Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Jaar: 2014 (pagina 1 van 23)

nouvelle cuisine 2.0

Weet u het nog? ,  het vierkante blokje entrecote met 2 doperwten, en een piccasso waardig streepje saus?

Daar is iets mis gegaan in Nederland toen , en let op ik copieer even wat wiki  er over te zeggen heeft.

Afwijzen van overmatige complexiteit van gerechten.

  • Een sterk verkorte kook- en bereidingstijd voor de meeste vis, zeebanket, gevogelte, kalfsvlees, groene groenten en paté‘s, om te pogen de natuurlijke smaak zo veel mogelijk te behouden.
Lees meer »

Nieuwjaar 2015 op zijn Afrikaans

Mijn vriend Gerrit en zijn Chinese vrouwtje en mezelf vieren elk jaar Nieuwjaar bij elkaar. En dan doen we het om en om, deze jaar eten we bij mij en we eten Zuid-Afrikaans. Qin is gek op vuurtje stoken en bbq in het algemeen dus heb ik ook speciaal sostaties geplant te maken en die word op mijn mini bbq geroosterd.… Lees meer »

Smulweb.nl zoekt een stagiaire per februari 2015

Doe jij een opleiding op HBO niveau in de richting van communicatie, marketing, media of journalistiek en zoek je een stageplek bij een foodmedium? Grijp dan nu je kans!
Voor de webredactie zoeken we een vlotte, creatieve stagiaire met een scherpe pen en veel ideeen. Ook beschik je over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. Dat je van lekker eten en kokkerellen houdt is natuurlijk een must!… Lees meer »

Taartmes, Taartschep en Taartvorkjes

Leuk om cadeau te geven of gewoon zelf te hebben.

Dit feestelijk gekleurd bestek uit de serie Napoleon van het Italiaanse kwaliteitsmerk EME.
Het bestek met parelmoerlook is verkrijgbaar in verschillende verrassende kleuren.

 

Taartbestek

Taartbestek

Bekijk hier het hele assortiment.

 … Lees meer »

Veganistisch Kerstmaal 2014

VEGETARISCHE_GONG_BAOS_KIP_002

Veganistisch wat betekend dit?
Dat mensen hun levenswijzen veranderd en ervoor kiezen om alleen plantaardig voedselproducten te eten en alle dierlijke eiwitten te meiden.

Mijn zoon heeft onlangs overgestapt naar deze levenswijzen en dit respecteer ik. Mijn dochter en mijn schoonzoon eten ook alleen vlees waarvan ze weten dat de dieren een goed leven hadden. Maar ze eten weer geen koolhydraat rijke eten.… Lees meer »

Nieuwe Tajine gekregen

Ik heb een nieuwe tajine gekregen. Kan iemand mij vertellen hoe ik deze moet gebruiken? In de oven? Op het gas met sudderplaatje eronder? Ik heb echt geen idee. Hij is overigens geglazuurd, mocht dat van belang zijn. Alvast dank voor de tips.

Ik kreeg overigens dit bericht niet geplaatst in de rubriek ‘Durf te vragen’… Hoe werkt dat?

met vriendelijke groet, Sjoukje… Lees meer »

Vriendschaps-brood, doe mee aan de nieuwe rage !

Brood

 

 

Vrienden, wie ze heeft mist ze, of toch niet ? Deze dagen, de kerstdagen, zijn familiedagen en vreten vreten en nog eens vreten staat centraal. Waarom maar 2 dagen rekening houden met de lieve vrede? Dit kan toch het hele jaar door ? Ik vind persoonlijk van wel. Deze maand staat in het teken van verdraagzaamheid, vrede en gezelligheid.… Lees meer »

Mijn Aardappelrollade weekwinnaar bij Jumbo receptenwedstrijd in Oirschot

Woensdag 10 december een kei leuke kookavond gehad bij de Jumbo in Oirschot. Ik had mijn Aardappelrollade (https://www.smulweb.nl/recepten/1425243/Aardappelrollade) ingestuurd voor de receptenwedstrijd en ik was weekwinnaar en mocht dus op 10 december in de winkel mijn gerecht komen maken, samen met 19 andere winnaars.

Super gezellige avond gehad en 120 mensen mijn aardappelrollade laten proeven, iedereen was super enthousiast.… Lees meer »

Kaasmesjes voor de feestdagen

Heeft u ook gezellig familie of vrienden uitgenodigd tijdens de feestdagen?  Maak de sfeer compleet met deze superleuke gekleurde kaasmesjes met parelmoerlook.  Deze kaasmesjes uit de serie Napoleon van het Italiaanse kwaliteitsmerk EME zijn verkrijgbaar op de website van NapoleonBestek.nl

Kaasmes

Kaasmes

Kaasmesjes

Kaasmesjes

Napoleon BestekLees meer »

Weg met je kerststress!

Kerst is een gezellig feest, maar toch zijn er veel mensen die last hebben van kerststress. Verplicht op bezoek bij je familie, kerstdiners organiseren, dineren met je collega’s, cadeautjes kopen…  Dankzij deze tips ben jij op de hoogte van de etiquette regels en organiseer jij zonder stress je eigen kerstdiner!

Etiquette
Zenuwachtig voor een kerstdiner met je collega’s of schoonfamilie? En vergeet je wel eens hoe je nu ook al weer het bestek moet neerleggen?Lees meer »

Oudere posts