Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: maart 2014

Margrethe deegschraper

Dit jaar viert Rosti Mepal een opmerkelijke mijlpaal. Het is in 2014 namelijk 60 jaar geleden dat de beslagkom Margrethe op de markt werd gebracht. Deze kom heeft in de loop der jaren zijn positie als design icoon gevestigd. De kwaliteit, functionaliteit en de tijdloze vormgeving van het product worden erg gewaardeerd door kook- en bakliefhebbers. Bekijk de beslagkom op http://rostimepalblog.nl/de-60ste-verjaardag-van-de-margrethe-beslagkom/

In het 60-jarige bestaan van de beslagkom is de Margrethe collectie flink uitgebreid met onder meer deksels, geschenksets, gardes en Â… een handige deegschraper! De Margrethe deegschraper heeft een stevig siliconen blad en zelfs de laatste restjes van stevig deeg worden eenvoudig uit de kom gehaald. De vlakke kant is handig om het deeg gemakkelijk van het blad te schrapen. Meer informatie over het Margrethe assortiment vind je op www.rostimepalshop.nl

Lees meer

De nieuwe Smult vol lente!

De voorjaarseditie van Smult staat in het teken van Bloei. Zo leert onze kok Pim je stap-voor-stap hoe je heerlijke asperges met Hollandaisesaus bereidt. Krijg je inspiratie voor een eigen mini-moestuin of vensterbanktuin. Met ruim 65 inspirerende recepten zet je een lekkere doordeweekse maaltijd op tafel of pak je uit met o.a. de bosbessen mascarponetaartjes. Uiteraard ook leuke Paasideeën en bloemetjes om op te eten.

Je bestelt Smult al vanaf 4x voor 17,95

Ellemieke Vermolen onthult haar geheimen in de keuken als vrouw van topkok Sergio Herman. Trots zijn we erop dat niemand minder dan Paul Hollywood, bekend als jurylid van The Great British Bake Off, zijn succesrecepten deelt. Zoals een overheerlijke Victoria Sponge. Bovendien: als je nu een abonnement afsluit ontvang je 4x Smult het basis bakboek van Paul Hollywood voor maar 32,95. Lees meer.

Lees meer

Liever een kwartelei of een gewoon ei?

Wat zijn kwarteleieren en waarin verschillen ze van gewone eieren? Kwarteleieren zijn mooi en geven de ontbijttafel een gezellige look. Waar kwarteleieren nu eigenlijk vandaan komen en hoe je ze kunt gebruiken lees je hieronder. De kwartel is een kleine, schuwe vogel die behoort tot de hoendervogels. De eieren van de kwartel, kwarteleieren, zijn kleiner dan gewone eieren en hebben een grijze schaal met beige spikkels. De eitjes worden vaak om hun decoratieve werking gebruikt, maar hebben ook een bijzondere smaak.

Lees meer

Paul Hollywood

Paul Hollywood weet alles over ambachtelijk bakken. Om zijn kennis te delen schrijft hij boeken en verschijnt hij vaak in de media. We kunnen nog veel van hem leren! Bakker en kookboekschrijver Paul Hollywood heeft een grote passie voor broden en zoetigheid. Hij is opgeleid als beeldhouwer maar als zoon van een bakker toch gezwicht voor het bakkersvak. Hij heeft voor veel exclusieve Britse hotels gewerkt, waaronder Cliveden, The Chester Grosvenor en The Dorchester. In Engeland heeft hij een goede naam als ambachtelijk broodbakker. Zijn brood wordt geserveerd in de beste Britse hotels en je kunt zijn brood vinden in de Food Hall van het warenhuis Harrods in Londen.

Lees meer

Kruiden bewaren

Als je een gerecht op smaak brengt met verse kruiden, houdt je vaak wat over. Om dit weg te gooien is natuurlijk zonde. Lees hier over de verschillende opties die je hebt voor het bewaren van je verse kruiden. Heb je te veel kruiden om op te maken? Dat is geen probleem. Je kunt kruiden gemakkelijk lang bewaren door ze te drogen of in te vriezen. Kruiden kun je in de oven op een bakplaat drogen. Hiervoor zet je de oven niet hoger dan 50c en controleer je regelmatig of de kruiden al droog en knapperig zijn. Je kunt ook een bosje kruiden bij elkaar binden en op een luchtige plek ophangen. Laat de kruiden ongeveer drie weken hangen en controleer soms of het goed droogt. De droogtijd hangt af van het soort kruid, de luchtvochtigheid en de droogtemperatuur. Als ze droog genoeg zijn kun je ze in bakjes opbergen.

Lees meer

Meer informatie over kruiden

Kruiden die het in huis goed doen zijn onder andere basilicum, bieslook, peterselie, salie, rozemarijn en koriander. Lees hier meer over het gebruik van de kruiden die je makkelijk zelf verbouwd. Basilicum

Basilicum is niet moeilijk om zelf te kweken en onmisbaar in veel gerechten. Het soort dat je in de supermarkt koopt wordt de zoete basilicum genoemd. Basilicum is een goede smaakmaker bij tomaat. Het kruid groeit graag op een zonnige, warme plek maar houdt niet van wind, vorst en hete middagzon.

Lees meer

Meer over groenten en kruiden in huis kweken

Niet afhankelijk zijn van de supermarkt, maar zelf je kruiden verbouwen. Heel veel kruiden zijn gemakkelijk in de vensterbank te kweken, daarvoor maakt het niet uit of het winter of zomer is. Als je grote potten gebruikt met genoeg aarde en een huis wat een beetje warm is, geven je kruiden een goede oogst. Een zakje zaad, bloempot met ruim aarde en een beetje tijd en liefde is alles wat je nodig hebt. Temperatuur en licht

Kruiden doen het goed in de vensterbank achter het raam. Dit kan overal in huis zijn als het niet te vlakbij de oven of het fornuis is. De planten hebben minstens zeven uur (zon)licht per dag nodig. Ze houden niet van tocht en temperatuurschommelingen. ‘s Nachts mag het wel iets koeler zijn dan overdag.

Lees meer
Home Recepten