Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: augustus 2014 (pagina 1 van 2)

Mantoe

Afgaanse keuken in de Jordaan Het heeft mijn vrouw en mij enorm verrast hoe lekker het Afghaanse eten bij restaurant Mantoe is.
Ook zag het er heerlijk kleurig op de borden uit en werden we zeer vriendelijk geholpen.
Het is maar een klein restaurant in de Tweede Leliedwarsstraat, waar je misschien zo voorbij zou lopen, maar dan doe je je smaakpapillen geen plezier.… Lees meer »

Kan geen nieuwe tajinerecepten plaatsen in de Kookgroep 1001_tajines

Doordat Smulweb voor de zoveelste keer een zgn “nieuwe” bewerking heeft doorgemaakt door de beheerders van Smulweb is het mij onmogelijk nieuwe tajinerecepten aan deze kookgroep toe te voegen, noch recepten te verwijderen die niet in deze kookgroep thuishoren.
Ik hoop dat de beheerders snel iets zullen veranderen aan Smulweb zodat alle functies gewoon weer zullen functioneren.
Vriendelijke groet,
AMBER

  p.s.Iedereen die toch op zoek is naar lekkere tajinerecepten maar ook andere zeer smakelijke Marokkaans/Arabische recepten verwijs ik graag naar mijn “gewone” Smulwebpagina en dan in het bijzonder naar mijn eigen receptenlijst.Lees meer »

Films voor foodies

Houd jij ook zo van film èn lekker eten? Vind jij het ook zo heerlijk om je te verlekkeren aan de heerlijkste gerechten in films? Dan kun je met deze films zeker je hart ophalen. Hieronder tref je een overzicht aan van films met watertandend eten in de hoofdrol. Organiseer eens een filmavondje met vriendinnen, en maak er dan bijvoorbeeld een thema filmavond van met behulp van onderstaande menusuggesties!… Lees meer »

Olijfolie Manolakis voor traditionele topkwaliteit extra vierge olijfolie uit Kreta

De allerbeste olijfolie is gemaakt van de Koroneiki olijf en komt uit de olijfboomgaarden van Manolakis op Kreta en is exclusief in Nederland te koop bij Olijfolie Manolakis. Kom proeven op Gastvrij Rotterdam van 22 tm 24 sept.
Traditioneel komt de beste olijfolie uit Griekenland. Dat de beste olijfolie ter wereld uit Griekenland komt dat weten we natuurlijk al. Op heel veel plaatsen in Griekenland maakt men vaak kleinschalig geweldige olijfolie.… Lees meer »

war zijn michelin sterren waard

Dit gaat ovwe de ervaringen met de beroemde sterren in mijn leven- 1) ***

De eerste keer was in november 1983, ter gelegenheid van mijn vaders 65e. Ik had hem een boek geschenkz met alle destijds 13 Franse +++. Reataurants en de uitnodiging te gaan eten bij het restaurant van zijn keuze Hij koos de Freres Troisgros in Roanne buven Lyon..… Lees meer »

Recept gezocht van gevulde mosselen

ik weet niet of ik dit hier goed plaats, maar ik ben op zoek naar een recept Vorige week was ik in Turkije en heb ik heerlijke gevulde mosselen gegeten;  De mosselschelpen waren gevuld met rijst en mosselen en kruiden/citroen.   Ik ben op zoek naar het recept hiervan, wie helpt mij daaraan?… Lees meer »

Sfeervol Ontbijten met Napoleon Bestek

Sfeervol ontbijten maak je compleet met sfeervol bestek.

Ontbijtbestek

Ontbijtbestek

Bij een sfeervol ontbijt past sfeervol ontbijtbestek. Dit Italiaans bestek van het merk EME uit de serie Napoleon is een bijzonder vrij en sfeervol bestek. Dit bestek is verkrijgbaar in diverse kleuren.

Behalve het ontbijtbestek heeft NapoleonBestek ook de volgende besteksoorten: dinerbestek, visbestek, slabestek, en meer bestek.… Lees meer »

Antikanker

Een nieuwe levensstijl Ons lichaam produceert voordurend beschadigde cellen. Niet iedereen krijgt echter ******. Genetische factoren spelen in ten hoogste 15 procent van de gevallen een rol, het overgrote deel heeft te maken met onze levenswijze.
Volgens Dr. David Servan-Schreiber zouden we een bijdrage kunnen leveren aan het voorkomen van *** door
ons te wapenen tegen verstoring van ons milieu;
onze voeding aan te passen 
psychologische trauma’s te verwerken;
een andere relatie aan te gaan met ons lichaam
De auteur spreekt niet alleen als arts en onderzoeker.… Lees meer »

Vork nr 2 is uit

Het tweede nummer van Vork is uit. Vork is een platform over en voor mensen die betrokken zijn bij de voedselketen. Een greep uit de inhoud:
– Optimeal is een programma van adviesbureau Blonk en het Voedingscentrum waarmee je een voedingskundig optimaal, goedkoop en duurzaam menu kunt samenstellen
.- Stadslandbouw in de vorm van agroparken dichtbij de stad.
– Duurzame visserij op de Noordzee is ecologisch niet erg duurzaam en tast de investeringsruimte van de Noordzeevisserij in Nederland aan.… Lees meer »

Gezond en blij zonder dieet

 Gezond en Blij zonder diëten
 
 
Voedings-en gezondheidsspecialist Ay Lin Kho heeft  het boek
Gezond &  Blij zonder diëten uitgebracht.
Met dit boek over voeding en gezondheid kom je iets te weten over voeding, lijf, brein en gezondheid. Geen diëten, maar voedingskennis op een begrijpelijke manier uitgelegd.

Bekijk een gesprek met Ay Lin Kho over Mijn Lifestyle Nutrikho op

target=_blankhttp://http://youtu.be/pSbGVqDZcOc Het boek bevat informatie over de psychologie van ons eetgedrag, gebruik van wondervoedsel,  lijf en leefstijl.… Lees meer »

Oudere posts