in goede aarde,  plaats dan niks !… Lees meer »

De spruit, de gruwel van elk kind, (maar best wel lekker)

Spruitjes, ieder kind heeft wel ervaringen die in ruime zin negatief zijn te noemen. Hoe komt dat eigenlijk ? De spruit is een wintergroente , ruim ingebouwde mineralen en vitamines. Gezond, en wat gezond is, is niet lekker volgens kinderen.

U moet deze zeker niet hebben, spruiten in pot Jakkes Bah !

Maar er speelt meer. Heeft Uw wel eens spruitjes uit blik of pot gegeten ?… Lees meer »

Smult Cheesecake-wedstrijd

In alweer de zevende editie van Smult gaan drie van onze lezeressen de strijd aan om de titel ‘Beste cheesecake-bakster van Nederland’. Dat het van origine Amerikaanse recept inmiddels ook hier niet meer weg te denken is, zagen wij aan het aantal aanmelding. Massaal stroomden de reacties binnen! Van de New York-cheesecake tot aan varianten met kokos, iedereen heeft zo zijn eigen specialiteit.Lees meer »

Onzinnig !

Je hebt “ power “ koks, en “ slow “ movers .

Power koks zijn de vrouwen en mannen die op hoog vuur , binnen 20 minuten een 3 gangen menu te voorschijn toveren, de slow movers doen het natuurlijk wat rustiger aan .

Of je nu kip hard of langzaam bakt, het wordt gaar, om dit product te gebruiken , heb je iets meer tijd nodig , omdat het langzaam gegaard wordt , wat ik overigens altijd doe.… Lees meer »

Doe gezond, eet eens VET!

Minder vetjes door gezonde vetjes te eten? Gezonde vetten ze zijn zo belangrijk maar helaas eten we ze  nog veel te weinig! Hier enkele feiten over waarom je gezonde vetten moet toevoegen aan je dagelijkse voeding!

1. Betere opname van voedingsstoffen

Het eten van vetten zorgt voor een langzame opname van de voedingsstoffen. Alles wat wij dus in combinatie met vetten eten worden langzaam opgenomen. … Lees meer »

Atelier Confiserie

Atelier Confiserie_cover.indd

Snoepen van bonbons, fudge, lolly’s, drop en toffees, wie vindt dat nu niet fijn? Vanaf nu maak je al dit lekkers zelf met Atelier Confiserie. Hét handboek voor het maken van snoep.

In dit boek leer je hoe je verschillende essentiële technieken voor het maken van snoep uitvoert. Hoe moet je bijvoorbeeld chocolade tableren, tempereren en mouleren? Wanneer gebruik je fijne en wanneer gewone kristalsuiker?… Lees meer »

Atelier Confiserie

Atelier Confiserie_cover.indd

Snoepen van bonbons, fudge, lolly’s, drop en toffees, wie vindt dat nu niet fijn? Vanaf nu maak je al dit lekkers zelf met Atelier Confiserie van Yasmin Othman. Hét handboek voor het maken van snoep.

In dit boek leer je hoe je verschillende essentiële technieken voor het maken van snoep uitvoert. Hoe moet je bijvoorbeeld chocolade tableren, tempereren en mouleren? Wanneer gebruik je fijne en wanneer gewone kristalsuiker?… Lees meer »

Dagboek van een alleseter (14-15/02/15) WEEKENDHAP

  GEVULDE HAMBURGERS MET HAM VULLING 010

  3 soorten hamburgers

  GEVULDE HAMBURGERS MET HAM VULLING 015

  HAMBURGERS MET HAM VULLING  https://www.smulweb.nl/recepten/1428683/Hamburgers-met-ham-vulling

  voor basis gehakt-mengsel
  500 g half om half gehakt
  zout
  peper
  paprikapoeder
  kerriepoeder
  nootmuskaat
  ei
  paneermeel

  Meng alle ingrediënten goed en laat een halfuurtje in koelkast staan.
  Maak erna hamburgers van.

  voor ham vulling
  225 g ham uit blik, in keukenmachine gemalen (zo glad als room paté)
  zwarte peper (pittig op smaak gemaakt)
  1 e peterselie, fijn
  1 e mosterd
  1/2 e citroensap
  mespunt nootmuskaat

  Meng alle ingrediënten voor vulling goed door elkaar.

Lees meer »

Ode aan de hamburger

large

De hamburger: niets meer en niets minder dan brood met wat vlees, saus en groen zou je denken. Wat is daar nou bijzonder aan? Toch ben ik fan van de hamburger en fascineert hij mij altijd weer. Een hamburger is voor mij zo bijzonder omdat je er alle kanten mee op kunt en het echt verwenvoedsel is. De meeste zien het als ‘Fastfood’, ongezond of een mannenhap, maar juist deze mensen wil ik graag overtuigen dat de hamburger zoveel meer is dan dat.Lees meer »

Oudere posts