Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: augustus 2014

Mantoe

Afgaanse keuken in de Jordaan Het heeft mijn vrouw en mij enorm verrast hoe lekker het Afghaanse eten bij restaurant Mantoe is.

Ook zag het er heerlijk kleurig op de borden uit en werden we zeer vriendelijk geholpen.

Het is maar een klein restaurant in de Tweede Leliedwarsstraat, waar je misschien zo voorbij zou lopen, maar dan doe je je smaakpapillen geen plezier.

Voor ons is het restaurant een echte aanrader voor als je een keer wat anders wil proeven.

Lees meer

Kan geen nieuwe tajinerecepten plaatsen in de Kookgroep 1001_tajines

Doordat Smulweb voor de zoveelste keer een zgn "nieuwe" bewerking heeft doorgemaakt door de beheerders van Smulweb is het mij onmogelijk nieuwe tajinerecepten aan deze kookgroep toe te voegen, noch recepten te verwijderen die niet in deze kookgroep thuishoren.

Ik hoop dat de beheerders snel iets zullen veranderen aan Smulweb zodat alle functies gewoon weer zullen functioneren.

Vriendelijke groet,

AMBER

  p.s.Iedereen die toch op zoek is naar lekkere tajinerecepten maar ook andere zeer smakelijke Marokkaans/Arabische recepten verwijs ik graag naar mijn "gewone" Smulwebpagina en dan in het bijzonder naar mijn eigen receptenlijst. Klik daarvoor op onderstaande link:

Lees meer

Films voor foodies

Houd jij ook zo van film èn lekker eten? Vind jij het ook zo heerlijk om je te verlekkeren aan de heerlijkste gerechten in films? Dan kun je met deze films zeker je hart ophalen. Hieronder tref je een overzicht aan van films met watertandend eten in de hoofdrol. Organiseer eens een filmavondje met vriendinnen, en maak er dan bijvoorbeeld een thema filmavond van met behulp van onderstaande menusuggesties! Chocolat (2000). Alleenstaande moeder Vianne Rocher opent een chocolaterie in een klein Frans dorpje. Het rustige leven in het dorpje wordt op zijn kop gezet en Viannes chocolade verandert door haar magie het leven van de dorpelingen voor altijd. Met o.a. Johnny Depp en Juliette Binoche.

Lees meer

Olijfolie Manolakis voor traditionele topkwaliteit extra vierge olijfolie uit Kreta

De allerbeste olijfolie is gemaakt van de Koroneiki olijf en komt uit de olijfboomgaarden van Manolakis op Kreta en is exclusief in Nederland te koop bij Olijfolie Manolakis. Kom proeven op Gastvrij Rotterdam van 22 tm 24 sept.

Traditioneel komt de beste olijfolie uit Griekenland. Dat de beste olijfolie ter wereld uit Griekenland komt dat weten we natuurlijk al. Op heel veel plaatsen in Griekenland maakt men vaak kleinschalig geweldige olijfolie.

 Waar vind je de beste olijfolie van Griekenland?

Lees meer

war zijn michelin sterren waard

Dit gaat ovwe de ervaringen met de beroemde sterren in mijn leven- 1) ***

De eerste keer was in november 1983, ter gelegenheid van mijn vaders 65e. Ik had hem een boek geschenkz met alle destijds 13 Franse +++. Reataurants en de uitnodiging te gaan eten bij het restaurant van zijn keuze Hij koos de Freres Troisgros in Roanne buven Lyon.. De aankomst met een stuk of 20 jonge mannen  voor de parkeerplaatsen. Het menu dat ik mijn vader verkopen moest want hij had het niet zo op menuutjes. 330 FF is 100 gulden, 5 gangen van het allerfijnste daarvoor.

Lees meer

Recept gezocht van gevulde mosselen

ik weet niet of ik dit hier goed plaats, maar ik ben op zoek naar een recept Vorige week was ik in Turkije en heb ik heerlijke gevulde mosselen gegeten;  De mosselschelpen waren gevuld met rijst en mosselen en kruiden/citroen.   Ik ben op zoek naar het recept hiervan, wie helpt mij daaraan?

Lees meer

Sfeervol Ontbijten met Napoleon Bestek

Sfeervol ontbijten maak je compleet met sfeervol bestek.

Ontbijtbestek Ontbijtbestek

Bij een sfeervol ontbijt past sfeervol ontbijtbestek. Dit Italiaans bestek van het merk EME uit de serie Napoleon is een bijzonder vrij en sfeervol bestek. Dit bestek is verkrijgbaar in diverse kleuren.

Behalve het ontbijtbestek heeft NapoleonBestek ook de volgende besteksoorten: dinerbestek, visbestek, slabestek, en meer bestek.

 

 

Lees meer

Antikanker

Een nieuwe levensstijl Ons lichaam produceert voordurend beschadigde cellen. Niet iedereen krijgt echter kanker. Genetische factoren spelen in ten hoogste 15 procent van de gevallen een rol, het overgrote deel heeft te maken met onze levenswijze.

Volgens Dr. David Servan-Schreiber zouden we een bijdrage kunnen leveren aan het voorkomen van *** door

ons te wapenen tegen verstoring van ons milieu;

onze voeding aan te passen 

psychologische trauma's te verwerken;

een andere relatie aan te gaan met ons lichaam

Lees meer

Vork nr 2 is uit

Het tweede nummer van Vork is uit. Vork is een platform over en voor mensen die betrokken zijn bij de voedselketen. Een greep uit de inhoud:

- Optimeal is een programma van adviesbureau Blonk en het Voedingscentrum waarmee je een voedingskundig optimaal, goedkoop en duurzaam menu kunt samenstellen

.- Stadslandbouw in de vorm van agroparken dichtbij de stad.

- Duurzame visserij op de Noordzee is ecologisch niet erg duurzaam en tast de investeringsruimte van de Noordzeevisserij in Nederland aan.

 - Een analyse van wat er werkelijk speelt in de pluimveehouderij- Ongezonde voeding: over de genotservaring door een samenspel van ingrediënten, versterkt door reclame en marketing. Over de hunkering naar zoet, vet en zout en het gezonde verstand gebruiken

Lees meer

Gezond en blij zonder dieet

 Gezond en Blij zonder diëten     Voedings-en gezondheidsspecialist Ay Lin Kho heeft  het boek Gezond &  Blij zonder diëten uitgebracht. Met dit boek over voeding en gezondheid kom je iets te weten over voeding, lijf, brein en gezondheid. Geen diëten, maar voedingskennis op een begrijpelijke manier uitgelegd. Bekijk een gesprek met Ay Lin Kho over Mijn Lifestyle Nutrikho op target=_blank>http://http://youtu.be/pSbGVqDZcOc Het boek bevat informatie over de psychologie van ons eetgedrag, gebruik van wondervoedsel,  lijf en leefstijl. Bomvol tips en ervaringen maken  bewust van eetkeuzes. Met visies van experts en feiten om een eigen mening te vormen over voeding en gezondheid. Permanente gewichtsverandering bereiken door psychologische feiten over eetgedrag te gebruiken in de dagelijkse leefstijl.   Verkrijgbaar via Aylinkho.nl, bij kookwinkel of horecaspeciaalzaak.

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten