Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: januari 2015 (pagina 1 van 6)

Pekingeend

Pekingeend is een gerecht wat oorspronkelijk ontstaan is bij het keizerlijk hof in Beijing. De keizer had een verfijnde smaak en eiste van zijn chef een gerecht die zijn oneindige honger kon stillen. In de vijvers nabij het paleis zwom de elegante Pekingeend. Niemand had er tot nu toe bij stilgestaan om zo’n eend op te peuzelen …

square_pekingeendLees meer »

Dagboek van een alleseter (30/01/15) WEEKENDHAP

Krokant - sappig - kipfilet 024

Een weekend hap. En je bent binnen een half uur klaar als je niet de marinade tijd erbij rekenen.

Krokant - sappig - kipfilet 009
Krokant – sappig – kipfilet
500 g kipfilet, horizontaal door midden gesneden (dit gaan het beste als filets half bevroren zijn)
Ik ‘butterfly’ ook welles kipfilets. Dan snijd je de filets vanuit het midden naar links open en naar rechts open zodat je een groter plak kipfilet maken.… Lees meer »

Goede uitleg

Uitleg wat dit woord betekent:

Tag cloud

Voorbeeld van een tag cloud
Een tag cloud, word cloud of woordwolk is een visuele weergave van inhoudstags die op een website, meestal een weblog, worden gebruikt. Tags die vaker gebruikt worden, worden bijvoorbeeld groter afgebeeld of op een andere wijze benadrukt. De tags staan meestal op alfabetische volgorde gerangschikt. Na het aanklikken van een tag surf je door naar een pagina met gerelateerde onderwerpen.… Lees meer »

De 10 leukste DIY’s met Masonjars

Mason jars boom

Masonjars, de meest coole vintage weckpotten uit Amerika, zijn ouderwetse glazen pot met een luchtdichte afsluitdeksel. De Masonjars zijn een ware rage in Amerika en krijgt nu ook zijn comeback in Nederland. Maar wat kun je nou eigenlijk met zo’n pot doen? 

Masonjars zijn in de eerste plaats te gebruiken om voedsel mee te wecken. Denk aan heerlijke chutneys, pastasauzen, citroenen, peren, pruimen of om heerlijke jams in te maken.… Lees meer »

Smakendoof/geurenblind

De nieuwe hit in reclames is tegenwoordig , geurenblind. & smakendoof, U weet wel de jongen en zijn kamer die zelf niet ruikt hoe het ruikt. En de geblinddoekte roerbak iglo prak, die erg vers smaakt. ( volgens mij trouwens het meest nagemaakte recept vandaag de dag :) )Zo,n gevoel heb ik de laatste tijd met koken, recepten bekijken op verschillende sites, en ik zie heel veel “ veilige “ gerechten voorbijkomen.… Lees meer »

Gevuld Italiaans Brood

Gevuld Italiaans Brood
 
Koude dag…
Terwijl je dit brood in de oven stopt….
Eerst een kom soep als je dan thuis komt,
En is het heerlijk genieten van deze lunch
of met een salade erbij van een heerlijke avondmaaltijd
Ingredienten:
1 italiaans brood
125 gram boter (gesmolten)
1/8 cup olijfolie
3 theelepels geperste ui
2 a 3 knoflookteentjes (geraspt)
1 eetlepel mosterd (dijon)
1 theelepel maanzaadjes
gehakte peterselie
350 gram geraspte kaas (cheddar en/of gruyere)
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 170 graden.… Lees meer »

Jonnie wedstrijd gewonnen

Vanmorgen stond de postbode voor de deur met een pakketje met daarin mijn gewonnen kruidenmix.

Ik dacht dat ik alleen 1 mix had gewonnen maar in het pakket bleken 3 mixen te zitten, Picadillo, Za’atar en Vadouvan. De wedstrijd ging om Vadouvan.

Nu uitproberen hoe deze mixen smaken. Ik weet nog niet hoe ik ze ga gebruiken en waarmee. Eerst maar nog eens bij Jonnie langs gaan voor inspiratie.… Lees meer »

Een schuldgevoel

Eind vorig jaar waren mijn zus met haar man in Nederland. Ze zijn 40 jaar geleden naar Canada geëmigreerd. En ze waren nu ook 40 jaar getrouwd. Dat werd hier met een groot feest gevierd. Wat ontzettend gezellig was. Peter en ik zijn de week voor het feest samen met hen naar Duitsland geweest. Natuurlijk heerlijk bijgekletst, er was zo veel te vertellen.… Lees meer »

De Librije (***) Beste Restaurant van Nederland

Librije grote winaar Restaurant Awards 2015

De eerste editie van de Restaurant Awards 2015 is gewonnen door De Librije (***) uit Zwolle. De wedstrijd bestond uit 11 uiteenlopende categorieën, de 500 beste chefs van Nederland mochten ieder een stem uitbrengen op het volgens hun, beste restaurant. De Librije verdiende twee awards, en kreeg hiermee de titel “Het Beste Restaurant van Nederland” maar ook “Het Beste Biologische Restaurant van Nederland.Lees meer »

Nieuw: KinderKookCafé

shutterstock_156662873

Heeft jouw kind ook zo’n lol in koken? In het KinderKookCafé van Het Smulweb Kookcollege leer je als jonge topkok allerlei leuke gerechten maken, die je thuis nog eens kan overdoen om je ouders te verbazen met je kookkunsten! Bij binnenkomst is er limonade en leggen we uit wat we gaan maken. Je krijgt een recept, waarin staat wat je moet klaarzetten en afwegen.… Lees meer »

Oudere posts