Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: maart 2014

Margrethe deegschraper

Dit jaar viert Rosti Mepal een opmerkelijke mijlpaal. Het is in 2014 namelijk 60 jaar geleden dat de beslagkom Margrethe op de markt werd gebracht. Deze kom heeft in de loop der jaren zijn positie als design icoon gevestigd. De kwaliteit, functionaliteit en de tijdloze vormgeving van het product worden erg gewaardeerd door kook- en bakliefhebbers. Bekijk de beslagkom op http://rostimepalblog.nl/de-60ste-verjaardag-van-de-margrethe-beslagkom/

In het 60-jarige bestaan van de beslagkom is de Margrethe collectie flink uitgebreid met onder meer deksels, geschenksets, gardes en Â… een handige deegschraper!… Lees meer »

De nieuwe Smult vol lente!

De voorjaarseditie van Smult staat in het teken van Bloei. Zo leert onze kok Pim je stap-voor-stap hoe je heerlijke asperges met Hollandaisesaus bereidt. Krijg je inspiratie voor een eigen mini-moestuin of vensterbanktuin. Met ruim 65 inspirerende recepten zet je een lekkere doordeweekse maaltijd op tafel of pak je uit met o.a. de bosbessen mascarponetaartjes. Uiteraard ook leuke Paasideeën en bloemetjes om op te eten.… Lees meer »

Liever een kwartelei of een gewoon ei?

Wat zijn kwarteleieren en waarin verschillen ze van gewone eieren? Kwarteleieren zijn mooi en geven de ontbijttafel een gezellige look. Waar kwarteleieren nu eigenlijk vandaan komen en hoe je ze kunt gebruiken lees je hieronder. De kwartel is een kleine, schuwe vogel die behoort tot de hoendervogels. De eieren van de kwartel, kwarteleieren, zijn kleiner dan gewone eieren en hebben een grijze schaal met beige spikkels.… Lees meer »

Paul Hollywood

Paul Hollywood weet alles over ambachtelijk bakken. Om zijn kennis te delen schrijft hij boeken en verschijnt hij vaak in de media. We kunnen nog veel van hem leren! Bakker en kookboekschrijver Paul Hollywood heeft een grote passie voor broden en zoetigheid. Hij is opgeleid als beeldhouwer maar als zoon van een bakker toch gezwicht voor het bakkersvak. Hij heeft voor veel exclusieve Britse hotels gewerkt, waaronder Cliveden, The Chester Grosvenor en The Dorchester.… Lees meer »

Kruiden bewaren

Als je een gerecht op smaak brengt met verse kruiden, houdt je vaak wat over. Om dit weg te gooien is natuurlijk zonde. Lees hier over de verschillende opties die je hebt voor het bewaren van je verse kruiden. Heb je te veel kruiden om op te maken? Dat is geen probleem. Je kunt kruiden gemakkelijk lang bewaren door ze te drogen of in te vriezen.… Lees meer »

Meer informatie over kruiden

Kruiden die het in huis goed doen zijn onder andere basilicum, bieslook, peterselie, salie, rozemarijn en koriander. Lees hier meer over het gebruik van de kruiden die je makkelijk zelf verbouwd. Basilicum
Basilicum is niet moeilijk om zelf te kweken en onmisbaar in veel gerechten. Het soort dat je in de supermarkt koopt wordt de zoete basilicum genoemd. Basilicum is een goede smaakmaker bij tomaat.… Lees meer »

Meer over groenten en kruiden in huis kweken

Niet afhankelijk zijn van de supermarkt, maar zelf je kruiden verbouwen. Heel veel kruiden zijn gemakkelijk in de vensterbank te kweken, daarvoor maakt het niet uit of het winter of zomer is. Als je grote potten gebruikt met genoeg aarde en een huis wat een beetje warm is, geven je kruiden een goede oogst. Een zakje zaad, bloempot met ruim aarde en een beetje tijd en liefde is alles wat je nodig hebt.… Lees meer »